Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pioniers eindigt Neptunus' streak met winst na achterstand
English
ROTTERDAM - Vaessen Pioniers stond met 2-0 achter toen de achtste inning begon, maar kwam toen terug van een achterstand om met 3-2 te winnen in de negende inning vs. DOOR Neptunus, waardoor de winning streak van de Rotterdammers na elf wedstrijden eindigde.

Neptunus kende aanvankelijk een goede start. In de eerste helft van de eerste inning bereikte Pioniers tweemaal het honk met één uit, maar toen sloot een dubbelspel de slagbeurt af. Neptunus reageerde met twee runs op Swen Huijer, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor Pioniers. De lange rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Adrian Anthony, die werd gevolgd door een groundout en een vangbal. Maar toen kreeg de voormalige profwerper drie honkslagen tegen die Neptunus een 2-0 voorsprong bezorgden. Eerst bracht Jeffrey Arends Anthony binnen met een honkslag. Hierna sloeg Dwayne Kemp een honkslag, waardoor Arends het tweede honk bereikte en daarna scoorde toen ook Rien Vernooij een honkslag sloeg. Maar kort nadat Arends scoorde werd Kemp uitgegooid op het derde honk bij een poging op te schuiven. En zo kwam de vroege rally en de inning ten einde. Acht innings later waren de twee punten nog altijd de enige die waren gescoord door Neptunus, want Pioniers steunde de werpers met vier dubbelspelen en hield de thuisploeg verder puntloos.

Pioniers was productief in de eerste innings op Neptunus-starter Tim Roodenburg, maar kwam niet tot scoren. De Hoofddorpers lieten vijf lopers achter in de tweede tot en met vierde inning, waarbij alle lopers het honk bereikten via een honkslag. Na een one-out single in de vierde schakelde Roodenburg de volgende elf slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een lead-off single in de achtste inning tegen van Zerzinho Croes en dat betekende het begin van de ommekeer in de wedstrijd.

Swen Huijer herstelde zich na het toestaan van de twee runs in de eerste inning. In de tweede slagbeurt opende Benjamin Dille met een tweehonkslag, maar strandde op het derde honk, want drie nullen volgden. In de derde kreeg Huijer twee hits tegen, maar draaide Pioniers even later ook hun eerste dubbelspel. Huijer gaf een vrije loop weg in de vierde, waarna hij in de volgende inning werd opgevolgd door Dennis Buring. De laatste kreeg lead-off singles tegen in zowel de vijfde als de zesde inning, maar in beide slagbeurten draaide Pioniers ook weer twee dubbelspelen.

Linkshander Jean-Paul Gulinck werd Pioniers' nieuwe werper in de zevende en zorgde toen voor drie nullen op rij. In de eerste helft van de achtste inning opende Zerzinho Croes voor Pioniers met een honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Jorian van Acker nam het over van Tim Roodenburg, maar hij begon met vier wijd voor Michael Duursma en zag de honken vol komen toen er geen nul volgde op een opofferingsstootslag van Gyenuar Lopez. Van Acker schakelde vervolgens Mark Duursma met drie slag uit en daarna werd closer Dushan Ruzic ingebracht om het op te nemen tegen Dè Flanegin. De veteraan maakte goed contact op een worp van Ruzic, die hij begroette met een 2-run single en zo de stand in balans bracht. Ruzic gooide hierna tweemaal drie slag, maar het was weer een nieuwe wedstrijd geworden met een 2-2 stand. En Ruzic kreeg zijn tweede Blown Save op zijn naam in vier dagen, want afgelopen zaterdag gebeurde dat ook. Maar toen sloot hij de wedstrijd af als winnende werper, vandaag was hij de verliezer.

In de 2e8 gooide Gulinck vier wijd op openingsslagman Raily Legito, maar toen draaide Pioniers zijn vierde dubbelspel, waarna een grounder de inning afsloot.

In de eerste helft van de negende inning opende Michael Pluijmers met een driehonkslag. Ruzic schakelde hierna Jefferson Muzo met drie slag uit, maar Zerzinho Croes volgde met een opofferingsslag en zo kon Pluijmers scoren en Pioniers op een 3-2 voorsprong zetten. In de 2e9 nam Bayron Cornelissen de pitching voor Pioniers over. De closer begon met een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen van Benjamin Dille, maar een pop-fly en een strikeout maakten daarna een einde aan de wedstrijd. En Cornelissen verdiende zijn zesde save van het seizoen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(19 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.