Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim neemt 3-0 voorsprong in Holland Series
English

...Winnende werper Luke Sommer...
(© Foto: Henk Seppen)
HAARLEM - Dankzij een 4-run rally nam Corendon Kinheim zondag een vroege voorsprong in de tweede inning op weg naar een 7-3 overwinning vs. DOOR Neptunus om de derde wedstrijd van de Holland Series in winst om te zetten en een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen. Game 4 wordt dinsdagavond gespeeld en Kinheim is nu één zege af van de completering van een verassende ontknoping van het seizoen. Neptunus zal alle resterende vier wedstrijden moeten winnen om de titel te pakken.

Neptunus nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning. Met één uit kreeg Lennart Koster drie slag, maar bereikte het honk na een foute aangooi, waarna hij naar het derde honk kon opschuiven toen een honkslag van Mourik Huijser werd gevolgd door een nieuwe fout. Maar hierna werd Koster op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting tweede honk van Shaldimar Daantji. Huijser, die op de actie het derde honk bereikte, scoorde even later na een honkslag van Urving Kemp.

Kinheim reageerde met een 4-run rally in de tweede helft van de tweede inning op startende werper Tim Roodenburg. Met één uit kreeg Quintin de Cuba vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan toen Roy Seltenrijch en Niels van Weert volgden met een honkslag. De honken werden vervolgens schoongeveegd toen Remco Draijer volgde met een driehonkslag, die Kinheim op een 3-1 voorsprong zette. Hierna werd René Cremer geraakt door een worp, maar volgde Dirk van 't Klooster met een honkslag, waardoor Draijer de stand op 4-1 kon brengen. De honken werden hierna vol achtergelaten toen er twee nullen volgden, maar Kinheim had (opnieuw) de leiding genomen.


...Niels van Weert scoort voor Kinheim...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde inning voegde Kinheim nog een punt toe. René Cremer opende met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Dirk van 't Klooster en scoorde op een wilde worp van Dushan Ruzic, die de pitching van Tim Roodenburg in de derde inning had overgenomen.

Nadat Adrian Anthony met een line drive in een dubbelspel had geslagen in Neptunus' vijfde kwam de Rotterdamse ploeg in de zesde slagbeurt terug in de wedstrijd. Kinheim-starter Luke Sommer begon toen met vier wijd voor openingsslagman Benjamin Dille en kreeg een tweehonkslag tegen van Raily Legito, maar de eerste werd hierna uitgegooid op de plaat bij een poging te scoren op deze klap. Dwayne Kemp's grounder werd hierna onschadelijk gemaaky, maar Rien Vernooij volgde met een tweehonkslag en Lennart Koster sloeg een honkslag om twee runs binnen te brengen en de achterstand te verkleinen naar 5-3.

Kinheim liet twee lopers achter in de zesde en strandde een andere loper in de zevende, waarin Bryan Engelhardt werd weggestuurd na commentaar over een gecallde strikeout. Kinheim nam even later meer afstand door tweemaal te scoren in de achtste inning. Niels van Weert begon met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Remco Draijer, die daarna zelf scoorde via een one-out single van Dirk van 't Klooster om de stand op 7-3 te brengen.

Kinheim 'outhit' Neptunus met 14-9 onder aanvoering van Dirk van 't Klooster, die 4-uit-5 sloeg.

(19 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma

...Lennart Koster wordt op de plaat uitgetikt door catcher Ramiro Balentina in de 2e inning...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.