Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk maakt derde heuveloptreden
English
PITTSBURGH, Pennsylvania (USA) - Twee dagen na zijn korte optreden in Chicago keerde de Nederlandse weprer Rick van den Hurk dinsdag weer terug op de heuvel voor de Pittsburgh Pirates en gooide de laatste inning in een 6-0 nederlaag vs. Milwaukee Brewers. Het is het eerste keer dat Van den Hurk op eigen veld in actie kwam voor zijn nieuwe Major League-club.

Terwijl de Pirates tegen een 6-0 achterstand aankeken kwam Van den Hurk in de eerste helft van de negende inning op de heuvel als opvolger van Bryan Morris. De eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Aramis Ramirez, sloeg een line drive, maar die werd gevangen door korte stop Jordy Mercer, waarna Jonathan Lucroy volgde met een honkslag. Vervolgens werd Travis Ishikawa uitgevangen, maar daarna raakte Van den Hurk Carlos Gomez met een worp. Met lopers op het eerste en tweede honk kwam de inning ten einde toen Van den Hurk Jean Segura uitschakelde met drie slag.

Pittsburgh sloeg slechts drie honkslagen in dit duel, terwijl de Brewers er 13 lieten noteren.


...Andruw Jones...
(© Foto: Henk Seppen)
Momenteel spelen er acht spelers in de Major League met een Nederlands paspoort.

Outfielder Andruw Jones speelt voor de New York Yankees, waar hij dit seizoen tot nu toe in 89 wedstrijden speelde en .197 (45-uit-228) sloeg met 13 homeruns, 26 gescoorde punten en 32 binnengeslagen punten. Met 1932 honkslagen in zijn loopbaan nadert Jones zijn 2000ste honkslag.

Outfielder Roger Bernadina speelde tot nu toe in 115 wedstrijden voor de Washington Nationals, slaat .296 (64-uit-216) met vier homeruns, scoorde 21 en heeft 23 RBI's.

Closer Kenley Jansen gooide dit seizoen in 56 wedstrijden in relief voor de Los Angeles Dodgers. De rechtshander is 5-3 met 25 saves en een 2.54 ERA en gooide in 56 2/3 inning, waarin hij 86 strikeouts had en slechts 31 honkslagen toestond. Hij gooide op 27 augustus in zijn laatste wedstrijd, waarna hij enige tijd was uitgeschakeld vanwege een terugkerende onregelmatig hartslag, maar hij heeft weer medische toestemming om te mogen gooien en is weer terug bij de ploeg.

Pitcher Pedro Strop gooide in 65 wedstrijde in relief voor de Baltimore Orioles. Hij is 5-2 met drie saves en een 2.27 ERA. Strop heeft momenteel 56 strikeouts in 63 1/3 inning en kreeg 48 hits tegen.

Drie spelers met een Nederlands paspoort debuteerden dit seizoen in de Major League.

Op 2 juni debuteerde korte stop Andrelton Simmons bij de Atlanta Braves. Sindsdien speelde hij in 39 wedstrijden en sloeg .293 (39-uit-133) met drie homeruns, 14 gescoorde punten en 17 RBI's. Hij was onlangs even uitgeschakeld vanwege een blessure, maar keerde op 10 september weer terug.

Op 2 september beleefde Jurickson Profar een droomdebuut, want hij sloeg toen een homerun in zijn eerste Major League-slagbeurtm, waarmee hij de eerste speler in de geschiedenis van de Texas Rangers werd die dat presteerde. Profar werd ook de eerste Major League-speler die in geboren in 1993. Tot nu toe speelde de korte stop in zeven wedstrijden, sloeg .214 (3-uit-14) met één homerun, twee gescoorde punten en twee RBI's.

Drie dagen later, op 5 september, speelde Mariekson 'Didi' Gregorius in zijn eerste Major League-wedstrijd voor de Cincinnati Reds. De in Amsterdam geboren Gregorius speelde tot nu toe in vier wedstrijden en slaat .333 (5-uit-15) met één RBI. Afgelopen zondag sloeg de korte stop 3-uit-5 tegen de Miami Marlins in een 5-4 overwinning in elf innings.

De rechtshandige werper Jair Jurrjens gooide dit seizoen in 11 wedstrijden (10 starts) voor de Atlanta Braves, maar speelt momenteel in de minor league. Hij gooide 48 1/3 inning, waarin hij slechts 19 keer drie slag had en 72 honkslagen moest incasseren. Jurrjens is dit seizoen wat wisselvallig, gooide op 31 juli in zijn laatste big league-wedstrijd en werd op 3 september ingedeeld bij de Gwinnett Braves, het Triple-A team van Atlanta.

(19 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.