Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates maakt transfers bekend; trekt drie internationals aan
English

...Randell Hannah...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates heeft de transfers voor het komende seizoen bekend gemaakt. Dit jaar werd de ploeg onttroond als landskampioen na uitschakeling in de Play-Offs door Corendon Kinheim, dat uiteindelijk de titel veroverde.


...Ronald Jaarsma...
(© Foto: Henk Seppen)
Na afloop van het seizoen werd al bekend gemaakt dat Hoofd Coach Charles Urbanus was gestopt. Een paar dagen later werd Sidney de Jong, die stopte als speler, benoemd tot nieuwe Hoofd Coach met assistentie van Percy Isenia en Rob Cordemans, die beiden het coachen gaan combineren met zelf spelen.

In de laatste ontwikkelingen heeft Amsterdam de coachingstaf uitgebreid met Ronald Jaarsma, voormalig speler van Mr. Cocker HCAW (en kort Neptunus) en het Nederlands Honkbal Team. In 2009-2011 was Jaarsma de 3B Coach van HCAW en was in de laatste 21 wedstrijden van het seizoen 2011 interim Hoofd Coach van de Bussumse ploeg. In het nieuwe seizoen zal Jaarsma de 3B Coach bij Pirates zijn. Daar is hij de opvolger van 'longtime' 3B Coach Randell Hannah, die momenteel om privéredenen is gestopt. Hannah was de 3B Coach van de ploeg sinds 2006, nadat hij eerder al in 1993 en 1994 deel uitmaakte van de coachingstaf.

Al Morales Gomes, die Pitching Coach van het team was, keert ook niet terug. Hij is van plan zijn werpersloopbaan te vervolgen, maar het is nog niet bekend waar. Cordemans is de nieuwe Pitching Coach van de ploeg.

Eerder deze week maakte Vaessen Pioniers al bekend dat korte stop Michael Duursma volgend seizoen voor Pirates zal uitkomen. Amsterdam heeft deze transfer nu ook bevestigd, net als het vertrek van de eigen korte stop Vince Rooi richting Pioniers.


...Kevin Heijstek...
(© Foto: Henk Seppen)

...Kyle Ward...
(© Foto: Henk Seppen)
Ook naar Amsterdam komen rechtshandige werper Kevin Heijstek en linkshandige werper Kyle Ward en dat betekent dat de ploeg drie internationals op het roster heeft toegevoegd.

Startende werper Kevin Heijstek (hij begon 13 wedstrijde) was dit seizoen 8-3 voor DOOR Neptunus en kwam tot 64 strikeouts in 84 1/3 inning. Heijstek gooide twintigmaal vier wijd, kreeg 66 honkslagen tegen en sloot af met een 1.71 ERA. In de Play-Offs startte Heijstek drie wedstrijden en was 1-1.

Kyle Ward werd dit seizoen als starter en als reliever ingezet door UVV. De linkshander startte zes wedstrijden en gooide er vijf in relief. Ward sloot de reguliere competitie af met een 5-2 'record' en een 3.94 ERA, terwijl hij 41 keer drie slag en 15 keer vier wijd gooide in 45 2/3 inning. In de Play-Downs was Ward 1-0.

Tijdens de Haarlemse Honkbal Week debuteerde Ward in het Nederlands Honkbal Team. Heijstek en Ward stonden beiden overigens niet op het roster van Oranje tijdens het Europees Kampioenschap.

Ook toegevoegd aan het roster werd Daan Hendrix, die dit seizoen in de Hoofdklasse debuteerden en twee wedstrijden in relief (vijf innings) gooide voor Pirates.

Naast Rooi, die volgend seizoen voor Pioniers uitkomt, zullen ook rechtshander Frank van Heijst en linkshander Rik Geestman volgend seizoen geen deel uitmaken van de ploeg.

Geestman speelt volgend jaar voor Overgangsklasser DSS. Dit seizoen gooide Geestman 17 wedstrijden in relief en startte er één. Hij was 2-0 en had 15 strikeouts in 27 innings. In de Play-Offs was Geestman 0-1.

Rechtshander Van Heijst miste het gehele seizoen vanwege een armblessure en zal daardoor volgend jaar op een lager niveau uitkomen in de Pirates-organisatie.


...Vince Rooi...

...Frank van Heijst...

...Rik Geestman...
(© Foto's: Henk Seppen)

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.