Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers wijzigt rotatie na schorsing
English
DEN HAAG - Zoals verwacht heeft Hoofd Coach Dave Daniels zijn rotatie van startende werpers voor de komende reeks tegen L&D Amsterdam Pirates moeten aanpassen, omdat één van zijn werpers donderdagavond een schorsing kreeg opgelegd.

Rechtshander Ibrahim Redan had donderdagavond de startende werper moeten zijn in de opener tegen Amsterdam, maar dat duel werd afgelast vanwege een onbespeelbaar door regen eerder op de dag. Redan's start werd aanvankelijk opgeschoven naar zaterdag, maar op donderdagavond behandelde de strafcommissie ook zijn zaak naar aanleiding van de situatie op 7 april in de uitwedstrijde bij Mr. Cocker HCAW. In dat duel raakte Redan slagman Randy Reiph met een worp en dat leidde tot een woordenwisseling en het begin van een bench clearing. Beiden werden door de umpires uit het veld gestuurd vanwege 'provocerend gedrag'. Later in de wedstrijd werd ook ADO's Gregory Hassell nog weggestuurd vanwege belediging van een umpire en ook die zaak stond donderdagavond ter behandeling.

Redan kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd en dat betekent dat niet inzetbaar zal zijn in de komende 3-game series tegen Amsterdam. Hassell kreeg eveneens een schorsing van drie wedstrijden voor de belediging.

Omdat Redan niet inzetbaar is als werper schoof Daniels RHP Reggie Bomberg van zijn dinsdagavondstart naar zaterdag in Game 1, blijft de Amerikaan Thomas Macy staan in Game 2 op zondag en zal rookie linkshander Wimsley van Heijningen mogelijk de starter zijn op dinsdag. Van Heijningen maakte tot nu toe één optreden en gooide 1 2/3 inning in relief in de seizoensopener tegen HCAW.

Overigens werd ook de zaak van HCAW's Randy Reiph donderdagavond besproken. Na zijn wegsturen op 7 april werd hij ook de volgende dag uit het veld gestuurd vanwege 'onbeheerst honklopen'. Reiph kreeg op 11 april een voorlopige schorsing van vier wedstrijden, die hij inmiddels heeft uitgezeten. De strafcommissie maakte vandaag (vrijdag 20 april) via publicatie bekend dat hij voor zijn aandeel op 7 april een schorsing van drie wedstrijden heeft gekregen. Maar omdat hij inmiddels vier wedstrijden heeft uitgezeten werd zijn aanvankelijke schorsing van vier wedstrijden voor het gebeurde op 8 april met één teruggebracht tot drie wedstrijden, zodat HCAW het nog even zonder hem moet doen.

Stand, Programma & Uitslagen

(20 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.