Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


'Top-vier' wint op zaterdag
English
HAARLEM / ROTTERDAM / AMSTERDAM / VLEUTEN - L&D Amsterdam Pirates, DOOR Neptunus, Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers, die sinds 2007 de Top-4 vormen in de Hoofdklasse, kwamen zaterdag allemaal tot winst.

Luke Sommer stond slechts één honkslag toe en had 10 strikeouts in acht innings voor Kinheim in een 8-0 shutout vs. Mr. Cocker HCAW.

Pioniers kwam toe 17 honkslagen en diende Sparta-Feyenoord opnieuw een 'mercy-rule' verlies toe met 15-3.

Rob Cordemans had acht strikeouts en stond vier hits toe om zijn derde zege te pakken, terwijl Amsterdam met 9-3 won vs. AamigoO ADO Lakers. Amsterdam had elf honkslagen, waaronder homeruns van Bas Nooij en Percy Isenia.

Diegomar Markwell had acht strikeouts en incasseerde vijf hits in een 4-0 shutout van Neptunus tegen UVV.Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW
In Haarlem kwam Corendon Kinheim zaterdagmiddag tot een 8-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW om ongeslagen te blijven op eigen veld.

De Amerikaanse linkshander Luke Sommer speelde een hoofdrol, want hij stond slechts één honkslag toe in de acht innings die hij op de heuvel stond voor Kinheim. Hij schakelde 10 slagmensen met drie slag uit, gaf geen vrije lopen weg en stond slechts drie spelers tot de honken toe. Twee daarvan waren de allereerste slagmensen die hij tegenover zich kreeg in de eerste inning. Lead-off hitter Glenn Romney bereikte het honk na een foute aangooi, maar ging gedwongen uit op een grounder van volgende slagman Linoy Croes, die zodoende de tweede loper werd. Croes werd ook de enige HCAW-speler die het tweede honk zou bereiken, want hij schoof op dankzij een fout terwijl hij uitging bij een steelpoging. Daarna schakelde Summer de volgende 13 slagmensen op rij uit. In de vijfde, met twee uit sloeg Seb Visser een honkslag door het midden voor wat HCAW's enige honkslag in de wedstrijd zou zijn. Na de hit schakelde Sommer weer de volgende 10 slagmensen op rij uit, waarna Arshwin Asjes voor drie nullen zorgde in de negende en dat betekende dat de laatste 13 slagmensen van HCAW opeenvolgend werden uitgeschakeld.

Kinheim moest het opnemen tegen rookie Sander Helmendach, die aanvankelijk niet was aangewezen als starter voor vandaag, maar hij kwam in de rotatie in plaats van Dennis Burgersdijk. Helmendach schakelde 10 van de eerste 11 slagmensen die hij zag uit en raakte alleen Mervin Gario met een worp in de eerste inning. Maar met één uit in de vierde slagbeurt kreeg hij back-to-back doubles tegen van Dirk van 't Klooster en Bryan Engelhardt, die voor een 1-0 voorsprong voor Kinheim zorgden.

De thuisploeg voegde het volgende punt toe in de vijfde inning toen René Cremer een honkslag sloeg met twee uit en scoorde op een tweehonkslag van Mervin Gario. De voorsprong werd verhoogd naar 4-0 in de zesde inning toen Helmendach vier wijd met volle honken uitdeelde aan Remco Draijer en René Cremer. Dat betekende het einde voor de rookie werper. Caspar van Beest nam het over, sloot de vijfde inning af en stond ook geen punten meer toe in de zevende.

In de achtste beklom HCAW's korte stop Kody Hightower de heuvel en stond nog eens vier punten toe, die allen onverdiend waren. Een klap van lead-off hitter Björn Henrichs eidigde in een '2-base error' in het outfield en hij schoof daarna op na een honkslag van Remco Draijer en scoorde op een wilde worp. Even later, na vier wijd voor René Cremer, werd Draijer uitgeschakeld op een grounder van Marvin Evangelista, waarna Cremer op de plaat werd uitgegooid op een klap naar de werper van Dirk van 't Klooster. Maar hierna volgden honkslagen van Bryan Engelhardt en Ramiro Balentina die nog eens drie runs opleverden en de stand op 7-0 brachten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenL&D Amsterdam Pirates vs. AamigoO ADO Lakers
In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates met 9-3 vs. AamigoO ADO Lakers en deed dat op 11 honkslagen, hun hoogste aantal tot nu toe dit seizoen.

...Rob Cordemans...
...8 strikeouts, 3e zege...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam opende de score gelijk in de eerste inning. ADO-starter Reggie Bomberg gooide vier wijd op Roelie Henrique, Vince Rooi en Sidney de Jong met één uit. Een 'force play-grounder' van Bas de Jong resulteerde hierna in een nul, een punt en een foute aangooi die ook Rooi in staat stelde het tweede punt te scoren.

Vier punten werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Sidney de Jong opende met vier wijd, waarna Bas de Jong een honkslag sloeg. De twee schoven op na een wilde worp en scoorden toen Percy Isenia een tweehonkslag sloeg. Bas Nooij volgde met zijn eerste homerun van het seizoen en dat bracht de stand op een vroege 6-0.

Het zevende punt werd gescoord in de vijfde inning, maar Amsterdam liet toen ook de honken vol achter. Percy Isenia begon met een tweehonkslag en Bas Nooij werd geraakt door een worp, waarna een honkslag van Rachid Gerard de honken volzette. Een punt werd gescoord toen de drie lopers het volgende honk kregen na schijn van Bomberg, die hierna vier wijd gooide op Björn Hato om de honken dus te hervullen. Bomberg, die achtmaal vier wijd gooide, werd hierna afgelost door Martijn Riphagen. Na een binnenhoog werd Nooij op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren na een wilde worp. Een vrije loop voor Roelie Henrique zorgde toen opnieuw voor een volle-honken-situatie, maar de drie lopers bleven achter na een vangbal.

Intussen domineerde Amsterdam-starter Rob Cordemans andermaal. De rechtshander schakelde acht slagmensen uit in zes innings en stond slechts vier honkslagen toe. Na zijn enige vrije loop in de tweede inning stond hij een stootslag-honkslag toe aan Irving Redan in de derde, waarna Pirates een dubbelspel draaide. In de vierde sloeg Phil Ortez een honkslag met één uit, maar daarna volgde Cordemans met twee strikeouts. In de zesde, met twee uit, sloegen Ludwin Obispo en Ortez honkslag en ook nu sloot Cordemans af met drie slag.

Linkshander Rik Geestman nam het over in de zevende inning en zou drie punten toestaan. In de zesde begon Rudy van Heydoorn met een tweehonkslag en ging scoren na een honkslag van Irving Redan. In de zevende sloeg Phil Ortez zijn derde honkslag van de dag (met één uit) en scoorde op een 2-out double van Rudy van Heydoorn, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Gino Hersilia. Nick Stuifbergen gooide de negende inning en zorgde voor drie nullen.

Amsterdam voegde nog twee runs toe in de achtste toen Bas de Jong opende met een honkslag en Percy Isenia volgde met een homerun. Hierna sloeg Bas Nooij nog een driehonkslag, maar zou achterblijven op het derde honk, want er volgden drie nullen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...ADO's Hoofd Coach Dave Daniels vraagt HP Umpire...
...Henri van Heijningen om een verklaring...

...Irving Redan gaat uit op 2e honk door Björn Hato...
...die een dubbelspel draait in de 3e inning...

...Bas Nooij wordt begroet na zijn homerun...
...in de derde inning...

...Bas Nooij wordt uitgetikt door werper Martijn Riphagen...
...bij een poging te scoren in de vijfde inning.

...Een welkom voor Percy Isenia na zijn 2-run homerun...
...in de achtste inning...

...Umpires Rob Has (links) en Niek Elshof tonen...
...dat het nog een zeer frisse lentedag was...
(© Foto's: Henk Seppen)Sparta-Feyenoord vs. Vaessen Pioniers
In Rotterdam won Vaessen Pioniers met 15-3 vs. Sparta-Feyenoord, dat opnieuw een wedstrijd afsloot met een 10-punten-verschil, 'mercy-rule' verlies.

Pioniers haalde 13 van hun punten binnen in de eerste vier innings. In de eerste inning kreeg Sparta-Feyenoord's starter Gregory Gustina back-to-back doubles tegen van Michael Duursma en Gyenuar Lopez en zo had Pioniers al een hele snelle 1-0 voorsprong na slechts twee slagmensen. Een one-out single van Jourick Blanco zorgde even later voor het tweede punt.

In de tweede inning werden vijf runs toegevoegd. Kevin Dirksen werd geraakt door een worp en Michael Pluijmers sloeg een tweehonkslag, waarna beiden scoorden op een one-out double van Michael Duursma, die zelf ging scoren na een fout. Gyenuar Lopez (vier wijd) en Mark Duursma (fout) scoorden later op een 2-out single van Norbert Lokhorst.

Twee punten volgden in de derde slagbeurt op nieuwe werper Quinn Tramm. Dirksen begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal, maar werd toen uitgeschakeld bij een poging te scoren op een tweehonkslag van Pluijmers. Jefferson Muzo volgde ook met een tweehonkslag en bracht een punt binnen, waarna hij zelf scoorde na een honkslag van Michael Duursma.

In de vierde werd de stand verhoogd naar 13-0. Met één uit kreeg Lokhorst vier wijd en schoof op na een honkslag van Dè Flanegin, waarna hij scoorde op een honkslag van Dirksen. Een fout op een grounder van Pluijmers zorgde voor volle honken, waarna Muzo drie slag kreeg. Maar hierna sloeg Michael Duursma een 3-run double om de stand op 13-0 te brengen. Voor Duursma was dit niet alleen zijn derde tweehonkslag in de wedstrijd, maar ook zijn vierde honkslag in vier slagbeurten in vier innings!

Het scoren stopte hierna tijdelijk, maar Pioniers voegde nog twee runs toe in de zevende. Duursma begon met zijn vijfde honkslag en Lopez sloeg eveneens een honkslag. Een honkslag van Mark Duursma en een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman leidde tot de punten en de 15-0 voorsprong.

Pionier-starter Joey Evans (die acht keer drie slag gooide) schakelde de eerste 13 slagmensen die hij zag op rij uit, maar kreeg toen een honkslag tegen van Edison Bito. Hij werd als pinch-runner vervangen door Elton Koeiman, de aangewezen startende werper voor de wedstrijd van zondag! Churandy La Cruz volgde met een honkslag, maar Koeiman probeerde op deze klap het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. In de zesde inning stond Evans een one-out single toe aan Brian Raap, maar die werd even later op het eerste honk uitgeschakeld, omdat hij te laat terug was nadat volgende slagman Kevin van Nederpelt werd uitgevangen in het linksveld.

Sparta-Feyenoord wist driemaal te scoren op reliever Shane Gnade in de zevende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jarred Duin, die werd gevolgd door een fout op een grounder van Anthony Vrolijk. Na twee pop-outs scoorden de twee lopers op een tweehonkslag van La Cruz, die daarna opschoof na een honkslag van Klaas Baldee en scoorde op een honkslag van Siegert Flaneur, maar een gedwongen nul maakte daarna een einde aan de wedstrijd.

Behalve Elton Koeiman deed nog een andere werper van Sparta-Feyenoord deel aan de wedstrijd in een andere positie, want Jurandy Girigori nam het in de vierde inning over in het linksveld.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen...Winnende werper Diegomar Markwell...
(© Foto: Frans van Elst)
UVV vs. DOOR Neptunus
In Vleuten kwam DOOR Neptunus tot een 4-0 shutout tegen UVV in een duel dat vier innings lang puntloos was.

In de eerste vier slagbeurten werd Neptunus op twee hits gehouden door UVV-starter Orlando Yntema en bereikte slechts één loper het tweede honk. UVV kwam ook tot maar twee honkslagen op Neptunus-starter Diegomar Markwell in hun eerste slagbeurten, maar kreeg wel meer scoringskansen.

In de eerste inning opende Norbert Jongerius met vier wijd en bereikte Austin Weymouth het honk via een opofferingsstootslag/veldeskeus, maar daarna draaide Neptunus een dubbelspel en bleef een loper op het derde honk achter.

...UVV's Hoofd Coach Frank Koene heeft...
...uitleg nodig van 3B Umpire...
...Henk van der Linde...
(© Foto: Frans van Elst)
In de tweede inning liet UVV lopers op het eerste en tweede honk achter. In de volgende slagbeurt kreeg de thuisploeg de honken bezet, maar liet drie lopers achter. Jongerius bereikte het honk na een fout, waarna ook Danny Rombley's grounder in een fout eindigde. Markwell schakelde hierna Ryan Murphy met drie slag uit, maar kreeg vervolgens een honkslag tegen van Giovannie Samboe die voor volle honken zorgde. De scoringskans eindigde toen Stijn van der Meer hierna uitging.

En zo sloeg Neptunus toe op het moment dat het de eerste scoringskans kreeg in de vijfde inning, resulterend in een 3-run rally. Benjamin Dille opende met een driehonkslag en scoorde toen Adrian Anthony volgde met een honkslag. Een fout werd vervolgens gemaakt op een OSS van Shaldimar Daantji en een wilde worp van Yntema schoof de lopers op. Een opofferingsslag van Dwayne Kemp en een tweehonkslag van Rafaël Jozefa brachten de stand hierna op 3-0.

Neptunus voegde het vierde punt toe in de zevende inning. Met één uit sloeg Kemp een honkslag en kreeg Jozefa vier wijd. Sedley Karel nam de pitching over, kreeg een honkslag tegen van Raily Legito, waardoor de honken volkwamen, maar volgde met drie slag voor Jeffrey Arends. Een honkslag van Lennart Koster leverde hierna een punt op, maar Jozefa werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging ook te scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(21 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.