Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Wedstrijden verregenen op donderdag, verschoven naar vrijdag
English
AMSTERDAM / HAARLEM / ROTTERDAM / VLEUTEN - Ondanks voorspellingen voor zware regen- en onweersbuien in de avond gingen de vier vastgestelde wedstrijden donderdagavond gewoon van start, maar allen werden binnen het uur gestaakt en vervolgens definitief afgelast. Alle wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond.


...Het veld in Amsterdam is afgedekt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar omdat alle wedstrijden van start gingen betekent dit dat een aantal pirching-rotaties voor de komende wedstrijden is aangepast. De enige twee starters die in dezelfde wedstrijd terugkeren zijn RHP Kevin Heijstek en RHP Laurens Oele, die weer zullen starten voor respectievelijk DOOR Neptunus en AamigoO ADO Lakers. Hun duel werd na de eerste helft van de eerste inning gestaakt op het moment dat Oele de heuvel zou beklimmen.

In Amsterdam leidde L&D Amsterdam Pirates met 5-0 vs. Mr. Cocker HCAW toen hun duel werd gestopt in de tweede helft van de tweede inning. In de eerste slagbeurt scoorde Pirates driemaal op honkslagen van Roelie Henrique en Bas de Jong en een vrije loop met volle honken voor Bas Nooij. Een honkslag van Percy Isenia bezorgde Pirates nog twee runs in de tweede inning, maar kort erna werd het duel onderbroken. Amsterdam-starter Rob Cordemans had drie slagmensen met drie slag uitgeschakeld in de twee innings die hij gooide in zijn eerste poging om de 'winnendste' werper in de Nederlandse honkbalgeschiedenis te worden. Cordemans zet zijn tocht op weg naar zijn recordzettende 151 carrière-zege dinsdagavond voort als hij op eigen veld zal starten tegen DOOR Neptunus.

In Haarlem stond Corendon Kinheim met 4-1 voor vs. Sparta-Feyenoord toen de wedstrijd halverwege de derde inning werd gestopt. Kinheim opende de score met drie runs in de eerste slagbeurt via een 2-run double van Ramiro Balentina en een honkslag van Roy Seltenrijch. Een tweehonkslag van Mervin Gario zorgde voor het vierde punt in de tweede beurt, nadat Sparta-Feyenoord een punt had gescoord in de eerste helft van de inning op een opofferingsslag van Churandy La Cruz.

In Vleuten had UVV net een 3-0 voorsprong genomen in de tweede helft van de tweede inning toen het duel vs. Vaessen Pioniers werd gestaakt. In de tweede inning kreeg Brian Biezen vier wijd en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een OSS van Jirka Bliek. Even later homerde Brennan Nijhof om de stand op 3-0 te brengen. Vrijdagavond keert UVV's startende werper Jurjen van Zijl mogelijk weer terug op de heuvel.

Nieuwe rotaties startende werpers

Line Scores van donderdagavond
Stand, Programma & Uitslagen

(21 juni)


...Zo zag het er in Vleuten uit bij het duel tussen UVV en Pioniers...
(© Foto's: Frans van Elst)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.