Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim completeert sweep en pakt kampioenstitel!
English
HAARLEM - Dinsdagavond stond Corendon Kinheim met 3-0 voor na zes innings, voegde een 5-run rally toe in de achtste en won met 9-2 om een 4-game sweep te completeren tegen DOOR Neptunus en de kampioenstitel te pakken in één van de meest opmerkelijkste seizoen-ontknopingen in de historie.


...Ramiro Balentina krijgt een...
...in champagne-douche...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Kinheim was het de vijfde titel in de clubhistorie en die werd gewonnen één dag nadat de vereniging het 77-jarig bestaan vierde. De ploeg was voor het laatst landskampioen in 2007. Na afloop voegde voormalig Hoofd Coach Eelco Jansen zich bij de spelers om de titel mee te vieren. Na de eerste ronde van de Play-Offs werd Jansen als Hoofd Coach vervangen door Hans Lemmink en bezocht sindsdien geen wedstrijden van Kinheim. Maar vanavond was Jansen bij het duel aanwezig en werd onderdeel van de festiviteiten.

Kinheim zette de toon in het duel door gelijk in de eerste slagbeurt de score te openen toen Neptunus-starter Diegomar Markwell een one-out homerun moest incasseren van Dirk van 't Klooster.

De thuisploeg voegde daarna twee runs toe in de vierde om er een 3-0 stand van te maken. Mervin Gario opende met een tweehonkslag en daarna volgde Bryan Engelhardt met een 2-run homerun.

Intussen had Kinheim-starter David Bergman opnieuw een sterk optreden, net zoals in de Series-opener. De rechtshander schakelde de eerste 12 slagmensen op rij uit, waarvan acht met drie slag. In de vijfde kreeg Bergman twee honkslagen tegen, maar met lopers op het eerste en derde honk maakten twee vangballen een einde aan de slagbeurt. Hij zorgde hierna weer voor drie nullen op rij in de zesde. In de zevende begon Bergman opnieuw met twee nullen, waarna hij een homerun tegen kreeg van Rien Vernooij, maar hierna volgde hij met zijn 12e strikeout.


...Spelers bespringen Arshwin...
...Asjes na de laatste nul...
(© Foto: Henk Seppen)
Kinheim, dat speelde zonder René Cremer (gebroken middenvoetsbeentje), pakte het punt terug in de 2e7. Markwell raakte openingsslagman Quintin de Cuba en werd opgevolgd door Jorian van Acker. De Cuba schoof op na een OSS van Roy Seltenrijch en Björn Henrichs kreeg vier wijd, waarna Berry van Driel werd ingebracht als opvolger voor Van Acker. Van Driel werd begroet met een honkslag van Remco Draijer, waardoor De Cuba kon scoren. Nadat Draijer en Henrichs waren opgeschoven op een grounder van Niels van Weert kreeg Dirk van 't Klooster opzettelijk vier wijd, waarna Kinheim de honken vol achter liet toen Mervin Gario werd uitgevangen.

Neptunus bracht het verschil weer op twee punten door te scoren in de 1e8. Met één uit sloeg Shaldimar Daantji een honkslag en scoorde daarna op een 2-out double van Adrian Anthony, maar dat zou het laatste punt dit seizoen zijn voor de Rotterdammers.

Kinheim maakte het daarna voor iedereen duidelijk dat het het seizoen vanavond wilde afsluiten, want het kwam tot een rally van vijf punten in de 2e8 om een comfortabele 9-2 voorsprong te nemen. In de achtste sloeg Kinheim slechts twee honkslagen, maar kreeg ook wat hulp van de Neptuniaanse verdediging, die tweemaal in de fout ging. En zo droegen Kinheim en Neptunus er beide toe bij om er de laatste wedstrijd van het seizoen 2012 van te maken. In de achtste begon Bryan Engelhardt met vier wijd en stal het tweede honk. Hierna werd een uithaal van Ramiro Balentina in het rechtsveld gemist en kwamen er lopers op het tweede en derde honk. Quintin de Cuba kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop op te zetten. Het betekende het einde voor Berry van Driel, die werd afgelost door Dushan Ruzic. Maar de Australische closer had wederom geen succesvol optreden, want Kinheim ging vijf punten scoren, die overigens allemaal onverdiend waren. Eerst werd Engelhardt gedwongen op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Roy Seltenrijch, maar hierna bracht Björn Henrichs een punt binnen met een honkslag en volgde Remco Draijer met een opofferingsslag. Een foute aagooi van Ruzic zelf op een grounder van Niels van Weert resulteerde hierna in de volgende twee punten en een honkslag van Dirk van 't Klooster was daarna goed voor het vijfde punt.

Kinheim-starter David Bergman ging uiteindelijk 13 keer drie slag gooien in acht innings, stond slechts vijf honkslagen toe, won zijn tweede wedstrijd en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Series.

In de negende inning nam Arshwin Asjes het van Bergman over. Hij kreeg een one-out single tegen van Dwayne Kemp, maar volgde met drie slag voor Rien Vernooij. Hierna maakte een grounder van Lennart Koster een einde aan de wedstrijd en het seizoen. Het kampioensfeest kon losbarsten.

(21 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


...Neptunus' Hoofd Coach Jan Collins...
...in discussie met HP Umpire Henri van Heijningen...

...Neptunus' 3B Coach Wim Martinus...
...ziet Kinheim het kampioenschap vieren...

...De geblesseerde René Cremer feliciteert...
...winnende werper en MVP David Bergman...

...Voormalig Hoofd Coach Eelco Jansen...
...omhelst David Bergman...

...Een geëmotioneerde Eelco Jansen...
...viert het kampioenschap mee...

...Hoofd Coach Hans Lemmink wordt...
...gefeliciteerd door Wim Martinus...
...Kinheim viert het kampioenschap...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.