Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Ruime zege voor Amsterdam
English
BUSSUM / HOOFDDORP / DEN HAAG / ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won zondag ruim vs. AamigoO ADO Lakers met 17-7 in zeven innings op 14 hits, waaronder de tweede homerun van het weekeinde van Bas Nooij en de eerste van het seizoen van Bas de Jong.

DOOR Neptunus won met 4-1 vs. UVV, maar stond in de vijfde inning slechts met 2-1 voor.

Na de ruime winst op zaterdag won Vaessen Pioniers vandaag nipt met 3-2 van Sparta-Feyenoord. Pioniers stond in de zesde inning met 2-0 achter, maar scoorde even later drie onverdiende punten in hun helft van de slagbeurt.

De wedstrijd tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim verregende en is opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond. Kinheim schoof de starter van vandaag, Nick Veltkamp, door naar dinsdag, terwijl HCAW Dennis Burgersdijk aanwees als hun starter, in plaats van Kyle Putnam, die vandaag zou beginnen.AamigoO ADO Lakers vs. L&D Amsterdam Pirates
In Den Haag stond L&D Amsterdam Pirates op een 14-1 voorsprong in de vierde inning, maar kreeg toen zes runs tegen in de volgende drie slagbeurten, die een einde maakten aan het 10-punten verschil. Maar in de 1e7 scoorde Amsterdam driemaal om het duel alsnog in zeven innings te kunnen afsluiten met een verschil van tien punten.

Na de elf honkslagen op zaterdag kwam Amsterdam vandaag tot 14 honklslagen, waaronder opnieuw twee homeruns. Bas de Jong en Kenny Berkenbosch sloegen elk drie honkslagen.

Amsterdam sloeg de eerste vijf honkslagen op starter Thomas Macy, die zesmaal een vrije loop weggaf, elf punten moest incasseren en tweemaal drie gooide in iets meer dan één inning! In zijn voorgaande twee starts kwam Macy tot 24 strikeouts en stond slechts acht honkslagen toe in 16 innings. Hij begon het seizoen met een complete game-winst (12 strikeouts, 4 hits) vs. Mr. Cocker HCAW en gooide daarna zeven innings (12 strikeouts, 4 hits) vs. Sparta-Feyenoord een week later, maar had toen een 'no-decision'. Maar vandaag trof de Amerikaan een heel ander team met een beduidend sterkere aanval.

Pirates sloeg toe met zeven onverdiende punten in de eerste slagbeurt. Macy begon met vier wijd voor openingsslagman Wesley Connor, waarna een fout volgde op een grounder van Roelie Henrique. vier wijd voor Vince Rooi en Sidney de Jong leidde hierna tot het eerste punt. Macy volgde met een strikeout voor Bas de Jong, maar daarna werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Percy Isenia, wat de derde nul had kunnen opleveren in geval van foutloos spel. In plaats daarvan bleven de honken vol en werd een punt gescoord. De volgende twee runs werden gescoord toen Macy ook vier wijd gooide op Kenny Berkenbosch en Bas Nooij. Rookie Jesse Aussems volgde met een puntscorende honkslag, waarna een grounder van Connor en een wilde worp de stand opvoerden naar 7-0.

In de tweede inning kreeg Macy opeenvolgende honkslagen tegen van Sidney de Jong, Bas de Jong, Percy Isenia (double) en Kenny Berkenbosch. Isenia's tweehonkslag leidde tot een punt, waarna Macy zelf voor de volgende twee runs zorgde via twee wilde worpen. Na de hit van Berkenbosch nam derde honkman Ludwin Obispo de pitching over en kreeg even later een RBI-single tegen van Connor die de stand op 11-0 bracht. In de derde inning opende Sidney de Jong met een honkslag, waarna Bas de Jong homerde om Amsterdam op een 13-0 voorsprong te zetten.

Amsterdam-starter Jos de Jong zag de eerste twee ADO-slagmensen de honken bereiken in de eerste inning. Een klap van Jaïr Roseburg eindigde in een fout, waarna Ludwin Obispo een honkslag sloeg. Met één uit en lopers op het eerste en derde honk volgde een pick-off, waarbij Obispo in een rundown kwam, maar hierna werd Roseburg in plaats daarvan uitgeschakeld toen hij van het derde honk af was. In de tweede inning kreeg De Jong een lead-off double tegen van Enrique Tromp, maar die strandde op het derde honk. ADO scoorde het eerste punt in de derde inning toen Obispo een honkslag sloeg en ging scoren op een OS van Rudy van Heydoorn.

Amsterdam voegde het volgende punt toe in de vierde toen Vince Rooi een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Bas de Jong. Maar hierna begon ADO Lakers was terug te doen en scoorde twee punten in elk van de volgende drie innings. In de vierde openden Enrique Tromp en Anthony Hooi met honkslagen en zorgden een opofferingsslag van Jaïr Roseburg en een honkslag van Ludwin Obispo voor de twee punten. In de vijfde homerde Evan Porter met één uit, waarna Tromp vier wijd kreeg, opschoof na een tweehonkslag van Aldrich Isenia en scoorde op een grounder va Gino Hersilia.

In de zesde inning nam Jurrian Koks de pitching over, maar kreeg ook twee punten tegen. Roseburg bereikte het honk na een fout en ging scoren via een wilde worp, waarna Phil Ortez het honk bereikte op een velderskeus en scoorde op een honkslag van Evan Porter.

ADO verkleinde de achterstand tot 14-7, maar in de eerste helft van de zevende inning hernam Amsterdam een voorsprong van 10 punten. Nadat ADO een dubbelspel had gedraaid sloegen Percy Isenia en Kenny Berkenbosch een honkslag, waarna Bas Nooij zijn tweede homerun in twee dagen sloeg om de stand op 17-7 te brengen. In de 2e7 zorgde Koks voor drie nullen om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenDOOR Neptunus vs. UVV
In Rotterdam won DOOR Neptunus met 4-1 vs. UVV, maar stond in de vijfde inning slechts met 2-1 voor.

Beide ploegen liet lopers achter in de eerste slagbeurt. Voor UVV sloegen Austin Weymouth en Danny Rombley honkslagen met één uit, maar daarna schakelde Neptunus-starter Kevin Heijstek Ryan Murphy met drie slag uit en kreeg een 'force play-grounder' van Giovannie Samboe. UVV's starter Duko Jansen gooide vier wijd op Rafaël Jozefa met één uit en zag Raily Legito het honk bereiken via een fout, maar daarna volgden twee vangballen.

Neptunus opende daarna de score in de tweede inning. Rien Vernooij begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Benjamin Dille en scoorde toen Adrian Anthony in een dubbelspel sloeg.

...Winnende werper Kevin Heijstek...
(© Foto: Frans van Elst)
De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de derde slagbeurt. Jansen gooide vier wijd op openingsslagman Rafaël Jozefa en raakte daarna Raily Legito met een worp. De twee schoven op na een wilde worp en Jozefa scoorde het tweede punt op een one-out grounder van Lennart Koster.

UVV pakte een punt terug in de vierde inning, maar liep zichzelf ook uit de inning. Eerst raakte Heijstek Giovannie Samboe met een worp en kreeg toen een honkslag tegen van Stijn van der Meer. De twee kwamen in scoringspositie na een OSS van Jirka Bliek. Maar hierna werd Samboe uitgeschakeld toen Shurty Tremus de bal terugsloeg richting Heijstek. Samboe kwam in een rundown en werd uitgegeven, omdat hij uit zijn loopbaan was. Van der Meer en Tremus schoven in deze situatie op, waarna de eerste scoorde toen Heijstek een wilde worp gooide, maar Tremus bleef op het derde honk achter.

In de 2e4 nam Neptunus meer afstand door tweemaal te scoren. Met één uit kreeg Rafaël Jozefa vier wijd en bereikte Raily Legito het honk via een fout. Kyle Ward werd ingebracht als nieuwe werper, maar werd begroet met een honkslag van Jeffrey Arends, waardoor Jozefa scoorde. Een 2-out single van Rien Vernooij maakte er daarna 4-1 van.

Maar hierna wist Neptunus nog maar één honkslag te slaan in de volgende drie innings. Ward zorgde voor drie nullen in de zesde inning en stond een one-out single aan Legito toe in de zevende. In de achtste gooide nieuwe werper Derek Tarapacki driemaal drie slag.

Na het punt te hebben toegestaan in de vierde inning zorgde Kevin Heijstek voor drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning. Tim Roodenburg nam het hierna over en gooide de volgende twee innings. Hij gooide vier wijd op twee slagmensen en raakte een andere, maar stond geen punten toe. Berry van Driel sloot het duel af, zorgde voor drie nullen in de negende en verdiende een save.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Reliever Tim Roodenburg levert een worp af...

...UVV-starter Duko Jansen...
(© Foto's: Frans van Elst)Vaessen Pioniers vs. Sparta-Feyenoord
In Hoofddorp stond Vaessen Pioniers met 2-0 achter in de zesde inning vs. Sparta-Feyenoord, maar scoorde daarna drie onverdiende punten in hun zesde beurt om met 3-2 te winnen.

In de eerste vijf innings sloeg Sparta-Feyenoord drie honkslagen op starter Kevin Miner, die in deze periode achtmaal drie slag gooide. In de eerste inning kreeg hij een 2-out single tegen van Anthony Vrolijk, maar die bleef achter op het eerste honk. Miner zorgde daarna voor drie nullen in de tweede en derde inning. In de vierde kreeg hij honkslagen met één uit tegen van Vrolijk en Michiel Ruiter. De twee schoven op na een doorgeschoten bal, maar daarna volgde Miner met drie slag voor Brian Raap en werd Churandy La Cruz uitgevangen.

In de zesde scoorde Sparta-Feyenoord scored tweemaal met twee uit. Vrolijk kreeg toen vier wijd en Ruiter sloeg een honkslag. Een honkslag van Brian Raap stelde Vrolijk hierna in staat te scoren, terwijl Ruiter het derde honk bereikte maar ook kon scoren toen er een foute aangooi vanuit het outfield volgde. Hierna raakte Churandy La Cruz met een worp, maar een groundout maakte een einde aan de inning.

Pioniers bereikte verschillende keren het honk, maar Sparta-Feyenoord draaide twee dubbelspelen en dus kwam de thuisploeg niet tot scoren. Met een 2-0 achterstand gebeurde dat wel in de 2e6, dankzij twee fouten. Michael Pluijmers begon met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Gyenuar Lopez. De honken kwamen vol toen Elton Koeiman vier wijd gooide op Mark Duursma, maar volgde met drie slag voor Norbert Lokhorst. Vervolgens werd een pop-fly op fout gebied van Mark-Jan Moorman gemist door derde honkman Siegert Flaneur en dat betekende dus dat Moorman's slagbeurt werd verlengd. En even later leverde hij een 2-run single af die de stand in balans bracht. Kevin Dirksen volgde ook met een honkslag, waardoor Duursma kon scoren en Pioniers een 3-2 voorsprong nam. Een dubbelspel maakte een einde aan de inning en ook het scoren, want beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in het restant van de wedstrijd.

Elton Koeiman kreeg de steun van een vierde dubbelspel in de zevende, terwijl Pioniers wat hulp kreeg van een honkloper. Swen Huijer werd de nieuwe werper voor Pioniers in de achtste en kreeg twee snelle nullen. Maar hierna bereikte Michiel Ruiter het honk na een fout en kreeg het tweede honk na schijn. Vervolgens sloeg Brian Raap een honkslag achter het tweede honk, die werd verwerkt door korte stop Michael Duursma. Ruiter rende te ver door over het derde honk, kwam in een rundown, werd uitgeschakeld en dus kwam de inning ten einde.

Bayron Cornelissen zorgde voor drie nullen in de negende, waaronder twee strikeouts en verdiende een save.

Na eerder al verschillende werpers in andere posities te hebben ingezet speelde vandaag Quinn Tramm vanaf de zevende inning in het linksveld.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Anthony Vrolijk duikt veilig terug naar het 1e honk...
...1B Mark-Jan Moorman ontvangt de bal...
...Umpire Rutger Druijve beoordeelt de situatie...


...HP Umpire Johan Brandsma verliest zijn evenwicht als...
...3B Michael Pluijmers een foutbal probeert te vangen...
...Pitcher Swen Huijer (rechts) springt opzij...
...Catcher Mark Duursma kijkt toe...
(© Photos: www.reni-foto.nl)

(22 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.