Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Amsterdam Pirates voert winning streak op
English
HOOFDDORP / BUSSUM - Koploper L&D Amsterdam Pirates won dinsdagavond met 6-2 vs. Vaessen Pioniers om hun winning streak op te voeren naar elf wedstrijden.

Het veelgeplaagde Sparta-Feyenoord, met een nieuwe coach en vier nieuwe spelers, nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning vs. Mr. Cocker HCAW, maar daar bleef het bij, want de ploeg verloor opnieuw via de mercy-rule, dit keer met 12-2.Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates
In Hoofddorp speelde L&D Amsterdam Pirates opnieuw een solide wedstrijd om met 6-2 te winnen van Vaessen Pioniers en hun winning streak te verlengen naar elf wedstrijden. Amsterdam speelde wederom foutloos en heeft nu slechts één veldfout gemaakt in de laatste zeven wedstrijden (een totaal van 57 innings). In hun laatste acht wedstrijden stond Amsterdam maar negen punten toe en scoorde er zelf 69. In de afgelopen weken klom Amsterdam naar de top van de aanvallende lijst en voert de Hoofdklasse nu aan met een slaggemiddelde van .283. De ploeg voert de competitie aan met een ERA van 1.61 en een .981 veldgemiddelde, want de ploeg maakte slechts 16 fouten in 196 innings.

Dinsdagavond gaf Hoofd Coach Charles Urbanus de bal opnieuw aan rookie Ian Delemarre, die vijf innings gooide en zijn derde zege in drie starts verdiende. Een rookie startte ook voor Pioniers, want Dennis Buring, die drie relief-optredens achter de rug heeft, maakte zijn eerste start van het seizoen. Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver zag alleen de eerste inning van Buring's start, want hij werd in de tweede inning weggestuurd na aanmerkingen over een check-swing bij Home Plate Umpire Fred Groenewegen.

Amsterdam, dat speelde zonder de ervaren Kenny Berkenbosch en Vince Rooi tonight, opende de score in de tweede inning met het scoren van twee punten. Met één uit kreeg Bas Nooij vier wijd en sloeg Jesse Aussems een honkslag. Een volgende honkslag van Rashid Gerard leverde toen het eerste punt op. De honken kwamen vol toen Björn Hato na een fout op het honk kwam en een opofferingsslag van Wesley Connor bracht de stand op 2-0.

Amsterdam voegde een punt toe in de vierde op nieuwe werper Shane Gnade. Jesse Aussems en Rashid Gerard kregen vier wijd en schoven op na een wilde worp, waarna de eerste scoorde op een grounder van Wesley Connor.

Pioniers bracht de spanning terug in het duel door te scoren in de vijfde en zesde inning, zodat de achterstand werd teruggebracht naar 3-2. In de vijfde inning opende Michael Duursma met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Mark-Jan Moorman.

In de zesde, op nieuwe werper en rookie Jerremyh Angela, scoorde Pioniers het volgende punt. Skip Visser werd geraakt door een worp, waarna Michael Duursma en Gyenuar Lopez met een honkslag voor het punt zorgden. Hierna werd Rik Geestman ingebracht om het werpen over te nemen van Angela en begon met opzettelijk vier wijd voor Dè Flanegin om een gedwongen loop te creëren. Maar Pioniers liet de honken vol achter, want Mark-Jan Moorman sloeg een vangbal.

Pirates scoorde hierna een belangrijk 'insurance run' in de zevende inning op Jan Řeháček. Met één uit kreeg Sidney de Jong vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen Bas de Jong met twee uit een honkslag sloeg om de stand op 4-2 te brengen.

Intussen verzuimde Pioniers te scoren en liet verschillende lopers achter. Zoals gezegd bleven er drie achter in de zesde, maar er strandden ook twee lopers in de tweede, derde, vierde en vijfde slagbeurt. In totaal liet Pioniers elf lopers achter in het duel en voert de Hoofdklasse nu aan met 191.

Amsterdam nam een beslissende 6-2 voorsprong door twee punten toe te voegen in de negende inning op oud-prof Swen Huijer. Met één uit sloegen Sidney de Jong en Percy Isenia een honkslag, waarna Bas de Jong opzettelijk vier wijd kreeg. Maar een opofferingsslag van Bas Nooij en een honkslag van Jesse Aussems zorgden daarna voor de twee runs.

Pioniers outhit Pirates met 10-8. Na zes innings had Pioniers negen honkslagen, terwijl Pirates er maar drie had, maar wel met 3-2 voorstond.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Standings, Schedule & ScoresMr. Cocker HCAW vs. Sparta-Feyenoord
In Bussm nam het veelgeplaagde Sparta-Feyenoord, met een nieuwe coach en vier nieuwe spelers, een 2-0 voorsprong in de eerste inning vs. Mr. Cocker HCAW, maar daar bleef het bij, want de ploeg verloor opnieuw via de mercy-rule, dit keer met 12-2.

Sparta-Feyenoord, dat na afloop van de wedstrijd van zondag afscheid nam van Hoofd Coach Dino Anasagasti, stond vanavond onder leiding van Gershwin Hernandez. Hij was Anasagasti's assistent en stopte ook, maar hielp vanavond als interim Hoofd Coach. De ploeg arriveerde met elf spelers in Bussum en voegde kort voor het duel een twaalfde speler toe. Die twaalfde speler was Marwin Kleinmoedig, de Hoofd Coach van het Rookie Team van Sparta-Feyenoord die aanvankelijk alleen maar in Bussum zou zijn om toe te kijken. Kleinmoedig speelde voor het laatst in de Hoofdklasse voor Sparta-Feyenoord in 2006 en speelde zijn laatste volle seizoen zo'n drie jaar geleden in een lager team. Sindsdien speelde hij in een handvol wedstrijden in het derde team van Sparta-Feyenoord en hun Rookie Team. Voor vanavond waren verder ook Reangelo Castillo, Glimphor Rifaela en Laurens Salcido Valdez vanuit het Rookie Team toegevoegd. Vorig seizoen speelde Rifaela in 22 wedstrijden voor de hoofdmacht, maar Castillo debuteerde.

Aanvankelijk had Sparta-Feyenoord een goede start door tweemaal te scoren op linkshander Robin Schel. Kevin van Nederpelt en Jarred Duin begonnen met honkslagen, waarna een double-steal situatie het eerste punt opleverde. Met één uit schoof Duin op naar het derde honk na een wilde worp en scoorde het tweede punt op een grounder van Gregory Gustina, de linkshandige werper die vanavond eerste honkman was.

Maar zoals al vaker dit seizoen gebeurde was Sparta-Feyenoord's voorsprong maar kort, want HCAW antwoordde met een 6-run rally in hun deel van de eerste inning om het duel te beslissen. Starter Quinn Tramm kreeg honkslagen tegen van Jasper Keijzer en Ken Rinkema, die vervolgens gedwongen uitging op een grounder van Kody Hightower. Een honkslag van Linoy Croes zorgde hierna voor het eerste HCAW-punt en een double-steal bracht de stand op 2-2. Hierna volgende honkslagen van Kevin Gerard, Dylan de Mello, Jim Froberg (tweehonkslag) en Seb Visser maakten er toen 5-2 van en het zesde punt werd toegevoegd toen Visser uitging bij stelen, maar Froberg scoorde op de aangooi.

HCAW liet de honken vol achter in de derde inning, maar voegde twee runs toe in de vierde, die beiden werden gescoord op een fout. In deze inning nam Laurens Salcido Valdez de pitching over van Tramm. Een homerun van Kody Hightower in de vijfde inning verhoogde de stand naar 9-2. Het verschil van 10 punten werd bereikt in de zesde toen driemaal werd gescoord. Een honkslag van Hightower zorgde voor het eerste punt, waarna Linoy Croes voor het tweede zorgde toen hij werd geraakt door een worp met volle honken. Een opofferingsslag in fout gebied maakte er 12-2 van.

Nadat Sparta-Feyenoord twee honkslagen had geslagen in de eerste inning volgde er nog slechts één in het restant van het duel en dat was een 2-out single van Marwin Kleinmoedig in de tweede inning. Voor Kleinmoedig was dit zijn eerste Hoofdklasse-honkslag sinds hij 2-uit-4 sloeg op 4 september 2006 in de laatste wedstrijd van het seizoen vs. DOOR Neptunus.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Kody Hightower homerde voor HCAW...

...Linoy Croes word geraakt door een worp...
...Derde honkman Seb Visser maakt een fraaie 'barehanded play' voor HCAW...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)

(22 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.