Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers sluit losing streak af met winst vs. Neptunus
English
AMSTERDAM / HAARLEM / ROTTERDAM / VLEUTEN - Aamigo ADO Lakers maakte vrijdagavond een einde aan hun 8-game losing streak met een verrassende 'come-from-behind' winst bij DOOR Neptunus in een duel dat acht innings duurde, omdat het de 22:30 uur curfew had bereikt na afloop van die slagbeurt. Koploper L&D Amsterdam Pirates stond ook kort achter, want Mr. Cocker HCAW nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar de thuisploeg ging uiteindelijk ruim met 21-1 winnen. UVV diende Vaessen Pioniers een 2-1 nederlaag toe, maar kwam niet dichter bij de vijfde plaats, want Corendon Kinheim won met 14-2 vs. Sparta-Feyenoord.

In Rotterdam stond ADO Lakers met 3-1 voor vs. Neptunus toen de zevende inning van start ging. De ploeg had een 1-0 voorsprong genomen in de eerste inning, maar Neptunus kwam langszij in de derde en voegde daarna twee runs toe in de vijfde op een 2-run, inside-the-park-homerun van Shaldimar Daantji. In de zevende kwam ADO Lakers op gelijke hoogte toen Neptunus twee fouten maakte en nam een 4-3 voorsprong in de achtste na een honkslag van Evan Porter. In de 2e8 kreeg Neptunus nog de honken vol met twee uit, maar toen schakelde pitcher Martijn Riphagen Shaldimar Daantji met drie slag uit om het duel af te sluiten. Rookie-starter Laurens Oele hield Neptunus op slechts vier hits in vijf-plus innings, maar uiteindelijk 'outhitte' Neptunus de tegenstander met 6-4, maar maakte ook vier veldfouten.

In Amsterdam kwam HCAW tot vijf honkslagen in de eerste drie innings op rookie Ian Delemarre, terwijl Pirates geen hits sloeg in de eerste twee slagbeurten op Kyle Putnam. Toch was de stand op dat moment 1-1, maar in de 2e3 nam Amsterdam een 2-1 voorsprong na een fout, waarna Sidney de Jong met een 2-run homerun volgde. In de vierde inning kwam de thuisploeg tot een rally van acht runs op Putnam op acht honkslagen. In de volgende slagbeurt voegde Pirates nog eens negen runs toe op Putnam en reliever Gijs van Els, met als hoogtepunten een grand slam homerun van Sidney de Jong en een 3-run homerun van Wesley Connor. De Jong had zeven RBI's in het duel en sloeg 3-uit-5. HCAW maakte vijf fouten, waaronder vier gemiste vangballen in het outfield.

In Vleuten stond ook UVV achter, maar ging winnen vs. Pioniers. In de zesde inning nam Pioniers een 1-0 voorsprong op een driehonkslag van Gyenuar Lopez, maar UVV antwoordde met twee runs in hun zesde beurt via een honkslag van Giovanni Samboe en een opofferingsslag van Shurty Tremus.

In Haarlem kwam Kinheim tot 14 honkslagen vs. Sparta-Feyenoord en opende de score met drie runs in de eerste inning. Sparta-Feyenoord pakte twee runs terug in de tweede inning via een 2-run double van Marwin Kleinmoedig, maar daarna nam Kinheim meer afstand vanaf de vierde inning. In de vierde scoorde Kinheim vijfmaal, waarna zes runs werden toegevoegd in de volgende slagbeurt. Een 2-run double van René Cremer en een RBI-triple van Dirk van 't Klooster vormden de hoogtepunten in de vierde slagbeurt.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(22 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.