Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Loek van Mil tekent bij Reds
English
CINCINNATI, Ohio (USA) - De Nederlandse profwerper Loek van Mil heeft een contract getekend bij de Cincinnati Reds, zo maakte de club vrijdag bekend. Het contract werd al op 14 december ondertekend, maar de officiële bekendmaking volgde pas een week later.


...Loek van Mil in Single-A...
...bij Beloit Snappers in 2008...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Loek van Mil tijdens het...
...Wereldkampioenschap 2007 in Taiwan...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met zijn 2.12 meter is Van Mil de langste speler in het professionele honkbal sinds hij in 2006 zijn debuut maakte in de organisatie van de Minnesotw Twins. In dat jaar gooide hij in 10 wedstrijden voor het Rookie League-Team van de Twins en was 1-2 met 24 strikeouts in 43 2/3 inning.

Na een volgend seizoen in de Rookie League promoveerde de 28-jarige Van Mil naar Single-A in 2008 gooide in 28 wedstrijden als reliever voor de Beloit Snappers. Daar was hij 2-2 met drie saves en kwam tot 42 strikeouts, terwijl hij ook werd geselecteerd voor de jaarlijkse All Star Game in de Midwest League.

In 2009 volgde weer een promotie, want Van Mil ging van Single-A naar Double-A tijdens het seizoen, dat hij aanvankelijk met een blessure begon. Een jaar later startte Van Mil aanvankelijk weer in Single-A, maar promoveerde opnieuw naar Double-A, maar werd ook geruild naar de Los Angeles Angels of Anaheim, waar hij het seizoen afsloot in Double-A. Vorig jaar gooide Van Mil het hele seizoen op Double-A niveau voor Arkansas Travelers. Daar maakte hij zijn eerste professionele start als werper sinds achtmaal te hebben gestart in het seizoen 2006. Bij Arkansas was Van Mil 3-5 met 46 strikeouts in 66 1/3 inning.

Dit seizoen promoveerde Van Mil naar Triple-A. Hij begon in het Double-A team van de Angels, maar werd later geruild naar de Cleveland Indians, waar hij aanvankelijk ook werd ingedeeld in het Double-A team. Later in het seizoen promoveerde hij naar de Columbus Clippers, het Triple-A team van de Indians (een aantal jaar geleden was Columbus het Triple-A team van de New York Yankees). Bij Columbus gooide Van Mil in zes wedstrijden en was 0-0.

In zeven professionele seizoenen gooide de rechtshander in 182 wedstrijden en is 12-16 met negen saves. In 320 innings schakelde hij 239 slagmensen met drie slag uit.


...Loek van Mil in actie tijdens het...
...Europees Kampioenschap 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
Na afloop van het seizoen 2012 werd Van Mil een Minor League Free Agent en werd gecontracteerd door de Cincinnati Reds. Op het moment staat Van Mil niet op het 40-man roster, maar de kans is groot dat hij een non-roster speler zal zijn tijdens de komende Spring Training in februari.

In 2007 debuteerde Loek van Mil in het Nederlands Honkbalteam tijdens een oefen-interland en nam daarna met de ploeg deel aan het Wereldkampioenschap in Taiwan. In 2008 maakte hij deel uit van de Nederlandse ploeg voor de Olympische Spelen in Peking (China), gooide in een oefenduel, maar werd twee dagen voor de start van het evenement vervangen in de ploeg vanwege een blessure. Door de blessure was hij ook niet inzetbaar voor de ploeg tijdens de World Baseball Classic. In september van dit jaar keerde Van Mil terug in het oranje shirt en gooide drie dagen voor Nederland tijdens het Europees Kampioenschap, waar de ploeg genoegen moest nemen met het zilver. Van Mil staat op de ledenlijst van L&D Amsterdam Pirates.

(22 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.