Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Rob Cordemans nadert twee mijlpalen
English
AMSTERDAM - De ervaren werper Rob Cordemans van L&D Amsterdam Pirates nadert opnieuw twee mijlpalen in zijn loopbaan, die hij donderdagavond zou kunnen bereiken als hij op eigen veld start vs. UVV in de opener van hun 3-game series.

...Rob Cordemans...
...mijlpalen...
(© Foto: Henk Seppen)
Cordemans staat dit seizoen momenteel op 7-0 en zijn volgende overwinning brengt zijn 'record' niet alleen op 8-0, het is tevens de 150ste overwinning in zijn loopbaan. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Bart Volkerijk, die recordhouder overwinningen is sinds de invoering van de Hoofdklasse als hoogste afdeling in 1958. Daarvoor was de Eerste Klasse de hoogste afdeling sinds 1922.

Als Cordemans donderdagavond start heeft hij nog negen strikeouts nodig om in zijn loopbaan op 1600 te komen. Hiermee wordt hij de derde werper in de geschiedenis die dit totaal bereikt. Bart Volkerijk is de all-time strikeout-leider met 1942. Peter Callenbach staat op de tweede plaats met 1636, een totaal dat Cordemans later dit seizoen zal bereiken. Op 3 mei klom Cordemans naar de derde plaats op de all-time lijst met passeren van Craig McGinnis, die er 1571 had.

(23 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.