Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates wint opnieuw ruim; Neptunus verslaat taai ADO
English
BUSSUM / DEN HAAG / ROTTERDAM / HOOFDDORP - Na vrijdagavond met 21-1 te hebben gewonnen won L&D Amsterdam Pirates zaterdag opnieuw ruim vs. Mr. Cocker HCAW, maar dit keer was het 'slechts' 12-2. DOOR Neptunus, dat vrijdagavond verrassend verloor, stond vandaag bijna weer met lege handen, want het verspeelde een 7-0 voorsprong en zag die worden omgedraaid in een 10-7 achterstand tegen AamigoO ADO Lakers, maar kwam langszij en won met 12-10 in de laatste slagbeurt. Corendon Kinheim shutout Sparta-Feyenoord met 7-0 en UVV verloor met 5-4 van Vaessen Pioniers, waardoor het niet dichter bij de vierde plaats kwam.In Bussum stond Amsterdam Pirates aanvankelijk weer met 1-0 achter, net als de dag ervoor, maar net als toen was dat van korte duur. Vrijdagavond ging Amsterdam 21 punten scoren, vandaag waren dat er 12. De koploper kwam tot 17 honkslagen, waaronder drie van Wesley Connor, Roelie Henrique, Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard. Bas de Jong droeg bij met vier RBI's, terwijl Gerard drie punten binnensloeg en de beste slagman in de Hoofdklasse bleef.

HCAW opende de score in de tweede inning via een honkslag van voormalig Piraat Seb Visser, maar in de derde slagbeurt kwam Amsterdam tot een rally van vijf runs. Een honkslag van Roelie Henrique zorgde voor een gelijke stand, waarna een opofferingsslag van Percy Isenia, 2-run double van Bas de Jong en een honkslag van Kenny Berkenbosch de stand op 5-1 brachten.

Met een 8-2 voorsprong voegde Amsterdam nog eens vier runs toe in de achtste beurt toen De Jong opnieuw een 2-run double sloeg. Honkslagen van Rashid Gerard en Bas Nooij verhoogden de stand daarna naar 12-2.

Winnende werper Ben Grover kwam tot zes strikeouts en stond vijf hits toe in de zeven innings die hij gooide.In Den Haag scoorde Neptunus het eerste punt in de eerste inning, waarna een rally van zes runs volgde in de tweede slagbeurt. Tweemaal vier wijd een een fout zorgden voor volle honken, waarna honkslagen van Rafaël Jozefa en Raily Legito (2-run) drie runs opleverden en leidden tot een werperswissel. Maar, met één uit, produceerden een honkslag van Dwayne Kemp, OS van Rien Vernooij en tweehonkslag van Benjamin Dille nog eens drie runs en maakten er een 7-0 stand van.

ADO Lakers pakte een punt terug in hun tweede na een honkslag van rookie Tim Schaareman en verbaasde daarna met een 8-run rally met twee uit in de derde inning. Een honkslag van Rudy van Heydoorn, vier wijd met volle honken voor Remco Seitzinger en een 2-run single van Schaareman bezorgden ADO vier punten en brachten nieuwe werper Bobby Carrington in die het overnam van Kevin van Veen. Maar het scoren ging verder, want Gregory Hassell werd geraakt door een worp met volle honken, waarna twee fouten en een honkslag de stand op 9-7 brachten voor ADO Lakers. In de vijfde voegde ADO nog een punt toe.

Maar in de zesde inning kwam Neptunus langszij. Een honkslag van Dwayne Kemp zorgde voor een punt maar ook voor een obstructie-call die Neptunus nog een punt opleverde. Een fout op een grounder van Rien Vernooij bracht de stand op 10-10.

Nadat ADO Lakers de honken vol achterliet in de achtste inning op nieuwe werper Jorian van Acker scoorde Neptunus tweemaal in de negende inning om een 12-10 voorsprong te nemen. Een foute aangooi zorgde eerst voor 11-10, waarna een honkslag van Shaldimar Daantji er 12-10 van maakte in het voordeel van Neptunus, dat met 15-12 werd 'outhit' in dit duel, dat bijna vier uur duurde.In Rotterdam kwam Kinheim tot een 7-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord en outhitte de ploeg met 14-8. Starter Nick Veltkamp stond zes hits toe en had zes strikeouts in zeven innings, waarna relievers Todd Van Steensel en Pim Walsma elk nog een honkslag toestonden in de volgende twee innings. Kinheim kwam tot 12 honkslagen op starter Elton Koeiman en zag Niels van Weert en Remco Draijer beiden drie honkslagen slaan, waarvan de laatste een single, double en triple sloeg. Rachid Engelhardt sloeg zijn eerste Hoofdklasse-homerun.

Kinheim scoorde de eerste twee runs in de tweede inning op een 2-run single van Roy Seltenrijch, waarna een punt werd toegevoegd in de derde toen Draijer opende met een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Mervin Gario. Een double van Van Weert in de vijfde en een OS van Engelhardt in de zesde verhoogden de stand naar 6-0. In de volgende beurt scoorde Kinheim opnieuw, dit keer na een honkslag van Ramiro Balentina.

Sparta-Feyenoord liet acht lopers achter, waarvan twee in scoringspositie.In Hoofddorp brak Pioniers een 1-1 stand met vier runs in de zevende inning en ging met 5-4 winnen.

Pioniers nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar UVV kwam langszij in de derde.

In de zevende inning bezorgde een honkslag van Zerzinho Croes Pioniers een hernieuwde voorsprong. Met de honken vol nam Jeroen de Haas de pitching over van UVV-starter Orlando Yntema en begon met een strikeout. Maar toen zorgde hij met vier wijd voor Norbert Lokhorst voor een punt, waarna een honkslag van Mark Duursma de stand op 5-1 bracht.

In de achtste inning pakte UVV drie runs terug dankzij honkslagen van Danny Rombley (2-run) en Giovannie Samboe, maar liet ook twee lopers achter.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(23 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.