Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Sparta-Feyenoord opent Degradatie-Series met winst
English
ROTTERDAM - Sparta-Feyenoord keek in de zevende inning tegen een 5-2 achterstand aan, maar scoorde toen vier punten om de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen The Hawks te openen met een 6-5 overwinning. Sparta-Feyenoord sloot de Play-Downs op de laatste plaats af, waardoor het in deze reeks moet spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse. De winnaar van deze serie krijgt het recht volgend jaar in de Hoofdklasse uit te komen.

The Hawks opende de score in de eerste slagbeurt toen twee voormalige Sparta-Feyenoord-spelers raaksloegen op starter Elton Koeiman. Shurendell Borgschot opende met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde vervolgens op een tweehonkslag van Erwin Bonis om de ploeg op een snelle 1-0 voorsprong te zetten.

Sparta-Feyenoord wist snel langszij te komen via een punt in de tweede inning. Brian Raap sloeg toen een honkslag met één uit en scoorde op een wilde worp van Enoch Deaton met twee uit.

The Hawks leek vervolgens de controle over het duel over te nemen door tweemaal te scoren in zowel de vierde als de zesde inning, terwijl Sparta-Feyenoord slechts eenmaal in de drie middelste innings wist te scoren. In de vierde inning sloeg Tony Enos een tweehonkslag met één uit en scoorde op een 2-out single van Berry van Donselaar, ook een oud-speler van Sparta-Feyenoord. Even later leverde een driehonkslag van Thomas Soederhuijsen het volgende punt op en bracht de stand op 3-1. Sparta-Feyenoord liet twee lopers achter in de 2e4, maar pakte een punt terug in de volgende inning. Jochem Pronk kreeg toen vier wijd met één uit en scoorde op een honkslag met volle honken van Jarred Duin, waarna Sparta-Feyenoord de honken vol achter liet na een gedwongen nul op thuis en een grounder die de inning afsloot. Dat leek kostbaar te zijn, want The Hawks reageerde met twee runs met twee uit in de zesde inning. Bob de Bruijn opende met een honkslag en bereikte het derde honk op twee volgende grounders, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Friso Arkenbout, die daarna het volgende punt scoorde na een honkslag van Borgschot, waardoor het 5-2 werd.

Maar even later sloeg Sparta-Feyenoord met vier punten toe in de zevende inning om een 6-5 voorsprong te nemen. Jochem Pronk en Kevin van Nederpelt begonnen met honkslagen en dat leidde tot een werperswissel. Hugo van der Kooij nam het over van Deaton, maar was niet succesvol en was zelf verantwoordelijk voor alle vier punten die Sparta-Feyenoord scoorde. Eerst werd hij begroet met een honkslag van Anthony Vrolijk, waardoor de honken vol kwamen te staan. Een punt werd toen gescoord toen alle lopers het volgende honk kregen toen Van der Kooij schijn maakte. Met één uit sloeg Emerson Paula de bal terug naar Van der Kooij, maar die gooide de bal vervolgens langs het eerste honk, resulterend in twee punten en een 5-5 stand. Even later scoorde Paula het leidende punt na een wilde worp.

In het restant van het duel kreeg The Hawks nog wel een aantal honklopers, maar wist de wedstrijd niet meer in eigen voordeel om te draaien.

Game 2 wordt zaterdag in Dordrecht gespeeld.

(23 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.