Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


UVV sluit losing streak af met winst vs. Neptunus
English
ROTTERDAM / BUSSUM / DEN HAAG - UVV maakte dinsdagavond een einde aan hun 5-game losing streak door van een achterstand terug te komen met een 5-run rally in de negende inning om DOOR Neptunus met 9-6 te verslaan. Koploper Corendon Kinheim won ruim in Bussum en diende Mr. Cocker HCAW een 15-0, mercy-rule shutout-nederlaag toe. L&D Amsterdam Pirates veroverde de tweede plaats door met 11-2 te winnen vs. AamigoO ADO Lakers.

Het programma van vanavond bestond uit drie inhaalwedstrijden, twee van afgelopen donderdag, één van afgelopen zondag.DOOR Neptunus vs. UVV
In Rotterdam wist UVV aanvankelijk een vroege 4-0 voorsprong niet vast te houden en keek tegen een 5-4 achterstand aan bij het ingaan van de negende inning. Maar toen kwam UVV tot een 5-run rally en ging met 9-6 winnen om een einde te maken aan hun 5-game losing streak. Bovendien was dit de eerste uit-overwinning van het seizoen voor UVV en ook de eerste avondzege.

UVV kwam vroeg op de honken in de eerste slagbeurt op Neptunus-starter Bobby Carrington. Norbert Jongerius begon met een vrije loop, waarna Austin Weymouth een honkslag sloeg. Maar hierna sloeg Danny Rombley in een dubbelspel en werd een line drive van Giovannie Samboe gevangen om een einde te maken aan de inning.

...Ryan Murphy scoort het eerste UVV-punt in de 2e inning...
(© Foto: Frans van Elst)
Maar UVV sloeg daarna met vier runs toe in de tweede inning. Carrington raakte openingsslagman Ryan Murphy met een worp, volgde met een wilde worp en kreeg een RBI-single tegen van Stijn van der Meer. De laatste schoof op na een OSS van Shurty Tremus, maar kon niet opschuiven na een grounder van Shurty Tremus. Maar hierna voegde UVV nog eens drie runs toe. Carrington gooide vier wijd op Jeff Delfina, kreeg toen een RBI-single tegen van Norbert Jongerius en Austin Weymouth volgde met een 2-run double die er 4-0 van maakte.

Neptunus antwoordde met drie runs in de tweede helft van de tweede inning op Jurjen van Zijl, die vier opeenvolgende honkslagen moest incasseren. Jeffrey Arends opende met een tweehonkslag en scoorde toen Benjamin Dille volgde met een honkslag. De Belgische speler scoorde daarna helemaal vanaf het eerste honk na een tweehonkslag van Rien Vernooij. Hierna bracht een honkslag van Adrian Anthony Vernooij naar het derde honk en hij scoorde het derde punt via een wilde worp. Met nog steeds nul uit had Neptunus het gelijkmakende punt op het derde honk, maar hierna ging Mourik Huijser uit na een grounder en sloegen Shaldimar Daantji en Dwayne Kemp een pop-fly om een einde aan de inning te maken.

Bobby Carrington, die voor drie nullen zorgde in de derde inning, waaronder twee strikeouts, kreeg weer twee lopers in de vierde. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Brian Biezen (die het tweede honk stal) en gooide vier wijd op Jeff Delfina. Het betekende het einde voor Carrington, die nog niet kon imponeren in zijn drie starts tot nu toe en vanavond zijn kortste optreden had. In 12 innings kwam de Amerikaan tot acht strikeouts, maar gaf ook negen vrije lopen weg, stond 11 honkslagen toe en kreeg negen punten op zijn naam. Na vijf innings in zijn eerste start vs. Sparta-Feyenoord (no-decision) was hij de verliezende werper een week later vs. L&D Amsterdam Pirates. Hij vertrok toen na 3 2/3 inning en vandaag kwam hij opnieuw niet voorbij de vierde inning. Toen hij vanavond werd vervangen was hij de 'losing pitcher of record', maar kreeg een 'no-decision', omdat Neptunus later in het duel de leiding nam. Kevin van Veen nam het over en Neptunus draaide een dubbelspel op een grounder van Norbert Jongerius om de inning af te sluiten.

Nadat Van Veen voor drie nullen zorgde in de vijfde kwam Neptunus langszij in de tweede helft van de inning. Dwayne Kemp opende met een honkslag, schoof op na een OSS van Rafaël Jozefa en scoorde op een 2-out double van Jeffrey Arends, die zelf op het tweede honk achterbleef.

...Danny Rombley keek niet blij na zijn eerste slagbeurten...
...Hij sloeg in een dubbelspel, kreeg 3 slag en sloeg 2 vangballen...
...maar in de 9e, sloeg hij een 3-run, game-winning double...
(© Foto: Frans van Elst)
Van Veen had opnieuw een goede inning in de zesde en daarna, met de stand op 4-4, gaf Neptunus de bal aan Dushan Ruzic in de zevende om te voorkomen dat UVV meer punten zou scoren en uiteraard hoopte zelf minimaal één punt te scoren. Aanvankelijk was dat ook precies wat er gebeurde. In de zevende raakte Ruzic Jongerius met een worp met één uit en kreeg een honkslag tegen van Weymouth (3-uit-5), maar kwam ongeschonden uit de inning. In de 2e7 scoorde Neptunus het punt dat ze op dat moment nodig hadden om een 5-4 voorsprong te nemen. Tegenover nieuwe werper Jeroen de Haas kreeg Rafaël Jozefa vier wijd met één uit, waarna Raily Legito werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een grounder van Jeffrey Arends en de honken kwamen vol toen ook Benjamin Dille vier wijd kreeg. Neptunus nam toen een 5-4 voorsprong toen De Haas ook Rien Vernooij met een worp raakte. Maar Neptunus verzuimde een 'insurance run' te scoren toen Adrian Anthony drie slag kreeg en de honken dus vol achterbleven.

In de 1e8 zorgde Ruzic voor drie nullen op rij en toen kreeg Neptunus opnieuw een kans om afstand te nemen in de 2e8 op nieuwe werper Derek Tarapacki. Met één uit sloegen Shaldimar Daantji en Dwayne Kemp een honkslag. Rafaël Jozefa sloeg de bal vervolgens in de lucht voor een binnenhoog, maar even later kwamen de twee lopers in scoringspositie na een wilde worp. Maar met lopers op het tweede en derde honk kreeg Raily Legito een gecallde strikeout om een einde aan de inning te maken.

De negende inning, die een paar minuten voor het bereiken van de 22:30 uur curfew-regel van start ging, werd beslisssend. In de 1e9 sloeg UVV toe op Dushan Ruzic, want de eerste acht slagmensen in deze beurt bereikten allen veilig het honk. Ruzic gooide vier wijd op Brian Biezen, kreeg toen stootslag-honkslagen tegen van Jeff Delfina en Norbert Jongerius en had dus de honken vol. Ruzic schakelde hierna Biezen op de plaat uit na een comeback-grounder van Austin Weymouth. Hierna moest Ruzic het opnemen tegen voormalig teamgenoot Danny Rombley, want beiden speelden twee jaar geleden samen voor Neptunus. De midvelder dreunde een worp van Ruzic in het rechtsveld voor een 3-run double die UVV op een 7-5 voorsprong zette. Volgende slagman Giovannie Samboe werd hierna geraakt door een worp, maar Ryan Murphy, die in zijn voorgaande vier slagbeurten het zwijgen was opgelegd, volgde met een honkslag waarop Rombley scoorde en de stand 8-5 werd. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Stijn van der Meer ook een honkslag sloeg en UVV voegde een nieuw punt toe via een opofferingsslag van Shurty Tremus, de negende slagman in de inning en de eerste die niet het honk bereikte. Een strikeout voor Biezen sloot de inning af, maar UVV had een 9-5 voorsprong genomen.

Neptunus kon nog slechts één punt scoren in hun negende op Derek Tarapacki. Jeffrey Arends begon met zijn derde tweehonkslag in het duel en scoorde op een OS met één uit van Rien Vernooij, maar hierna schakelde Tarapacki Adrian Anthony met drie slag uit om een einde te maken aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Stijn van der Meer scoort in de eerste inning...

...Winnende Hoofd Coach Frank Koene...
(© Foto's: Frans van Elst)Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim
In Bussum had koploper Corendon Kinheim minder dan twee uur nodig om Mr. Cocker HCAW een ruime 15-0 nederlaag toe te dienen, die twee streaks verlengden. Kinheim verlengde hun winning streak naar zes wedstrijden, terwijl HCAW's losing streak opliep naar vijf wedstrijden. Kinheim bleef ook ongeslagen in avondwedstrijden, want het is nu 4-0 onder het kunstlicht. Kinheim kwam tot 12 honkslagen, waaronder weer twee homeruns van Bryan Engelhardt, die de Hoofdklasse nu aanvoert met vijf na slechts negen wedstrijden. Als hij in dit tempo doorgaat zou Engelhardt een aanval kunnen doen op het all-time record van 24, dat in 1984 werd gerealiseerd door Jacky Jakoba.

...Bryan Engelhardt...
...twee homeruns...
(© Foto: Henk Seppen)
Het was Engelhardt die de zaak dinsdagavond in Bussum in beweging zette. HCAW-starter Bob Klaarenbeek begon eerst met twee strikeouts, maar kreeg toen een honkslag tegen van Dirk van 't Klooster, die werd gevolgd door een homerun van Bryan Engelhardt. Aanvankelijk was Dennis Burgersdijk aangekondigd als startende werper, maar voor de tweede keer wijzigde zijn aanstelling. Afgelopen zaterdag was hij de oorspronkelijke startende werper voor Game 2 van de series, maar in zijn plaats begon Sander Helmendach. En vanavond beklom Klaarenbeek de heuvel.

In de tweede inning liet Kinheim lopers op het tweede en derde honk achter, maar in de derde inning werden vier runs toegevoegd. Mervin Gario kreeg vier wijd en Dirk van 't Klooster sloeg een honkslag. Nadat volgende slagman Bryan Engelhardt uitging na een vangbal op fout gebied werd Dennis Burgersdijk alsnog ingebracht als nieuwe werper. Hij kreeg een honkslag tegen van Ramiro Balentina, die werd gevolgd door een fout en leidde tot een punt. De honken kwamen vol toen Quintin de Cuba vier wijd kreeg. Hierna leverde een fout op een grounder van Rachid Engelhardt Kinheim nog eens twee runs op en een wilde worp bracht de stand op 6-0, voordat twee strikeouts een einde maakten aan de slagbeurt.

In de vierde inning werden zes runs gescoord. De honken kwamen vol toen Marvin Evangelista en Mervin Gario vier wijd kregen en Dirk van 't Klooster zijn derde honkslag van de avond sloeg. Bryan Engelhardt volgde hierna met een honkslag die twee punten opleverde, maar ook tot een fout leidde die de derde loper in de gelegenheid stelde ook te scoren en Engelhardt op het tweede honk bracht. Even later scoorde hij zelf toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Ramiro Balentina. Een tweehonkslag van Quintin de Cuba volgde en zowel hij als Balentina scoorden op een one-out single van Björn Henrichs die de stand op 12-0 bracht.

In de vijfde inning opende Mervin Gario met een tweehonkslag en scoorde op een volgende honkslag van Onno Jansen, die pinch-hitter was voor Dirk van 't Klooster (die 3-uit-3 sloeg). Hierna sloeg Bryan Engelhardt zijn tweede homerun van de avond en bracht zijn RBI-totaal in het duel op zes.

Na Engelhardt's homerun eindigde het scoren voor Kinheim, terwijl HCAW niet eens de gelegenheid kreeg eenmaal tot scoren te komen. In de eerste inning sloeg Kody Hightower een honkslag met twee uit, maar werd uitgeschakeld toen hij na een wilde worp van het eerste naar het derde honk wilde opschuiven. Kinheim-starter Nick Veltkamp schakelde hierna zes man op rij uit, de laatste vier met een strikeout. In de vierde inning kreeg de linkshander een lead-off single tegen van Linoy Croes, maar later in de slagbeurt draaide de Kinheim-verdediging een dubbelspel. In de vijfde begon Dylan de Mello met een tweehonkslag en werd HCAW's enige loper die het derde honk zou bereiken, maar daar strandde hij. Steven van Groningen nam het werpen over in de zesde, zag HCAW de honken tweemaal bereiken in de zevende, maar sloot af met een strikeout.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAamigoO ADO Lakers vs. L&D Amsterdam Pirates
In Den Haag boekte L&D Amsterdam Pirates opnieuw een ruime zege vs. AamigoO ADO Lakers en won dit keer met 11-2. Hiermee verlende Amsterdam hun winning streak naar vijf wedstrijden.

Amsterdam-starter Ben Grover verlengde een persoonlijke streak, want hij heeft nu 20 opeenvolgende puntloze innings gegooid. In zijn drie starts tot nu toe stond Grover maar acht honkslagen toe, kwam tot 15 strikeouts en gaf slechts vier vrije lopen weg.

In het duel van vanavond bereikte Pirates 25 keer het honk, maar slechts tienmaal via een honkslag. Elf keer gooide een ADO vier wijd en tweemaal werd een slagman door een worp geraakt. De overige twee slagmensen kwamen op het honk na een fout en een velderskeus.

Amsterdam scoorde het eerste punt in de tweede slagbeurt toen Sidney de Jong begon met vier wijd en scoorde op een 2-out single van Rachid Gerard. Het tweede punt volgde in de derde inning. Dit keer begon Wesley Connor met een honkslag en ging scoren op een 2-out single van Percy Isenia.

In de vierde inning scoorde Amsterdam tweemaal, maar liet ook de honken vol achter. Bas Nooij werd geraakt door een worp van rookie starter Wimsley van Heijningen, die hierna twee nullen kreeg, maar vervolgens een 2-run homerun moest incasseren van Wesley Connor die de Amsterdamse voorsprong verdubbelde. Hierna kreeg Björn Hato vier wijd en werd rookie Rick van der Post ingebracht als nieuwe werper. Die gooide ook vier wijd op Vince Rooi en Sidney de Jong, zodat de honken vol kwamen, maar een vangbal sloot de beurt af.

...Ben Grover - 20 opeenvolgende puntloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vijfde inning draaide ADO Lakers hun tweede dubbelspel van de avond en kreeg toen het vijfde punt tegen in de zesde inning. Met twee uit kreeg Hato vier wijd, waarna twee fouten volgden toen hij het tweede honk stal en dat stelde hem in staat te scoren. Na vijfde inning leidde Amsterdam 'slechts' met 5-0, maar de regerend landskampioen voegde daarna nog een zes runs toe in de volgende twee innings om tot een verschil van 10 punten te komen.

Vier runs werden gescoord in de zevende. Sidney de Jong begon met vier wijd, waarna Percy Isenia werd geraakt door een worp. Een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch zorgde toen voor een punt, waarna twee grounders volgden. Hierna bracht Roelie Henrique nog eens twee punten binnen met een honkslag en volgde ook weer een nieuwe werper. Martijn Riphagen nam het over en zag Wesley Connor het honken bereiken na een fout en kreeg toen een RBI-double tegen van Björn Hato, die in elk van zijn vier voorgaande slagbeurten vier wijd had gekregen.

Met een 9-0 voorsprong scoorde Amsterdam weer twee punten in de achtste inning. Sidney de Jong kreeg voor de vierde keer vanavond vier wijd en Percy Isenia volgde met een tweehonkslag. De honken werden volgezet via opzettelijk vier wijd voor Kenny Berkenbosch, niet alleen om een gedwongen te creëren, maar uiteraard ook om een verschil van 10 punten te voorkomen, waardoor het duel voortijdig ten einde zou komen. Riphagen gooide hierna drie slag op Bas Nooij, maar kreeg toen een 2-run single tegen Rachid Gerard die de stand alsnog op 11-0 bracht. Het bracht weer een nieuwe werper in en opnieuw een rookie, Ricky Voorn, die twee nullen kreeg en de inning afsloot in zijn eerste optreden van het seizoen.

Amsterdam-starter Ben Grover kwam geen moment in de problemen in de zeven innings die hij gooide, of het moet misschien de zevende zijn geweest toen hij lopers op het tweede en derde honk had met één uit. In de tweede inning gooide hij vier wijd op Enrique Tromp met twee uit en kreeg een honkslag tegen van Anthony Hooi, maar toen volgde een vangbal. In de derde raakte Grover Remco Seitzinger en Jaïr Roseburg met een worp, maar een strikeout en dubbelspel maakten een einde aan deze beurt. Na lead-off hitter Rudy van Heydoorn in de vierde met een worp te hebben geraakt schakelde Grover de volgende negen slagmensen op rij uit. In de zevende kreeg hij een lead-off double tegen van Evan Porter en raakte volgende slagman Enrique Tromp. Nadat Anthony Hooi was uitgevangen stelde een wilde worp beide lopers in de gelegenheid in scoringspositie te komen, maar Grover schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit om ook aan deze inning een einde te maken.

Nick Stuifbergen gooide de achtste inning voor Amsterdam en stond ADO's twee punten toe. De rechtshander raakte pinch-hitter Gino Hersilia met een worp en kreeg toen een tweehonkslag tegen van Ludwin Obispo Groundouts van Phil Ortez en Rudy van Heydoorn zorgden hierna voor de punten, maar een vangbal sloot de inning af. En ook de wedstrijd, want de 22:30 uur curfew-regel was bereikt.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(24 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.