Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Neptunus wint nipt van ADO op regenachtige dag
English
ROTTERDAM / AMSTERDAM / HAARLEM / VLEUTEN - Op een erg regenachtige dag werden drie van de vier geplande wedstrijden afgelast. De vierde begon een uur later en eindigde in een 2-1 zege voor DOOR Neptunus vs. AamigoO ADO Lakers.

Het duel tussen L&D Amsterdam Pirates en Mr. Cocker HCAW is opnieuw vastgesteld voor maandagavond. De andere twee wedstrijden die verregenden, Corendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord en UVV vs. Vaessen Pioniers, worden dinsdagavond ingehaald. Dinsdagavond komt Amsterdam ook weer in actie, want dat ontmoet het Neptunus in een al eerder vastgestelde inhaalwedstrijd. Voor alle wedstrijden zijn de startende werpers inmiddels bekend, behalve voor het maandagavondduel van Amsterdam. RHP Rob Cordemans was eerder al aangekondigd voor dinsdag en het werd zondagavond bevestigd dat die start niet zal wijzigen. Aanvankelijk was RHP Jos de Jong de geplande starter voor het zondag verregende duel, maar 's avonds was nog niet duidelijk ook hij ook maandagavond zal starten.In Rotterdam werd Neptunus voor de tweede dag op rij outhit door ADO Lakers, dat opnieuw een taaie tegenstander bleek te zijn. Neptunus sloeg slechts twee honklsagen en scoorde twee onverdiende punten om met 2-1 te winnen en zo werd Diegomar Markwell de eerste werper dit seizoen die zijn tiende zege behaalde. De linkshander staat op 10-0 en won al zijn starts, terwijl zijn elfde winst werd geschrapt, want die kwam in de openingswedstrijd van het seizoen vs. Sparta-Feyenoord, maar dat duel werd ongeldig verklaard.

In de tweede inning bereikte Benjamin Dille het honk na een fout met één uit en scoorde op een vrije loop met volle honken voor Rafaël Jozefa, maar drie lopers bleven achter.

Een honkslag van Evan Porter zorgde voor een gelijke stand in de vierde inning, waarna Neptunus opnieuw de honken vol achterliet in de zesde inning.

In de zevende inning hernam Neptunus de leiding. Met twee uit kwam Mike Bazuin via een fout op het honk, waarna een nieuwe fout op een grounder van Benjamin Dille hem in staat stelde te scoren. Maar Neptunus liet ook voor de derde keer weer de honken vol achter. In totaal strandde Neptunus 13 lopers.

In de negende kreeg ADO de eerste twee slagmensen op de honken, maar toen volgde een dubbelspel en uiteindelijk bleef er een loper op het derde honk achter.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(24 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.