Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates verslaat HCAW in inhaalduel
English
AMSTERDAM - Koploper L&D Amsterdam Pirates versloeg Mr. Cocker HCAW maandagavond met 6-1 in een inhaalduel nadat de oorspronkelijke wedstrijd zondag verregende. Amsterdam werd 'outhit' met 9-5, maar won het duel achter twee onverwachte werpers, die een prima optreden afleverden op de heuvel. Door de winst zal Amsterdam de reguliere competitie niet lager dan de tweede plaats afsluiten en stelde dus het thuisvoordeel veilig voor de Play-Offs.


...Winnende werper Rik Geestman...
(© Foto: Henk Seppen)
Hoofd Coach Charles Urbanus wees linkshander Rik Geestman aan als zijn startende werper voor het duel van vanavond en nam die beslissing tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd. De reden voor deze late 'aanstelling' gaat terug naar donderdagavond. Tijdens batting practice voor aanvang van de openingswedstrijd van de 3-game series vs. HCAW werd rechtshander Jos de Jong vol op zijn hoofd geraakt door een line drive foutbal. De Jong was aangewezen als startende werper in Game 2 op zaterdag. In de opener startte Rob Cordemans, maar de wedstrijd werd in de tweede inning gestaakt vanwege regen met een 5-0 voorsprong voor Amsterdam. Het duel werd opgeschoven naar vrijdag en rookie Ian Delemarre werd hiervoor aangewezen als nieuwe starter, terwijl Cordemans werd aangewezen als starter voor de al eerder geplande inhaalwedstrijd van dinsdag tegen DOOR Neptunus. Hoewel De Jong kort nadat hij was geraakt alweer op eigen kracht kon lopen draaide Urbanus zijn startende werpers voor de wedstrijden in het weekeinde om en dat betekende dat Ben Grover van zondag naar zaterdag verhuisde en De Jong op zondag zou starten. Amsterdam won vrijdag met 21-1 en zaterdag met 12-2. Echter, het duel van zondag werd in de ochtend al afgelast vanwege aanhoudende regen en opnieuw vastgesteld voor vanavond. Hoewel De Jong de starter zou zijn op zondag werd niet bevestigd of hij ook daadwerkelijk het duel zou beginnen. En zo bleef het 's avonds en maandag overdag onduidelijk of De Jong vanavond wel de heuvel zou beklimmen. Maar uiteindelijk werd uit voorzorg besloten om De Jong aan de kant te houden en startte Rik Geestman in zijn plaats. En zo maakte Geestman zijn eerste Hoofdklasse-start, nadat hij in 69 voorgaande wedstrijden in relief had gegooid sinds zijn debuut in 2007. Dit seizoen gooide de linkshander 15 keer in relief.

In de eerste inning kreeg Geestman een 2-out single tegen van Juriën Overman, maar die bleef op het eerste honk achter. In de tweede slagbeurt begon de linkshander met zijn tweede strikeout, waarna Jerrold Martijn en Jasper Keijzer volgden met een honkslag. Maar hierna sloeg Seb Visser in een dubbelspel die het einde van de inning betekende. Het was ook het einde van de wedstrijd voor Visser, want die werd weggestuurd nadat hij aanmerkingen maakte over de call op het eerste honk.

In de derde maakte Amsterdam opnieuw een 'inning-ending double play'. Met één uit sloeg rookie Marciano Philippi een honkslag, maar daarna zorgde Linoy Croes voor een dubbelspel met een line drive naar eerste honkman Sidney de Jong.

Amsterdam, dat in de eerste vier innings tweemaal het honk bereikte (vier wijd, honkslag), opende de score met vier runs in de vijfde inning. Met één uit kreeg Bas Nooij vier wijd en met twee uit sloeg Björn Hato een honkslag. De honken kwamen vol toen ook Wesley Connor een vrije loop kreeg. Een stootslag-honkslag van Roelie Henrique en een wilde worp leverden hierna twee punten op, waarna een foute aangooi op een grounder van Sidney de Jong de stand op 4-0 bracht op starter Dennis Burgersdijk.

Het vijfde punt werd toegevoegd in de zesde inning op nieuwe werper Marco Schel toen Rashid Gerard opende met een tweehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Bas Nooij. De stand werd verhoogd naar 6-0 toen Roelie Henrique homerde in de zevende inning.

Na 84 pitches te hebben gegooid in zeven innings werd Rik Geestman afgelost, nadat hij het prima had gedaan in zijn gelegenheidsstart. Daan Hendrix nam het over en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. Met één uit in de achtste inning kreeg hij een homerun tegen van Linoy Croes, die voor HCAW's enige punt zorgde.

Hendrix gooide ook de negende inning, kreeg een one-out single tegen van Jerrold Marijn, maar registreerde toen zijn eerste strikeout en maakte zelf de laatste nul van de wedstrijd via een 'comeback-grounder' van Peter van Doesburg.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(25 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.