Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


The Hawks dwingt 4e duel af in Promotie/Degradatie-reeks
English
DORDRECHT - Door zaterdag met 8-4 te winnen bracht The Hawks de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Sparta-Feyenoord in balans en dwong daardoor in elk geval een vierde wedstrijd af, die aanstaande vrijdag wordt gespeeld. Game 3 wordt morgen (zondag) gespeeld.

The Hawks sloeg vroeg toe met drie runs in de eerste twee innings en stond tijdens het duel geen moment achter, ondanks dat Sparta-Feyenoord in zowel de vierde als de zevende inning tweemaal wist te scoren.

The Hawks nam snel de leiding, want Shurendell Borgschot opende de eerste inning met een homerun op Sparta-Feyenoord's starter Gregory Gustina. Met één uit kreeg de linkshander daarna vier opeenvolgende honkslagen tegen. Eerst sloegen Steven Wharwood en Tony Enos een honkslag. Hierna sloeg ook Enoch Deaton een honkslag, waardoor de lopers opschoven, maar Enos werd toen uitgetikt, omdat hij te ver over het tweede honk doorliep na een aangooi vanuit het rechtsveld. Een honkslag van Berry van Donselaar volgde en die bracht Wharwood binnen om de stand op 2-0 te brengen. The Hawks voegde het derde punt toe in de tweede inning toen Friso Arkenbout homerde met één uit.

Sparta-Feyenoord wist tweemaal te scoren in de vierde inning. Starter Kevin Noordzij begon met vier wijd voor Jarred Duin en kreeg toen een RBI-double tegen van Emerson Paula. Met één uit bracht Churandy La Cruz Paula binnen met een honkslag. Er volgde nog een honkslag, dit keer van Suri Betrian, maar twee lopers bleven achter, omdat een vangbal op fout gebied en een strikeout de slagbeurt afsloten.

The Hawks nam onmiddellijk meer afstand door tweemaal te scoren in de 2e5. Steven Wharwood bereikte het honk na een fout en Tony Enos sloeg een honkslag, waarna honkslagen van Berry van Donselaar en Thomas Soederhuijsen met één uit de voorsprong opvoerden naar 5-2.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de zesde inning wist Sparta-Feyenoord opnieuw tweemaal te scoren in de zevende om tot op één punt achterstand te naderen. Jochem Pronk opende met een honkslag, waarna hij scoorde op een one-out homerun van Anthony Vrolijk, maar Sparta-Feyenoord wist hierna niet meer tot scoren te komen en liet opnieuw lopers achter in de achtste en negende inning.

The Hawks verhoogde de stand naar 8-4 door driemaal te scoren in de 2e8 op een RBI-single van Wharwood en twee puntscorende fouten.

(25 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.