Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Martinus in coachingstaf Kinheim
English
HAARLEM - Landskampioen Corendon Kinheim heeft bevestigd dat Hans Lemmink in 2013 de Hoofd Coach zal zijn van de ploeg. Lemmink, die de ploeg als interim Hoofd Coach overnam tijdens de Play-Offs en de ploeg naar de titel loodste, wordt geassisteerd door Stanley Engelhardt, die dit seizoen al één van de assistent coaches was. Nieuwkomer in de staf als 3B Coach is Wim Martinus, die eind augustus als 3B Coach werd vervangen bij DOOR Neptunus. Martinus is ook de 3B Coach van het Nederlands Honkbal Team.


...Hans Lemmink...

...Stanley Engelhardt...

...Wim Martinus...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)
Nadat Kinheim de uit negen wedstrijden bestaande Play-Offs opende met een 3-game sweep-nederlaag tegen Neptunus besloot de clubleiding te breken met Hoofd Coach Eelco Jansen, die bezig was aan zijn vierde seizoen als Hoofd Coach bij de club. De club brak ook met 3B Coach Ralph Milliard, die in zijn tweede jaar zat bij de Haarlemmers. 1B Coach Hans Lemmink en Bench Coach Stanley Engelhardt namen de ploeg over en werden respectievelijk Hoofd Coach/3B Coach en 1B Coach.

Nu onder leiding van Lemmink won Kinheim acht van hun volgende tien wedstrijden om een opmerkelijk slot van het seizoen te completeren. Na vier van de zes resterende wedstrijden in de Play-Offs te hebben gewonnen boekte Kinheim een 4-game sweep tegen Neptunus in de best-of-seven Holland Series om het kampioenschap te veroveren.

Lemmink, die sinds 2010 deel uitmaakt van de coachingstaf, zal Kinheim volgend jaar nu leiden in zijn eerste volledige seizoen als Hoofd Coach. Engelhardt maakte dit jaar voor het eerst deel uit van Kinheim's coachingstaf.

Wim Martinus was de 3B Coach van Neptunus sinds 2008. In de vier voorgaande jaren was hij Hoofd Coach van Tridents (het Rookie Team van Neptunus, 2004), Sparta-Feyenoord (2005-2006) en ADO (2007). In november 2006 werd Martinus toegevoegd aan de coachingstaf van het Nederlands Honkbal Team voor de Intercontinental Cup in Taiwan. Hij bleef deel uitmaken van de Oranje-staf en werd de 3B Coach.

Nadat Kinheim Neptunus de vierde vierde nederlaag op rij had toegediend tijdens de Holland Series op dinsdag 21 augustus vroeg Neptunus op maandag 27 augustus de coachingstaf hun posities ter beschikking te stellen. Op 30 augustus maakte de Rotterdamse club bekend dat Martinus en 1B Coach Adonis Kemp niet zouden terugkeren in de staf voor 2013, waardoor zij beschikbaar kwamen voor andere teams. Hoofd Coach Jan Collins zou wel terugkeren in de staf van volgend jaar. Twee weken later werd bevestigd dat Evert-Jan 't Hoen volgend seizoen de Manager/Hoofd Coach van Neptunus zal zijn en wordt geassisteerd door Jeroen Sluijter en Colins.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.