Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juli 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Rabbits in Finale Little League EK!
English
KUTNO (Polen) - Het Little League-honkbalteam van Kennemerland Rabbits heeft zich geplaatst voor de allesbeslissende finale van het Europees Little League-kampioenschap in het Poolse Kutno! De ploeg draaide donderdagmiddag in een zinderende halve finale tegen de Italiaanse afvaardiging een achterstand om in winst en won met 8-6 op een 'walk-off homerun'!

...Donny Kuijper...
...walk-off homerun...
De Italiaanse ploeg uit Lazio (regio Rome) nam aanvankelijk een 3-0 voorsprong, maar de Nederlandse ploeg kwam in de derde inning langszij. De Italianen hernamen vervolgens de leiding en begonnen de zesde (en laatste) slagbeurt met een 5-3 voorsprong. In die inning werd nog een punt toegevoegd en dus keek Kennemerland tegen een achterstand van drie punten aan met nog één slagbeurt te gaan.

In de tweede helft van de zesde inning werd de spanning tot het uiterste opgevoerd. Via honkslagen werd door Kennemerland eerst de achterstand teruggebracht tot 6-5. Met lopers op het eerste en tweede honk dreunde Donny Kuijper de bal het outfield in voor een daverende 3-punten, walk-off, homerun, en zorgde met zijn klap voor een 8-6 overwinning en een plek in de finale!

Vrijdagmiddag om 15:00 uur staat de Nederlandse kampioen Kennemerland in de finale tegenover het (Amerikaanse) team van Ramstein, de kampioen namens Duitsland.

De winnaar van het toernooi kwalificeert zich voor de befaamde Little League World Series in het Amerikaanse Williamsport (Pennsylvania). (26 juli)

...De ploeg tijdens de Openingsceremonie...


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.