Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Sparta-Feyenoord herneemt de leiding in series
English
ROTTERDAM - Sparta-Feyenoord kwam tot een rally van zes punten in de tweede inning en won uiteindelijk ruim met 12-4 tegen The Hawks in Game 3 van de Promotie/Degradatie Play-Off om een 2-1 voorsprong te nemen in de best-of-five. Game 4 wordt vrijdag in Capelle a/d IJssel gespeeld. Game 5 volgt, indien nodig, zaterdag in Rotterdam.

Dit keer was het Sparta-Feyenoord dat de score opende. De Rotterdammers kwamen tot een rally van zes punten in de tweede inning en stonden na vier innings met 11-0 voor om het duel al vroeg te beslissen.

In de tweede inning kreeg voormalig Sparta-Feyenoord-werper Ronald de Bont een lead-off triple tegen van Emerson Paula en dat was de eerste van zes honkslagen in deze slagbeurt. Reangelo Castillo volgde met een honkslag om de score te openen, waarna Churandy La Cruz een RBI-double toevoegde. Na een grounder en vier wijd voor Edison Bito scoorde La Cruz het volgende punt via een wilde worp. Michael Riekerk kreeg vervolgens ook vier wijd, een 'double-steal' volgde en na een strikeout sloeg Anthony Vrolijk een honkslag om de twee lopers binnen te brengen. Honkslagen van Jarred Duin en Emerson Paula (in zijn tweede slagbeurt in deze inning) resulteerden in het volgende punt en een werperswissel, waarna een grounder de slagbeurt afsloot. Maar Sparta-Feyenoord had een 6-0 voorsprong genomen.

Het volgende punt werd gescoord in de derde inning toen La Cruz opende met een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Brian Raap. Vier punten werden daarna gescoord in de vierde slagbeurt. Jurgen Klaverdijk, die het werpen in de tweede inning had overgenomen, begon met vier wijd voor Vrolijk en Duin en werd opgevolgd door Jesper Krutzen. Die werd begroet met een 2-run double van Paula, waardoor de twee lopers scoorden. Honkslagen van Raap en Riekerk zorgden voor nog eens twee punten en een 11-0 voorsprong.

The Hawks scoorde hierna een punt in de vijfde, zesde en zevende inning. In de vijfde zorgde Shurendell Borgschot met een honkslag voor een punt, waarna een fout een punt opleverde in de volgende slagbeurt. In de zevende nam Quinn Tramm de pitching over van starter Jurandy Girigori, nadat de laatste vier wijd gooide op de eerste twee slagmensen. Een fout zorgde toen voor het derde punt van The Hawks, dat nu tegen een 11-3 achterstand aankeek.

Sparta-Feyenoord voegde weer een punt toe in de 2e7 na een honkslag van Suri Betrian, waarna The Hawks nog eenmaal tot scoren kwam in de negende toen Borgschot homerde. Maar dit keer wist Sparta-Feyenoord een overtuigende overwinning te boeken en heeft nu nog één zege nodig om zich te handhaven in de Hoofdklasse, terwijl The Hawks de volgende twee wedstrijden zal moeten winnen om te promoveren.

(26 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.