Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim wint nipt van Neptunus
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM / DEN HAAG - Corendon Kinheim won nipt met 2-1 van DOOR Neptunus om weer alleen bezit te nemen van de eerste plaats op een regenachtige, bewolkte en regenachtige zaterdagmiddag. Vanwege de weersomstandinheden, vooral in het midden en westen van het land, verregenden de overige drie wedstrijden van vandaag.

De wedstrijden tussen Mr. Cocker HCAW vs. Sparta-Feyenoord in Bussum en AamigoO ADO Lakers vs. UVV in Den Haag zijn beide opnieuw vastgesteld voor dinsdag 8 mei. Het duel tussen Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam Pirates in Hoofddorp is doorgeschoven naar dinsdag 22 mei, want Pirates heeft drie wedstrijden op de agenda staan vs. DOOR Neptunus op de komende drie dinsdagavonden. Aanvankelijk stonden deze wedstrijden op het programma voor 29-31 maart en 1 april en zouden worden gespeeld voor het officiële Opening Weekend van het nieuwe seizoen. Echter, de vroege data en het koude weer in maart leidden tot de beslissing dat de wedstrijden werden vastgesteld op drie opeenvolgende dinsdagen vanaf 1 mei. De wedstrijden worden op deze dagen gespeeld om eind mei, begin juni ruimte te maken als Pirates en Neptunus beide deelnemen aan de toernooien om de Europa Cup.

Door de afgelastingen van zaterdag en ook van donderdag is een aantal pitching rotaties bij verschillende ploegen weer gewijzigd voor de komende wedstrijden.

Oh, meer regen wordt verwacht voor zaterdagnacht en op zondag....DOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim
In Rotterdam leidden een fout en een wilde worp tot de twee punten van Corendon Kinheim, maar de Haarlemmers wisten de krappe voorsprong vast te houden en wonnen met 2-1 van DOOR Neptunus om weer alleen bezit te nemen van de koppositie in de Hoofdklasse.

Neptunus-starter Kevin Heijstek kreeg steun van twee dubbelspelen in de eerste en tweede inning en zorgde voor drie nullen in de derde, maar moest toen een punt toestaan in de vierde slagbeurt. Mervin Gario begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna Dirk van 't Klooster werd uitgevangen. Vervolgens werd er een fout gemaakt op een grounder van Bryan Engelhardt en dat stelde Gario in staat de score te openen.

In de vijfde inning was Kinheim dicht bij het volgende punt. René Cremer opende met vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij opschoof op een opofferingsstootslag van Björn Henrichs, maar op het derde honk strandde, omdat er een strikeout en vangbal volgden.

...Mervin Gario...
...2 hits, 2 runs...
...11-game hitting streak...
(© Foto: Kinheim)
Kinheim verdubbdelde hierna wel de voorsprong in de zesde inning. Opnieuw bereikte Mervin Gario het honk (hij kwam viermaal op het honk dit duel) en hij ging hierna ook Kinheim's tweede punt scoren. Hij opende met een honkslag en stal wederom het tweede honk. Met één uit schoof Gario op naar het derde honk toen Bryan Engelhardt een vangbal sloeg, waarna hij scoorde toen Heijstek volgde met een wilde worp.

In de zevende inning draaide Neptunus hun derde dubbelspel en was daarna in staat een punt terug te pakken. In de voorgaande zes innings had Kinheim-starter Luke Sommer slechts vier honklsagen toegestaan en geen vrije loop weggegeven, terwijl de Haarlemse verdediging ook tweemaal een dubbelspel had gemaakt. In de 2e7 begon Jeffrey Arends met een honkslag, waarna een fout volgde op een OSS van Benjamin Dille. De twee lopers schoven vervolgens op na een opofferingsstootslag van Rien Vernooij. Hierna maakte Kinheim's Hoofd Coach Eelco Jansen een gedurfde beslissing. Met een voorsprong van slechts 2-0 en lopers op twee en drie en één uit verving hij Sommer door Steven van Groningen, die dit seizoen slechts 3 2/3 inning in zijn arm had zitten. Hij kreeg een opofferingsslag tegen van Lennart Koster die de stand op 2-1 bracht en volgde met vier wijd voor pinch-hitter Adrian Anthony. Jansen besloot hierna Pim Walsma in te brengen en die sloot de inning af met drie slag voor Shaldimar Daantji, zodat er twee lopers achterbleven.

Kinheim had hierna meer afstand kunnen nemen in de 1e8 toen het de honken vol had met twee uit op nieuwe werper Dushan Ruzic. Met één uit sloeg Remco Draijer een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en stal het derde honk. Vervolgens werd om Mervin Gario heengegooid en die kreeg vier wijd. Dirk van 't Klooster, Kinheim's beste slagman werd hierna uitgevangen (hij sloeg vandaag 0-uit-4). Neptunus koos er vervolgens niet voor om te gooien op powerhitter Bryan Engelhardt en gaf hem opzettelijk vier wijd, zodat de honken vol kwamen. En dat werkte, want de inning kwam daarna ten einde toen Quintin de Cuba uitging met een pop-fly.

Maar Kinheim wist de minimale voorsprong vast te houden. In de 2e8 kreeg Walsma twee snelle nullen, maar gooide toen vier wijd op Raily Legito. Even later volgde een pick-off van Walsma en ging Legito uit bij stelen. In de negende zorgde Arshwin Asjes voor drie nullen op rij en verdiende zijn vierde save van het seizoen.

Raily Legito sloeg vandaag 0-uit-4 en dat betekende dat er een einde kwam aan zijn hitting streak van 10 wedstrijden sinds het begin van het seizoen. Kinheim's Mervin Gario sloeg 2-uit-2 (plus tweemal vier wijd) om zijn hitting streak te verhogen naar elf wedstrijden en dat is nu de langste tot nu toe van dit seizoen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(28 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.