Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Anasagasti, Hernandez terug als coach Sparta-Feyenoord
English
ROTTERDAM - Wanneer Sparta-Feyenoord aanstaande donderdag de volgende 3-game series opent tegen AamigoO ADO Lakers zal de ploeg weer onder leiding staan van Hoofd Coach Dino Anasagasti en zijn assistent Gershwin Hernandez. Anasagasti bevestigde zijn terugkeer bij de ploeg op maandag.

Soms kunnen zaken snel wijzigen en er gebeurde heel veel in één week bij Sparta-Feyenoord. Twee weken geleden waren er zelfs geruchten dat de ploeg zich mogelijk zelfs zou terugtrekken, maar die beslissing werd gelukkig niet genomen, want het zou toch bijzonder jammer zijn geweest als een ploeg met zo'n rijke Hoofdklasse-geschiedenis zich had moeten terugtrekken. Maar een paar dagen later maakte Dino Anasagasti bekend dat hij zou stoppen, samen met zijn assistent Gershwin Hernandez, na afloop van de komende reeks tegen UVV. En zo had het duo op zondag 20 mei voor het laatst de leiding. Tegelijkertijd waren er ook berichten dat een aantal spelers de ploeg mogelijk ging verlaten en twee spelers leverden ook daadwerkelijk hun pak in. Deze twee, Brian Raap en Siegert Flaneur, verlieten de club, waarvan de laatste terugkeerde naar Almere Magpies.

Twee dagen later, op dinsdag 22 mei, had Sparta-Feyenoord een inhaalduel op het programma staan vs. Mr. Cocker HCAW. Na het stoppen van Anasagasti had het vinden van een nieuwe coach niet de eerste prioriteit, want dat was het vinden van genoeg spelers om dinsdags te kunnen spelen. Drie spelers uit het Rookie Team werden toegevoegd aan het roster, terwijl Gershwin Hernandez bereid was te helpen en in dat duel te coachen. Marwin Kleinmoedig, de Hoofd Coach van het Rookie Team, zou in Bussum zijn om toe te kijken, maar in plaats daarvan speelde hij zelf mee in zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd sinds 2006.

Op woensdag 23 mei nam Kleinmoedig de taak over als interim-Hoofd Coach voor de 3-game series vs. DOOR Neptunus. Intussen waren er gesprekken met spelers en kwam er een team-meeting, maar was het voortbestaan van de ploeg nog in gevaar. Maar toen begon alles in het voordeel van Sparta-Feyenoord om te draaien. Toen het team op donderdag 24 mei het veld betrad waren er niet alleen genoeg spelers, er waren ook spelers die in de ploeg terugkeerden, waaronder een aantal van wie was bericht dat zij mogelijk zouden stoppen.

Intussen reikte een vriendengroep van loyale supporters, die waren benaderd door Anasagasti, de helpende hand wat betreft organisatorische zaken rondom het team. Deze zaken, die de voornaamste reden waren voor de recente problemen, werd hierdoor opgelost. En nu deze organisatorische zaken rondom het team er weer goed uitzien, maakte dat de weg vrij voor de terugkeer van Anasagasti en Hernandez, die hun coachtaken weer zullen oppakken.

,,Ik heb altijd gezegd dat onze beslissing niets te maken had met het team of de spelers'', stelde Anasagasti bij de bevestiging van zijn terugkeer. ,,Ze werken hard. Het had allemaal te maken met het randgebeuren rondom het team. Een week geleden had ik mij toppunt wat dat betreft bereikt. Maar zijn de zaken gelukkig opgelost en dus keren Gershwin en ik terug als coach en zullen de ploeg in de tweede helft van het seizoen weer leiden.''

(28 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.