Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Final Four geschrapt!
English
AMSTERDAM - De Technische Commissie van de Europese Honkbal Confederatie (CEB) heeft besloten de Final Four van dit jaar te schrappen, die voorlopig was vastgesteld voor 29-30 september.

Eerder dit jaar plaatsten Rouen Huskies (Frankrijk) en Caffè Danesi Nettuno (Italië) zich voor het evenement door op de eerste en tweede plaats te eindigen tijdens het kwalificatie-toernooi in Rotterdam. In Serravalle (San Marino) kwalificeerden L&D Amsterdam Pirates (Nederland) en Fortitudo Bologna (Italië) zich.

Hoewel de CEB de Final Four vaststelde voor het laatste weekeinde van september bleek het vinden van een exacte datum (en lokatie) een moeilijke opgave. Dit ondermeer vanwege overlappende competitie-programma's in de respectievelijke landen, maar ook vastgestelde All Star Games en het Europees Kampioenschap dat in september in Nederland wordt gehouden. Bovendien begint kwalificatie-ronde voor de World Baseball Classic kort daarna in Duitsland en staat er ook nog een Italiaanse Honkbal Week op de agenda.

L&D Amsterdam Pirates en Caffè Danesi Nettuno meldden zich aan om de Final Four te organiseren.

De Technische Commissie zal het bestuur van de CEB nu adviseren de winnaars van de kwalificatietoernooien te eren met een beker, en dat zijn Nettuno en Bologna. Tijdens de komende vergadering van de Technische Commissie in september zal een wijziging in het huidige Europa Cup-format worden besproken voor 2013.

(30 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.