Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 juli 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim en coaches Jansen, Milliard uit elkaar
English
HAARLEM - Corendon Kinheim en coaches Eelco Jansen en Ralph Milliard zijn uit elkaar. De technische commissie van de club zat maandagavond met de coaches om de tafel en maakte de breuk dinsdag bekend.


...Eelco Jansen...

...Ralph Milliard...
(© Foto's: Henk Seppen)
Eelco Jansen was bezig aan zijn vierde seizoen als Hoofd Coach van de Haarlemse ploeg, die de reguliere competitie afsloot met een derde plaats en een 27-15 'record'. In de eerste ronde van de Play-Offs, die afgelopen donderdag begon, liep Kinheim tegen een sweep aan tegen DOOR Neptunus, dat met 4-1 (donderdag), 7-2 (zaterdag) en 7-3 (zondag) won. Door de Play-Offs (een halve competitie van negen wedstrijden tussen de top-4) te beginnen met drie nederlagen lijkt Kinheim plaatsing voor de Holland Series voor het vierde jaar op rij te gaan missen. In 2008 kwam de ploeg voor het laatst uit in de Holland Series, maar toen volgde onttroning als landskampioen tegen L&D Amsterdam Pirates, dat ook de huidige kampioen is en de tegenstander van Kinheim in de komende 3-game series, die donderdagavond begint.

Ralph Milliard was in zijn tweede seizoen als 3B/Assistent Coach bij Kinheim.

In het restant van het seizoen speelt Kinheim onder leiding van Hans Lemmink, die sinds 2010 één van de assistenten van Jansen was. Lemmink wordt geassisteerd door Stanley Engelhardt, die dit seizoen zijn coachdebuut maakte bij Kinheim. In zijn vier seizoenen bij Kinheim leidde Jansen de ploeg naar 113 overwinningen, terwijl 54 keer werd verloren.

,,Het bestuur is van mening dat er meer in dit team zit dan dat er uitkomt'', zegt Peter Jager, voorzitter van de technische commissie. ,,Dat uit zich niet alleen in de drie nederlagen afgelopen weekend, maar ook eerder in het seizoen konden we dat niet manifersteren in overwinningen tegen de drie grote concurrenten. In de Play-Offs van vorig seizoen hebben we ook maar eenmaal gewonnen. Daarvoor was het onze mening dat we iets moesten doen en hebben we ervoor gekozen om van coach te veranderen. Uiteraard hebben we hier lang en diep over nagedacht, want Eelco Jansen heeft veel voor Kinheim gedaan, hij heeft veel voor de club betekent. Het uitgangspunt voor dit seizoen was minimaal de Holland Series te halen, want het zou het vierde jaar op rij zijn dat daarin niet slagen. Als zoiets mislukt met een minder team kan je daar vrede mee hebben. Maar we hebben een sterke ploeg, onze pitching is geweldig, maar het komt er niet uit. Met deze beslissing hopen we dat de spelers iets anders in hun vel komen te zitten, maar ook dat zu hun verantwoordelijkheid oppakken. Ik wil wel onderstrepen dat we de beslissing in goed overleg met de coaches hebben genomen.'' (31 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.