Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Ervaren werper Elton Koeiman naar The Hawks
English
DORDRECHT - De ervaren werper Elton Koeiman zal volgend seizoen de heuvel beklimmen voor Mampaey The Hawks, dat in 2013 zal debuteren op het hoogste niveau. Koeiman is één van de tien nieuwe spelers op het roster van The Hakws, dat naar de Hoofdklasse promotie na de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off te hebben gewonnen van Sparta-Feyenoord. Op 23 oktober werd Sparta-Feyenoord opgeheven, waardoor er een einde kwam aan een historisch honkbaltijdperk.


...Elton Koeiman...
(© Foto: Henk Seppen)
Koeiman was dit seizoen één van de ervaren werpers van Sparta-Feyenoord, maar kon desondanks degradatie niet voorkomen. De rechtshander voerde de pitchingstaf aan met een 5.79 ERA en won twee van de vijf wedstrijden, die de ploeg dit seizoen in de reguliere competitie in winst omzette. Koeiman had 38 strikeouts en gooide 25 keer vier wijd in 88 2/3 inning, waarin hij 131 honkslagen moest toestaan.

Een terugkeer in de Hoofdklasse is er voor outfielder Allard Lammerts van Bueren, die een aantal jaar geleden al in de hoogste afdeling speelde voor Sparta-Feyenoord. Dit seizoen kwam hij uit voor Euro Stars. Vier andere nieuwkomers hebben ook enige Hoofdklasse-ervaring, namelijk pitcher Kevin van Veen, infielders Gregory Trinidad en Urving Kemp (allen DOOR Neptunus) en pitcher Pim Swinkels (DOOR Tridents).

Ook komen werpers Rick van Dijk (Twins) en Henk van Heijningen (Rotterdam Orioles), catcher Koen Merkx (PSV) en outfielder Frans van de Heuvel, die al voor The Hawks speelde, maar dit jaar vanwege studie niet in actie kwam.

Bij The Hawks vertrekken utility player Louie-Jay Sienders (Euro Stars) en pitcher Jurgen Klaverdijk (gestopt).

In 2013 is Martin van Zeist weer Hoofd Coach, nadat hij de ploeg dit seizoen naar promotie loodste.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.