Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Yntema en Van Heydoorn naar Neptunus
English
ROTTERDAM - Rechtshandige werper Orlando Yntema en catcher Rudy Van Heydoorn, beiden international, zullen in 2013 uitkomen voor DOOR Neptunus, zo bevestigde de club op dinsdagavond. Eerder was al bekend geworden dat infielder Gyenuar Lopez volgend seizoen ook zal spelen voor de Rotterdammers.

Dit seizoen was Orlando Yntema 6-7 voor UVV, gooide in 14 wedstrijden, waarin hij 60 slagmensen met drie slag uitschakelde en 75 hits moest toestaan in 88 innings. De rechtshander sloot de reguliere competitie af met een 2.15 ERA.

Rudy Van Heydoorn kwam in het begin van het seizoen spelen voor AamigoO ADO Lakers en sloeg .271 in zijn eerste Hoofdklasse-jaar. De catcher sloeg 35-uit-129 met vijf homeruns, 26 RBI's en scoorde 16 punten. Later in het jaar maakte hij zijn debuut in het Nederlands Team.

Bekend was al dat RHP Kevin Heijstek vertrekt en volgend seizoen zal gooien voor L&D Amsterdam Pirates. Werpers Dushan Ruzic en Bobby Carrington keren niet terug in Rotterdam, terwijl pitcher Kevin van Veen en infielder Urving Kemp zullen spelen voor Mampaey The Hawks, dat volgend jaar op het hoogste niveau zal debuteren.

1B Jeffrey Arends, die tegen het einde van het seizoen uit de ploeg verdween, zal in 2013 uitkomen voor Corendon Kinheim.

Neptunus staat in het nieuwe seizoen onder leiding van oud-speler Evert-Jan 't Hoen. De voormalige prof is de opvolger van Jan Collins, die in 2013 Bench Coach zal zijn. Oud-speler Jeroen Sluijter is de 3B Coach.

(31 oktober)


...Orlando Yntema...
(© Foto: Henk Seppen)

...Rudy Van Heydoorn...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.