Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Vijftien nieuwe spelers voor UVV
English
VLEUTEN - UVV, dat op drie punten na de Play-Offs miste, heeft 12 nieuwe spelers aangetrokken voor het komende seizoen en promoveerde drie spelers vanuit hun Rookie Team. Hoewel niet genoemd in hun persbericht worden minimaal elf spelers genoemd die zouden zijn vertrokken, waaronder een aantal ervaren spelers.

...Jerremyh Angela (links) en Ian Delemarre...
(© Foto's: Henk Seppen)
Via bekendmakingen door hun nieuwe clubs is bevestigd dat rechtshandige closer Derek Tarapacki, outfielder Danny Rombley (beiden Vaessen Pioniers), linkshander Kyle Ward (L&D Amsterdam Pirates), rechtshander Orlando Yntema (DOOR Neptunus) en rechtshander Sedley Karel (Mr. Cocker HCAW) UVV hebben verlaten. Rombley, Ward en Yntema kwamen dit seizoen allen uit voor het Nederlands Team. Ook genoemd, maar niet bevestigd, zijn outfielders Brian Biezen, Shurty Tremus (beiden Twins), infielders Mitchel Koot en Lindell Finsy (beiden DSS) en pitchers Joep de Wit (Domstad Dodgers) en Timo van Ancum (ADO Lakers). Op donderdag 1 november bevestigde UVV al deze namen en voegde daar ook nog aan toe dat ook outfielder Jeff Delfina is vertrokken, maar dat het niet bekend is waar hij in het nieuwe seizoen zal spelen.

Naar Vleuten komt van Mr. Cocker HCAW rechtshandige werper Dennis Burgersdijk. UVV voegde zes jonge spelers toe die dit jaar of in het verleden uitkwamen voor Jong Oranje, namelijk linkshandige werper Jerremyh Angela, rechtshander Ian Delemarre (beiden van L&D Amsterdam Pirates), pitcher Oscar Meuris, outfielder Jordan Illis (beiden RCH-Pinguïns), infielder Mike Bazuin (DOOR Neptunus) en outfielder Daan Cornelissen (PSV). Angela, Delemarre, Meuris en Illis speelden in het verleden samen voor de Amsterdam Pirates Rookies, terwijl Cornelissen kort professioneel speelde in 2010-2011 in het Rookie League-team van de Pittsburgh Pirates.

UVV voegde Hylke van Viersen, Rossini Frolijk en Thomas Smits vanuit het Rookie Team toe aan het Hoofdklasse-roster.

Ook nieuw in een UVV-pak volgend seizoen is de Belgische derde honkman en international Dennis De Quint (Hoboken Pioneers) en de Amerikaanse werper Chris Mezger, die dit seizoen uitkwam voor Rouen Huskies in de Franse competitie en deelnam aan het toernooi om de Europa Cup. Verder komen ook nog outfielders Ferd van Stekelenburg (Almere '90), Rickey Daal (RCH-Pinguïns) en Joris van Ballegooy (Robur '58).

In een persbericht stelde UVV ''dat het een aantal belangrijke spelers zag vertrekken, maar desondanks optimistisch is over de toekomst. Vanaf het moment dat er werd gesproken over seizoen 2013 is er nadrukkelijk gezocht naar een manier om het vier jaar geleden ingezette beleid een vervolg te laten krijgen in het nieuw te formeren hoofdklasse-team. Het was al snel duidelijk dat er een jong, agressief honkballend team moest komen dat, gesteund door ervaren en goede (buitenlandse) spelers, een herkenbaar UVV moet worden. Het soort honkbal (...) waarin de doorstroom van talenten via het Rookie Team naar de hoofdklasseploeg zo natuurlijk mogelijk is.'' ,,Binnen deze visie'', zo gaat het persbericht verder, ''paste de aanstelling van een jonge, dynamische coachingstaf'', onder leiding van oud-werper Ferenc Jongejan, die wordt geassisteerd door Kevin Knollenburg en Pitching Coach Duko Jansen. ,,Deze coachingstaf is expliciet op zoek gegaan naar een mix van jonge talentvolle ambitieuze spelers'', waarvan er veel uitkwamen of hebben gespeeld vor de Baseball Academy Teams in ons land.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.