Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Grote overwinningen Amsterdam Pirates & Neptunus
English
VLEUTEN / ROTTERDAM - Koplopers DOOR Neptunus en L&D Amsterdam Pirates boekten donderdagavond ruime overwinningen in een inhaalduel. Het op de eerste plaats staande Neptunus won met 12-2 vs. ADO Lakers en nummer twee Amsterdam Pirates haalde met 22-3 uit bij UVV. De startende werpers stonden geen punten toe, maar de tegenstanders scoorden daarna hun punten op de relievers.

Beide wedstrijden verregende afgelopen dinsdag, nadat ze zaterdag ook al waren afgelast. Dinsdag werd het duel tussen Neptunus en ADO Lakers aanvankelijk een half uur uitgesteld, maar ging tenslotte niet van start. De ontmoeting tussen UVV en Amsterdam begon wel op tijd, maar werd in de eerste helft van de derde inning door regen onderbroken met een 1-1 stand en niet meer hervat.UVV vs. L&D Amsterdam Pirates
In Vleuten scoorde L&D Amsterdam Pirates 22 punten in vijf innings om met 22-3 te winnen in een 7-inning duel bij UVV. Amsterdam Pirates stond al na twee innings met 12-0 voor. In de eerste twee slagbeurten hadden alle spelers in de Amsterdamse line-up al minimaal één keer gescoord, behalve Roelie Henrique, en hadden alle spelers al minimaal één honkslag op hun naam, behalve Bas Nooij. Uiteindelijk kwam Pirates tot 25 honkslagen, waaronder vier van Wesley Connor en Rashid Gerard. Connor sloeg 4-uit-4 met twee homeruns, scoorde viermaal en had zeven binnengeslagen punten. Gerard sloeg 4-uit-5 met drie doubles. Hij scoorde tweemaal en had twee RBI's.

Amsterdam's 25 honkslagen zijn de meeste van dit seizoen, net als de elf tweehonkslagen die de ploeg vanavond sloeg. De 22 gescoorde punten zijn het tweede hoogte aantal achter Vaessen Pioniers, dat op 28 juli 24 punten scoorde tegen Mampaey The Hawks.

Zeven Amsterdamse speler sloegen samen de elf tweehonkslagen. Naast de drie van Gerard sloegen Roelie Henrique en Bas Nooij er beiden twee.

UVV had al drie werpers ingezet toen de derde inning van start ging en bracht de vierde in toen de vierde slagbeurt begon. Ian Delemarre startte voor UVV. Nadat lead-off hitter Roelie Henrique was uitgevangen kreeg de rechtshander vier opeenvolgende honkslagen tegen, waaronder een 2-run double van Wesley Connor. Later in de slagbeurt droeg Kevin Weijgertse bij met een 3-run double, waarna hij zelf het zesde punt in deze inning stuurde toen ook Rashid Gerard een tweehonkslag sloeg. Dat betekende het einde voor Delemarre, die werd opgevolgd door Jurjen van Zijl. De inning eindigde toen Henrique opnieuw werd uitgevangen in zijn tweede slagbeurt.

Amsterdam had wederom een 6-run rally in de tweede inning. Björn Hato en Percy Isenia begonnen met honkslagen, waarna ze scoorden op een driehonkslag van Bas de Jong. Met twee uit sloeg Jesse Aussems een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Weijgertse, gevolgd door back-to-back doubles. Eerst bracht Gerard een punt binnen met een double. Hierna nam rookie Gillian Lith de pitching over voor Van Zijl en kreeg een RBI-double tegen van Henrique die de stand op 12-0 bracht.

In de derde sloeg Wesley Connor een 3-run homerun die de stand opvoerde naar 15-0. Linkshander Jerremyh Angela werd UVV's vierde werper bij het begin van de vierde inning. Hij gooide een puntloze slagbeurt, maar werd toen vervangen in de vijfde toen rechtsvelder Mike Bazuin de heuvel beklom. Die kreeg twee runs tegen in de vijfde op een 2-out homerun van Connor en een honkslag van Aussems.

Een 5-run rally volgde in de zesde inning. Back-to-back doubles van Gerard en Henrique openden de slagbeurt, waarna Koen Nooij werd geraakt door een worp. Duko Jansen, UVV's closer, werd hierna ingebracht om te gooien op pinch-hitter Patrick Bok, maar ook de rookie sloeg een honkslag. Na een opofferingeslag van Bas de Jong kwamen de honken vol, waarna Bas Nooij met een tweehonkslag voor drie punten zorgde en de stand opvoerde naar 22-0.

UVV scoorde hierna hun drie runs in de resterende twee innings. Rob Cordemans startte en kreeg twee hits tegen in vijf innings, waarna hij in de zesde werd opgevolgd door Ben Grover. De laatste kreeg toen twee runs tegen op drie honkslagen, waaronder RBI-singles van Stijn van der Meer en Niels Peels. In de zevende werd Kyle Ward de nieuwe werper. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Joris van Ballegooy, die daarna scoorde op een honkslag van Rossini Frolijk. Pinch-hitter Jordan Illis sloeg ook nog een honkslag, maar hierna draaide Pirates een dubbelspel en sloot af met een strikeout.DOOR Neptunus vs. ADO Lakers
In Rotterdam was ook DOOR Neptunus productief en stond met 5-0 voor na twee innings. Na een 6-run rally in de vijfde slagbeurt leek Neptunus ook op weg naar een grote uitslag, net zoals L&D Amsterdam Pirates in Vleuten. Maar het scoren stopte met een 11-0 voorsprong en tegenstander ADO Lakers scoorde zelfs tweemaal in de zevende om het verschil van 10 punten ongedaan te maken. Echter, in de 2e7, scoorde Neptunus weer een punt om het duel alsnog via de mercy-rule af te kunnen sluiten.

Neptunus sloeg vanavond maar 10 honkslagen, waaronder vier van Benjamin Dille en dat waren allemaal tweehonkslagen.

Neptunus opende de score met drie runs met twee uit in de eerste inning. Met de honken vol werden de eerste punten gescoord toen Adrian Anthony en Shaldimar Daantji vier wijd kregen. Het derde punt kwam tot stand toen werper Ricky Voorn rookie Jules Peters met drie slag uitschakelde. Maar de derde slagbal eindigde in een doorgeschoten bal, waardoor Rafaël Jozefa kon scoren.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Met één uit homerde Gianison Boekhoudt, waarna Dille een tweehonkslag sloeg en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dwayne Kemp.

Na twee puntloze innings kwam Neptunus tot een 6-run rally (allen onverdiend) in de vijfde slagbeurt op drie hits, terwijl de ADO Lakers-verdediging tweemaal in de fout ging. ADO Lakers had twee snelle nullen kunnen hebben in het begin van de slagbeurt. Jozefa begon met vier wijd, maar was safe op het tweede honk na een fout op een 'force play-grounder' van Anthony. Een nieuwe fout volgde op wederom een 'force play-grounder', geslagen door Daantji. Met de honken vol bracht Peters een punt binnen toen hij vier wijd kreeg. Hierna sloeg Stephen Henson in een dubbelspel en dat leidde tot het volgende punt. Maar in plaats van geen punten toe te staan in deze beurt werden er nog vier toegevoegd na het dubbelspel. Een honkslag van Gyenuar Lopez, tweehonkslag van Dille en 2-run single van Kemp verhoogden de stand naar 11-0.

ADO Lakers maakte toen een einde aan de shutout in de 1e7 op Diornick Sanchez, die het werpen had overgenomen van starter Tim Roodenburg. Lead-off hitter Wamaer Bordewijk bereikte het honk na een fout. Met één uit werd Myren Girigori ingezet als pinch-hitter, maakte zijn Hoofdklasse-debuut en sloeg een honkslag, waarna de honken vol kwamen na een geraakt werper. Jurriaan Dijk volgde met een 2-run single. Nadat vier wijd voor volle honken had gezorgd verving Jorian van Acker Sanchez en sloot de inning af met twee strikeouts.

Neptunus verkreeg even later opnieuw een voorsprong van 10 punten. Met één uit sloeg Dille zijn vierde tweehonkslag in de wedstrijd en bereikte het derde honk na een grounder van Kemp. Hij scoorde daarna het twaalfde punt op een walk-off single van Jozefa om het duel af te sluiten.

(1 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.