Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk sluit Koreaans seizoen af met winst
English
DAEJON (Zuid-Korea) - In zijn laatste start van het reguliere seizoen voor Samsung Lions gooide de Nederlandse werper Rick van den Hurk zeven goede innings en was de winnende werper in een 8-2 zege vs. Hanwha Eagles vanavond (dinsdag 1 oktober) in Daejon.


...Rick van den Hurk...
(© Foto: Samsung Lions)
De Lions staan momenteel op de eerste plaats in de Korea Baseball Organization met een 74-50 'record' en twee gelijke spelen. De ploeg heeft nog twee competitiewedstrijden op de agenda staan. Wanneer het team het seizoen afsluit op de eerste plaats zal men zich automatisch plaatsen voor de Korean Series, de best-of-seven finale om het kampioenschap. Kwalificatie voor de finale betekent ook dat de ploeg zeker twee weken niet in actie zal komen voordat het eerste duel wordt gespeeld. In de aanloop naar de Korean Series staan er eerst nog twee Play-Off rondes op het programma. In de eerste ronde, de Play-Off Semi-Final, ontmoet de nummer 3 van de competitie de nummer 4 in een best-of-five. De winnaar daarvan treft vervolgens de nummer 2 in de Play-Off finale, eveneens een best-of-five. En de winnaar van die reeks plaatst zich dan voor de Korean Series tegen de competitiewinnaar.

De Lions zijn bijna zeker van de eerste plaats en worden gevolgd door LG Twins, dat op 72-53 staat, en Nexen Heroes, dat 70-52 is met tweemaal een gelijkspel. De reguliere competitie wordt aanstaande zaterdag afgesloten. Vorig jaar wonnen de Lions de Korean Series.

Dinsdagavond, in Hanbat Stadium in Daejon, openden de Lions de score in de tweede inning via een RBI-grounder van Jeong-Sik Lee. Maar in de tweede helft van de tweede slagbeurt antwoordden de Eagles met twee runs toen Van den Hurk een 2-run homerun moest incasseren van Hyun-Seok Jung.

Maar de Lions herstelden zich en kwamen tot een rally van vier runs in de vijfde inning op vier honkslag. Hierna werden nog twee punten toegevoegd in de zesde en nog een ander punt in de achtste inning.

Van den Hurk begon het duel met vier opeensvolgende strikeouts. Met één uit in de tweede inning kreeg hij een honkslag te verwerken van Kwang-Min Song, gevolgd door de homerun. Hierna schakelde de rechtshander twee van de volgende drie slagmensen met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In de derde, vierde en vijfde inning gooide Van den Hurk drie hitloze innings en schakelde negen van de tien slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. In de zesde slagbeurt kreeg Van den Hurk een one-out double tegen van Tae-Kyun Kim en dat was de derde en laatste honkslag die hij zou toestaan.

Naast het toestaan van slechts drie honkslagen kwam Van den Hurk tot acht keer drie slag en gaf slechts één vrije loop weg. Tijdens de competitie had van den Hurk het soms moeilijk en werd tweemaal teruggestuurd naar de Minor League, maar hij sloot het seizoen af met een 7-9 'record' en 137 strikeouts in 142 2/3 inning. Van den Hurk gooide 48 keer vier wijd en kreeg 127 honkslagen tegen, waaronder 11 homeruns. 63 van de 67 punten die hij moest toestaan waren verdiend en dat bezorgde hem een ERA van 3.95 in zijn eerste seizoen in Zuid-Korea.

(1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.