Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions wint derde Koreaanse titel op rij
English
DAEGU (Zuid-Korea) - Samsung Lions heeft vrijdagavond (1 november) voor de derde keer op rij het kampioenschap binnengehaald door Game 7 van de Korean Series vs. Doosan Bears in winst om te zetten. Spelend voor eigen publiek in Daegu Stadium kwamen de Lions tot een rally van vijf punten in de zesde inning om met 7-3 te winnen, waardoor de Series met 4-3 werd gewonnen. De Lions werden het eerste team in de historie die een Series wint na met 3-1 te hebben achtergestaan na vier vier wedstrijden. De titel was de zevende in de geschiedenis voor de Lions, dat ook het eerste team ooit werd dat driemaal op rij zowel competitiewinaar wordt en de Korean Series wint. Het was de eerste keer van deze drie titels dat de Lions het kampioenschap op eigen veld wonnen.


...Rick van den Hurk met de...
...Kampioensbeker...
(© Foto: Rick van den Hurk)
En zo veroverde de Nederlandse werper Rick van den Hurk de kampioenstitel in zijn eerste seizoen in de Korean Baseball Organization.

Rechtsvelder Han-yi Park werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Series. Toen de Lions na vier wedstrijden tegen een 3-1 achterstand aankeken brak Park een gelijke stand in Game 5 met een 2-run single om zijn ploeg op voorsprong te zetten en in elk geval een zesde duel af te dwingen. Terug in Daegu sloeg Park een 3-run homerun in Game 6 op weg naar de winst, zodat een zevende wedstrijd nodig was om tot een beslissing te komen. Vanavond sloeg Park 3-uit-5 en scoorde driemaal.

Met het winnen van de titel plaatsten de Lions zich ook voor de Asian Series, die op 15 november begint in Taiwan.

In de eerste helft van de eerste inning openden de Bears de score op starter Won-sam Jang. Jong-wook Lee begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde op een honkslag van Hyun-soo Kim.

In de tweede helft van de eerste slagbeurt kwamen de Lions onmiddellijk langszij toen Han-yi Park een honkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag met volle honken van Seok-min Park.

De Bears hernamen de leiding in de derde inning. Een vrije loop, honkslag en een fout zorgden voor volle honken met één uit, waarna Eui-ji Yang met een opofferingsslag voor 2-1 zorgde.

In de 2e3 kregen de Lions een loper op het honk met één uit. Een pop-fly op fout gebied werd toen gemist door de catcher, maar de slagman 'popte' opnieuw op de volgende worp en ging nu wel uit. Een vrije loop zorgde vervolgens voor een nieuwe lopers, maar de Lions strandden twee lopers.

In de vijfde brachten de Lions de stand weer in balans. De ploeg kreeg de honken vol (derde keer in dit duel) op Yu, die hierna Seok-min Park een vangbal zag slaan. Yu werd vervangen door Derek Hankins, maar die werd begroet met een RBI-single van Seung-yeop Lee, die slechts 3-uit-24 had geslagen in de voorgaande wedstrijden.

In de 2e6 braken de Lions de 2-2 stand met een 5-run rally op de Amerikaan Derek Hankins. Na een lead-off single volgde een strikeout, waarna een nieuwe honkslag zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Een gedwongen loop werd hierna gecreëerd via opzettelijk vier wijd, zodat de honken vol kwamen te staan. Hyung-woo Choi sloeg de bal vervolgens naar derde honkman Won-seok Lee, die de bal naar de catcher gooide voor een gedwongen nul en mogelijk zelfs een dubbelspel. Maar Lee's aangooi mislukte en raakte loper Byeong-gon Jeong, die scoorde en het stelde ook Han-yi Park in staat te scoren, want de bal veranderde van richting en kwam in fout gebied terecht. En hierdoor namen de Lions een 4-2 voorsprong. Volgende slagman Seok-min Park sloeg even later een 2-run single om de voorsprong op te voeren naar 6-2. Tae-wan Kim voegde een RBI-double toe om nog een punt binnen te brengen en dat betekende het einde voor Hankins. Voor deze inning had Hankins 11 1/3 puntloze innings gegooid in het 'postseason' voor de Bears.

In de eerste helft van de zevende inning, nadat een fraaie running catch van de midvelder voor de tweede nul had gezorgd, homerde Si-heon Son voor de Bears, maar dat zou hun laatste punt van het seizoen zijn.

In de negende inning beklom closer Seung-hwan Oh de heuvel en sloot met drie nullen op rij het kampioensduel af. Bericht wordt dat de New York Yankees interesse hebben in Oh.

Han-yi Park en Tae-in Chae sloegen beiden drie honkslagen voor de Lions. Hyun-soo Kim sloeg vier honkslagen voor de Bears.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.