Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions, Van den Hurk naar Korean Series
English
BUSAN (Zuid-Korea) - Samsung Lions is voor het derde seizoen op rij competitiewinnaar in de Korean Baseball Organization (KBO) en plaatste zich daardoor automatisch ook voor het derde opeenvolgende jaar voor de Korean Series. Hierdoor zal de Nederlandse werper Rick van den Hurk om de Zuid-Koreaanse proftitel gaan spelen in zijn eerste seizoen in Azië.


...Samsung Lions opnieuw naar de Korean Series...
(© Foto: Samsung Lions)
De Lions verzekerden zich woensdagavond van de eerste plaats door met 9-2 te winnen bij Lotte Giants. Het op de tweede plaats staande LG Twins verloor na een vroeg 6-2 voorsprong van Hanhwa Eagles. Door dit verlies werden de Lions onbereikbaar voor de Giants. De Lions kwamen tot 13 honkslagen, waaronder vier van eerste honkman Tae-In Chae, die 4-uit-4 sloeg met twee doubles en driemaal scoorde. Met een 4-0 achterstand scoorden de Giants twee punten in de zesde inning toen Ah-Seop Son een 2-run homerun sloeg. Maar hierna namen de Lions meer afstand in de volgende slagbeurten en scoorden drie runs in de zevende en twee in de achtste inning om de stand op 9-2 te brengen.

De Lions hebben nog één wedstrijd te spelen in de reguliere competitie, die aanstaande zaterdag wordt afgesloten.

Hierna, op dinsdag 8 oktober, begint het postseason. Deze bestaat eerst uit twee Play-Off rondes. In de eerste ronde (8-14 oktober), de Play-Off Semi-Final, ontmoet de nummer 3 van de competitie de nummer 4 in een best-of-five. De winnaar daarvan treft vervolgens de nummer 2 in de Play-Off finale (16-22 oktober), eveneens een best-of-five. En de winnaar van die reeks plaatst zich dan voor de Korean Series tegen de Lions. De finalereeks opent op donderdag 24 oktober. Wanneer alle zeven wedstrijden nodig zijn zal de laatste ontmoeting worden gespeeld op 1 november.

Met het winnen van de derde competitietitel op rij zorgden de Lions voor een nieuw KBO-record. Sinds het professionel honkbal zijn intrede deed in Zuid-Korea in 1982 wisten vier teams de titel twee keer op rij te winnen. Daaronder tweemaal de Lions, die het presteerden in 2001-2002 en 2005-2006.

Vorig jaar wonnen de Lions de Korean Series.

(2 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.