Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Giants trekken Japan Series weer gelijk; 7e duel nodig
English
SENDAI (Japan) - In de afgelopen dagen werden de kampioenschappen van de Taiwan Series, World Series en Korean Series beslist, maar het seizoen in Japan is met nog één dag verlengd. Zaterdagavond (2 november) won Yomiuri Giants Game 6 vs. Tohoku Rakuten Golden Eagles met 4-2 om de best-of-seven Japan Series weer in balans te brengen (3-3) en een zevende en beslissende wedstrijd af te dwingen, die zondag wordt gespeeld.


...Avondwedstrijd in Sendai...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De Golden Eagles namen een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning, maar wisten de voorsprong niet uit te breiden door de sterke pitching van de Giants. In de vijfde inning kwamen de Giants tot een rally van drie runs en voegden nog een 'insurance run' toen in de zesde. De Eagles sloegen slechts drie honkslagen, de Giants kwamen tot 12.

In de eerste inning kregen de Eagles een loper op het honk met twee uit, maar hierna sloeg Andruw Jones een vangbal. De thuisploeg scoorde vervolgens tweemaal in de tweede slagbeurt. Met één uit kreeg Shintaro Masuda vier wijd, waarna Kazuo Matsui een tweehonkslag sloeg. Even later scoorde Masuda het eerste punt toen Motohiro Shima uitging op een grounder. Een fout op een klap van Ryo Hijirisawa leverde hierna het tweede punt op.

In de volgende zeven innings bereikten de Golden Eagles nog maar twee keer de honken. Giants-starter Tomoyuki Sugano zorgde voor drie nullen op rij in de derde en vierde inning. In de vijfde inning kreeg hij een lead-off single tegen van Motohiro Shima, die opschoof na een opofferingsstootslag, maar strandde op het tweede honk. Na weer drie nullen op rij in de zesde kreeg Sugano een one-out single tegen van Kazuo Matsui in de zevende, maar hierna draaiden de Giants een dubbelspel.

Tetsuya Yamaguchi nam de pitching over in de achtste en schakelde drie slagmensen uit. Nadat de openingsslagman in de negende uitging op een grounder werd Scott Mathieson ingebracht en hij sloot het duel af met drie slag voor Andruw Jones en Casey McGehee.

Heuveltroef Masahiro Tanaka gooide het hele duel voor de Golden Eagles. In de competitie was de rechtshander 24-0, was daarna 2-0 in de Play-Ofs en won vervolgens Game 2 van de Japan Series, maar vandaag leed hij zijn eerste nederlaag van het seizoen. Het was voor het eerst dit jaar dat Tanaka meer dan drie punten in een wedstrijd moest toestaan. Tanaka schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit en kreeg toen een one-out single tegen van José Lopez in de derde. Volgende slagman Takayuki Terauchi bereikte het honk na een fout, maar een dubbelspel sloot de inning af. In de vierde sloeg Shinnosuke Abe een tweehonkslag met twee uit voor de Giants, maar hierna volgde Tanaka met een strikeout.

In de vijfde inning draaide het duel om in het voordeel van de Giants. Hayato Sakamoto opende met een tweehonkslag, waarna de Giants langszij kwamen toen José Lopez homerde met één uit. Hierna sloegen Takayuki Terauchi en Hisayoshi Chono 'back-to-back singles' en kwamen de honken vol te staan toen Yoshiyuki Kamei vier wijd kreeg. Een hierna volgende honkslag van designated hitter Yoshinobu Takahashi bracht het volgende punt binnen en zette de Giants op een 3-2 voorsprong. Met de honken nog altijd vol en Shinnosuke Abe in het slagperk eindigde de inning toen de sterke slagman een vangbal sloeg. In 1998 nam Abe deel aan de Haarlemse Honkbal Week met de nationale ploeg van Japan.

De Giants voegden een 'insurance run' toe in de zesde inning. Shuichi Murata opende toen met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Hayato Sakamoto. Een opofferingsstootslag van John Bowker bracht de laatste naar het tweede honk en zo kwamen er twee lopers in scoringspositie. Een grounder van eerste honkman José Lopez (die verdedigend een Series-record evenaarde met twee fouten) bracht hierna Murata in, zodat de stand op 4-2 kwam.

In de achtste en negende inning lieten de Giants een loper in scoringspositie achter, maar de 4-2 voorsprong was genoeg om te winnen en een zevende en beslissende wedstrijd af te dwingen in de Japan Series.

(2 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.