Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Didi Gregorius viert mijlpaal met homerun
English
PHOENIX, Arizona (USA) - De Nederlandse infielder Mariekson 'Didi' Gregorius vierde het bereiken van een mijlpaal met het slaan van 2-run homerun. Dinsdagavond homerde Gregorius voor de Arizona Diamondbacks in de vijfde inning in een 10-4 nederlaag tegen de Toronto Blue Jays.


...Didi Gregorius...
(© Fhoto: Henk Seppen)
Voor Gregorius was dit zijn 100e wedstrijd in de Major League. Hiermee werd hij de eerste in Nederland geboren en opgegroeide speler die deze mijlpaal bereikt. Gregorius werd geboren in Amsterdam.

In 1979 werd pitcher Win Remmerswaal de eerste in Nederland geboren en opgegroeide speler die de Major League bereikte. Remmerswaal zou in 22 wedstrijden gaan gooien voor de Boston Red Sox.

In de daaropvolgende jaren bereikten nog vier in Nederland geboren en opgegroeide speler de Major League, maar geen van hen bereikte de 100 wedstrijden. Dat waren outfielder Rikkert Faneyte (80 wedstrijden, San Francisco Giants/Texas Rangers), pitcher Rick van den Hurk (50 wedstrijden, Florida Marlins/Baltimore Orioles/Pittsburgh Pirates), outfielder Greg Halman (44 wedstrijden, Seattle Mariners) en infielder Robert Eenhoorn (37 wedstrijden, New York Yankees/Anaheim Angels).

Voor Remmerswaal's debuut waren er nog vier spelers die werden geboren in Nederland, maar die groeiden op in de Verenigde Staten. Eén van hen is werper Bert Blyleven, die in 692 Major League-wedstrijden gooide in 22 seizoenen.

Dit seizoen heeft Gregorius in 92 wedstrijden gespeeld voor de Diamondbacks. Hij slaat .261 (85-uit-326) en scoorde 43 punten, terwijl hij 23 binnengeslagen punten heeft. De homerun van dinsdag was zijn zesde van het seizoen, hij sloeg ook 15 tweehonkslagen en twee driehonkslagen.

Op 5 september vorig jaar maakte Gregorius zijn Major League-debuut bij de D'backs en speelde toen in acht wedstrijden.

(3 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.