Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bologna deelnemer aan Asia Series
English
TAIPEI CIY (Taiwan) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft bekend gemaakt dat Asia Series komende november wordt uitgebreid met de Europese clubkampioen. De Asia Series wordt jaarlijks gespeeld met deelname van de professionale kampioenen uit Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Australië en China. Deze kampioen krijgen nu volgende maand gezelschap van het Italiaanse Unipol Fortitudo Bologna, dat de European Champions Cup heeft gewonnen. En dus zal Bologna geschiedenis gaan schrijven, want het wordt dus de eerste Europese club die aan dit prestigieuze evenement zal deelnemen.

Het bestuur van de Asia Series ging akkoord met de uitbreiding van het deelnemersveld en de toevoeging van de winnaar van de jaarlijkse Europa Cup. Op 2 augustus won Bologna de European Champions Cup toen het met 2-1 won van Telemarket Rimini (eveneens uit Italië) in de tweede wedstrijd van de best-of-three finale. De dag ervoor had Bologna de opener al met 10-0 gewonnen.

In juni won Bologna het kwalificatie-toernooi in Regensburg (Duitsland). In de finale won Bologna met 7-6 vs. T&A San Marino (San Marino). De andere deelnemers aan dat evenement waren L&D Amsterdam Pirates (Nederland), KRC Eagles Prague (Tsjechië), Buchbinder Legionäre (Duitsland) en Bern Cardinals (Zwitserland).

Rimini won het kwalificatie-toernooi in Barcelona (Spanje) na 6-2 winst in de finale tegen de Nederlandse landskampioen Corendon Kinheim. De andere deelnemers waren Draci Brno (Tsjechië), CB Barcelona (Spanje), Paderborn Untouchables (Duitsland) en Rouen Huskies (Frankrijk).

De Aziatische bestuurders noemden de voortgaande mondiale groei van honkbal en het stijgende Europese niveau in internationale top-evenementen als één van de motivaties voor de uitbreiding.

Met de toevoeging van een Europees team in de Asia Series krijgen de Europa Cup-toernooien ineens een belangrijke status, want de winnaar zal later in het jaar afreizen naar Azië.


...WBSC Co-President Riccardo Fraccari...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Riccardo Fraccari, de Co-President van de WBSC, zegt: ,,Het hebben van een Europees team in de 2013 Asia Series is een historische mijlpaal die niet alleen de stijgende lijn van onze sport in Europa onderstreeot, maar ook de wereldwijde ontwikkeling en uitstraling van honkbal in het algemeen. De toevoeging van Europa zal de Asia Series verrijken en het bereik ervan strategisch uitbreiden. De WBSC deelt volledig de visie van een algemene 'Worldwide Series' en ondersteunt dit nieuwe pad voor Europese clubs om deel te nemen aan een elite internationale competitie als de Asia Series. Dit platform zal honkballers in Europa een boeiende nieuwe kans geven om hun talenten te tonen, terwijl de interesse en uitstraling van het Europese honkbal ook zakelijk zal verhogen en dat zal uiteindelijk waardevol zijn voor Europese clubs, leagues en nationale bonden om voorwaarts te gaan.''

Sinds het begin worden de Asia Series gedomineerd door de teams uit de Japanse NPB. Vorig jaar won Yomiuri Giants de Aziatische titel. In 2011 maakte Samsung Lions uit Zuid-Korea een einde aan een winning streak van vier Japanse titels.

In 2005 won Chiba Lotte Marines de eerste Asia Series. In de daaropvolgende jaren veroverden NPB's Hokkaido Nippon Ham Fighters, Chunichi Dragons en Saitama Seibu Lions de titel. Nadat de Asia Series niet was gehouden in 2009 en 2010 keerde het terug op de agenda in 2011 en wonnen de Koreaanse Lions het kampioenschap. Vorig jaar keerde de titel weer terug naar Japan met de winst van de Giants.

De zevende editie van de Asia Series zal plaatsvinden van 15-20 november in Taichung (Taiwan). In de komende weken zullen de kampioenschappen worden beslist in Nippon Professional Baseball (Japan), Korea Baseball Organization en Chinese Professional Baseball League (Taiwan). Canberra Cavalry zal de Australian Baseball League vertegenwoordigen als de kampioen van het seizoen 2012-2013. Als organiserend land mag Taiwan deelnemen met twee teams.

Aan de eerste vier edities (2005-2008) van de Asia Series, die allen plaatsvonden in Japan, werd deelgenomen door de kampioenen van Japan, Taiwan, Zuid-Korea en China. In 2011, toen de vijfde editie plaatsvond in Taiwan, nam de Australische kampioen voor het eerst deel. De kampioen van de China Baseball League nam niet deel in 2011, maar keerde vorig jaar weer terug toen het evenement werd gehouden in Zuid-Korea.

(3 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.