Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Jonathan Schoop in Major League
English
BALTIMORE, Maryland (USA) - Infielder Jonathan Schoop was dinsdag één van vier spelers die vanuit de Minor League is opgeroepen naar het Major League-team van de Baltimore Orioles. De anderen waren infielder Ryan Flaherty, pitcher Josh Stinson en designated hitter Henry Urrutia. Schoop is de enige speler van deze groep die nog niet eerder in de Major League speelde. Per 1 september mogen clubs hun rosters uitbreiden naar 40 spelers.


...Jonathan Schoop tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit seizoen speelde de 21-jarige Schoop voor drie verschillende ploegen in Minor League-teams van de Orioles-organisatie. Schoop speelde het grootste deel van het seizoen voor de Norfolk Tides in Triple-A. Vanwege een rugblessure miste hij meer dan twee maanden en herstelde ondermeer met het spelen van acht wedstrijden voor de GCL Orioles in Rookie League en in drie wedstrijden voor de Aberdeen IronBirds in Class-A Short Season.

Bij de Tides speelde hij in 70 wedstrijden als tweede honkman en korte stop en sloeg .256 (69-uit-270), scoorde 30 punten en kreeg 34 binnengeslagen punten op zijn naam. Schoop sloeg elf tweehonkslagen en negen homeruns.

2013 is het vijfde professionele seizoen voor Schoop, die in 2009 debuteerde.

In 2012 speelde hij in de All Star Game in de Eastern League (AA) en in 2011 maakte hij deel uit van het Futures Team in de All Star Futures Game. Schoop wordt algemeen beschouwd als de top positiespeler in de organisatie van de Orioles. In 2011 werd hij uitgeroepen tot 'organizational player of the year' en won de Brooks Robinson Minor League Player of the Year Award.

In maart van dit jaar nam Schoop met het Nederlands Honkbal Team deel aan de World Baseball Classic en sloeg .214 met twee homeruns in acht wedstrijden. In 2011 speelde Schoop ook voor Oranje dat toen de titel veroverde tijdens het Wereldkampioenschap in Panama.

Na het seizoen zal Schoop, die werd geboren in Willemstad (Curaçao), gaan spelen in de Arizona Fall League. Voor aanvang van het seizoen stond Schoop ook op het 40-man roster van de Orioles en speelde toen in drie wedstrijden tijdens Spring Training. Hij sloeg 4-uit-6 (.667) met een homerun, scoorde tweemaal en had vier RBI's. Vorig jaar speelde Schoop ook in drie wedstrijden tijdens Spring Training.

Schoop moet zich bij de Orioles melden in Cleveland en kan woensdagavond al zijn Major League-debuut maken tegen de Cleveland Indians. Vanaf donderdag spelen de Orioles een reeks thuiswedstrijden en moet het dan opnemen tegen de Chicago White Sox (5-8 september) en New York Yankees (9-12 september). De Orioles en Yankees zijn momenteel met elkaar in een race verwikkeld voor één van de Wild Cards. Dinsdag passeerden de Yankees de Orioles en namen alleen bezit van de derde plaats in de American League East.

Als hij speelt wordt Schoop de 25e speler met een Nederlands paspoort die de Major League bereikt. Voor 1979, toen de Nederlandse werper Win Remmerswaal zijn Major League-debuut maakte, waren er al vier andere spelers die in Nederland waren geboren, maar er niet opgroeiden. Daaronder werper Bert Blyleven, die in 22 Major League-seizoenen gooide. Alle overige spelers groeiden op in Nederland of op de Nederlandse Antillen.

Op 19 augustus werd infielder Xander Bogaerts opgroepen door de Boston Red Sox. Sindsdien speelde Bogaerts in acht wedstrijden en slaat 6-uit-19 (.316) met een tweehonkslag, één gescoord punt en twee RBI's.

Naast Bogaerts en Schoop spelen er momenteel nog vijf andere Nederlandse spelers in de Major League: outfielder Roger Bernadina (Philadelphia Phillies), infielder Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks), pitcher Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), infielder Andrelton Simmons (Atlanta Braves) en infielder Jurickson Profar (Texas Rangers).

(4 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.