Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kalian Sams bij Neptunus
English
ROTTERDAM - Outfielder Kalian Sams zal komend weekeinde vrijwel zeker deel uitmaken van het actieve roster van DOOR Neptunus tijdens de laatste twee wedstrijden van de ploeg tegen Corendon Kinheim in de Play-Offs. Neptunus heeft nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de Holland Series, die op zaterdag 14 september begint. Donderdagavond verloor Neptunus de opener vs. Kinheim met 2-1. Zaterdag speelt Neptunus in Haarlem en sluit de Play-Offs zondag voor eigen publiek af.


...Kalian Sams tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
Kalian Sams heeft zijn profseizoen in de Minor League afgesloten en keerde onlangs terug naar Nederland. ,,We checken nu alle formaliteiten met de bond, maar ik verwacht geen problemen'', aldus Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen vrijdag in een interview met TV Rijnmond. Sinds 2008 is Sams lid van Neptunus en zou speelgerechtigd moeten zijn voor de Rotterdamse ploeg.

Kalian Sams, die in augustus 27 jaar werd, speelde voor het laatst in de Hoofdklasse in 2006 toen hij uitkwam voor ADO.

2013 was het zevende profseizoen voor Sams, die in juli 2006 oorspronkelijk een contract tekende bij de Seattle Mariners. Hij maakte zijn profdebuut in het seizoen 2007 toen hij uitkwam voor twee Single-A teams van de Mariners. Na een seizoen in Rookie League (2008) keerde hij terug naar Single-A, waar hij speelde in 2009, 2010 en 2011. Vorig jaar promoveerde hij uiteindelijk naar Double-A en kwam uit in 76 wedstrijden voor Jackson Generals, waar hij .242 sloeg met 11 homeruns en 35 binnengeslagen punten.

Echter, op 23 april van dit jaar werd Sams 'released' door de Mariners. Op 5 mei tekende hij een Minor League-contract bij de San Diego Padres en werd ingedeeld in het Double-A team. Sams speelde in 26 wedstrijden voor San Antonio Missions en sloeg .250 met 10 homeruns, 16 gescoorde punten en 27 binnengeslagen punten. In juni promoveerde de outfielder naar de Tucson Padres, de Triple-A club van de organisatie. Daar speelde Sams in 24 wedstrijden, maar sloeg slechts .160 (8-uit-50) met één homerun, vijf gescoorde punten en drie RBI's. Op 20 juli werd Sams 'released' door de Padres.

Kort erna besloot Sams een contract te tekenen bij de Camden Riversharks, dat uitkomt in de Atlantic League, één van de Independent Leagues. Hij debuteerde bij zijn nieuwe ploeg met een tweehonkslag en een homerun. Sams' verblijf in Camden duurde slechts vijf wedstrijden (hij sloeg 10-uit-15 (.667) met drie homeruns), want hij kreeg een aanbod van de Texas Rangers, waar hij op 10 augustus een nieuw Minor League-contract tekende.

De Rangers deelden Sams in bij de Frisco RoughRiders (Double-A), waar hij het seizoen afsloot. Bij Frisco speelde Sams in 20 wedstrijden, sloeg .286 met vier homeruns, 11 gescoorde punten en had 10 RBI's.

Eerder dit jaar nam Sams met het Nederlands Honkbal Team deel aan de World Baseball Classic. In 2011 maakte hij deel uit van de ploeg die in Panama de wereldtitel veroverde. Hij was ook bij Oranje toen in 2006 het zilver werd gewonnen op het toernooi om de Intercontinental Cup in Taiwan. Vorig jaar speelde Sams voor de nationale ploeg tijdens het Europees Kampioenschap. In de openingswedstrijd tegen België zorgde Sams voor een unieke prestatie door 'for-the-cycle' te slaan met een grand slam homerun, terwijl hij acht binnengeslagen punten op zijn naam kreeg.

(6 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.