Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Rick van den Hurk gaat in Zuid-Korea spelen
English
DAEGU (Zuid-Korea) - Profwerper Rick van den Hurk zet zijn professionele loopbaan voort in Zuid-Korea, nadat hij een contract voor één seizoen heeft getekend bij Samsung Lions, de titelverdediger van de Zuid-Koreaanse profcompetitie. Eind vorige week werd de 27-jarige rechtshander ontslagen door Pittsburgh Pirates.

Van den Hurk, die tien professionele seizoenen achter de rug heeft, is de tweede Nederlandse profspeler die recentelijk een contract tekende in een Aziatisch land. In december tekende outfielder Andruw Jones een contract bij Tohoku Rakuten Golden Eagles in Japan, nadat hij in oktober Free Agent was geworden bij New York Yankees.

Van den Hurk is niet de eerste Nederlander die zal uitkomen in de Korean Baseball Organization, het overkoepelend orgaan van de Korea Baseball Championship (de officiële naam van de hoogste profcompetitie). Hensley Meulens speelde voor SK Wyverns in het seizoen 2000 en dat was ook het jaar, waarin hij zijn historische 'game-winning double' sloeg die het Nederlands Honkbal Team winst opleverde tegen Cuba tijdens de Olympische Spelen in Sydney (Australië), destijds de eerste Olympische nederlaag voor de Cubaanse ploeg. Momenteel is Meulens de Hitting Coach van de San Francisco Giants en in maart zal hij de Manager van Oranje zijn tijdens de World Baseball Classic. Na afloop van de Sydney Olympics was een aantal Zuid-Koreaanse profclubs ook geïnteresseerd in de Nederlandse werper Jurriaan Lobbezoo. De linkshander reisde zelfs naar Zuid-Korea voor een try-out, maar tekende uiteindelijk geen contract en vervolgde zijn loopbaan in Nederland.

Samsung Lions, dat speelt in Daegu, is één van de acht ploegen in de Korean Baseball Organization, de hoogste profcompetitie in het land. Opgericht in 1982 behoort de club tot één van de eerste professionele ploegen in Zuid-Korea, dat in hetzelfde jaar een profcompetitie introduceerde. In 1982 waren het de Lions die de allereerste profwedstrijd in het land speelden. De Lions wonnen de Korea Series vijfmaal, inclusief vorig seizoen toen de ploeg 80-51 was. Als kampioen kwalificeert een ploeg zich ook voor deelname aan de Asia Series, de 'overall' kampioensstrijd tussen de profkampioenen van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, China en Australië. In 2011 won Samsung Lions ook dit toernooi en werd toen de eerste niet-Japanse ploeg die winnaar werd van de Asia Series, dat in 2005 wordt het eerst werd georganiseerd.

De Koreaanse profploegen mogen twee buitenlandse spelers op hun roster hebben. De meeste daarvan zijn Amerikanen en vrijwel allemaal werpers.

(7 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.