Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kalian 'Slams' Neptunus naar Series
English
HAARLEM / AMSTERDAM / BUSSUM / DEN HAAG - DOOR Neptunus heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series door zaterdag ruim met 15-2 te winnen van Corendon Kinheim. Met het verlies werd Kinheim onttroond als landskampioen, want de ploeg werd officiëel uitgeschakeld.

Kalian Sams tekende voor het aanvallende hoogtepunt in de wedstrijd. Met een 6-0 voorsprong sloeg Sams een grand slam homerun in de vierde inning om Neptunus' voorsprong op te voeren naar 10-0. Na afloop van zijn zevende profseizoen in de USA keerde Sams woensdag terug in Nederland, woonde donderdag het eerste duel tussen Neptunus en Kinheim bij en werd op vrijdag door Neptunus aan het roster toegevoegd voor de wedstrijden in het weekeinde. Vandaag debuteerde Sams in een Neptunus-uniform en sloeg 1-uit-4 in zijn eerste wedstrijd voor een Nederlands clubteam sinds hij in 2006 speelde voor ADO. Precies een jaar geleden sloeg Sams ook een grand slam homerun. Op 7 september 2012 sloeg Sams 'for-the-cycle' met een grand slam vs. België in het openingsduel van het Nederlands Honkbal Team op het Europees Kampioenschap. Hij sloeg die homerun in het thuisstadion van Neptunus, waar hij zondag zijn volgende wedstrijd zal spelen.

Orlando Yntema gooide het hele duel voor Neptunus in het 7-inning duel.

L&D Amsterdam Pirates verzuimde de tweede finalist te worden, want de ploeg liep tegen een 2-0 shutout-nederlaag aan tegen Vaessen Pioniers. En dat zorgt voor een allesbeslissende wedstrijd in de 9-game Play-Off series. Op zondag staan Amsterdam en Pioniers opnieuw tegenover elkaar in Hoofddorp en de winnaar van dat duel plaatst zich voor de Holland Series.

Op zaterdag kreeg Amsterdam-starter Kevin Heijstek twee vroege punten tegen van Pioniers. In de tweede inning scoorde oud-Piraat Vince Rooi op een opofferingsslag van Kevin Dirksen. In de derde slagbeurt was het Rooi die met een honkslag het tweede punt binnensloeg.

Amsterdam bereikte slechts eenmaal het derde honk en driemaal het tweede honk. Met een 2-0 achterstand leek er mogelijk iets in de maak in de vierde inning toen Percy Isenia opende met een honkslag, maar hij werd op het tweede honk uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. In de zevende inning kreeg Amsterdam de honken vol met twee uit, maar maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

In de Play-Downs won ADO Lakers met 4-3 vs. Mampaey The Hawks. Hierdoor boekte ADO Lakers voor de derde week op rij een overwinning in een Play-Down series. De winst zou mogelijk het seizoen hebben kunnen redden voor ADO Lakers, omdat Mr. Cocker HCAW met 3-0 verloor van UVV. Echter, op donderdag kreeg ADO Lakers een straf voor het inzetten van ongerechtigde speler Eugene Henson in vier wedstrijden. Acht winstpunten werden van het totaal afgehaald en dat betekende dat de ploeg op de laatste plaats zal eindigen en een best-of-five series moet spelen tegen de kampioen van Overgangsklasse.

Met een 3-2 achterstand besliste ADO Lakers het duel in de zevende inning. Met twee uit zorgde Paul van Velthoven met een honkslag voor het gelijkmakende punt, waarna hij het leidende punt scoorde op een tweehonkslag van Wamaer Bordewijk.

UVV's startende werper Dennis Burgersdijk stond slechts twee honkslagen toe in acht innings, waarna rookie Kim van Lavieren een 'perfect' negende toevoegde om de shutout-zege winst te bezegelen en een save te verdienen. Norbert Jongerius sloeg 4-uit-5 en scoorde tweemaal voor UVV. UVV opende de score na vier puntloze innings op een grounder van Dennis De Quint. Twee runs werden toegevoegd in de zevende op een driehonkslag van De Quint en een honkslag van Ferd van Stekelenburg.

(verdere details volgen later)

(7 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.