Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Cordemans eerste 10-game winnaar van seizoen
English
HOOFDDORP / HAARLEM / AMSTERDAM / DORDRECHT - Donderdagavond werd Rob Cordemans de eerste 10-game winnaar van het seizoen in een 7-1 overwinning van L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW. Koploper DOOR Neptunus leed een 8-3 nederlaag bij Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers kwam tot een 3-0 shutout tegen ADO Lakers. Mampaey The Hawks was met 6-3 te sterk voor UVV.
...Rob Cordemans wint 10e duel van het seizoen...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Amsterdam schakelde Rob Cordemans 13 slagmensen met drie slag uit en stond slechts drie honkslagen toe in zeven innings om de eerste 10-game winnaar van het seizoen 2013 te worden. De rechtshander gaf geen vrije loop weg en stond één verdiend punt toe in de vijfde inning van een 7-1 overwinning van L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW om 'record' te verhogen naar 10-1. De 38-jarige veteraan, die vorig jaar Beste Werper en Meest Waardevolle Speler was, staat op de tweede plaats met een ERA van 0.96, achter teamgenoot Kevin Heijstek, die op een 0.85 ERA staat. Met 81 strikeouts staat Cordemans op de vierde plaats. David Bergman (Corendon Kinheim) voert de lijst aan met 89.

Amsterdam opende de score in de derde inning toen Roelie Henrique een 2-run homerun sloeg. Een derde punt in deze beurt werd gescoord na een fout. Nadat HCAW het punt had gescoord in de vijfde op een double van Juriën Overman scoorde Pirates het volgende punt in de 2e5 na een honkslag van Bas de Jong, die 2-uit-3 sloeg. Een 3-run rally volgde in de zevende slagbeurt. Honkslagen van Jesse Aussems (one-run) en Wesley Connor (2-run) zorgden voor de punten.In Haarlem verloor Diegomar Markwell zijn eerste kans om ook 10-game winnaar te worden, want DOOR Neptunus verloor met 8-3 van Corendon Kinheim. Markwell kreeg acht hits en negen punten tegen in vijf innings. Kinheim opende de score in de eerste slagbeurt toen Bryan Engelhardt een 2-run homerun sloeg.

In de tweede slagbeurt pakte Neptunus een punt terug, maar liet ook de honken vol achter. Kinheim reageerde met vijf runs in hun tweede inning om een comfortabele voorsprong te nemen. In de inning sloeg Kinheim vier hits, waaronder RBI-doubles van Remco Draijer (one-run) en Ramiro Balentina (2-run). In de vijfde homerde Engelhardt opnieuw.In Hoofddorp boekte Vaessen Pioniers een 3-0 shutout tegen ADO Lakers, maar stond na zes innings slechts met 1-0 voor. Het enige punt werd gescoord in de eerste slagbeurt na een honkslag van Vince Rooi. Twee runs werden toegevoegd in de zevende via schijn en een opofferingsslag van Phil Ortez. ADO Lakers sloeg slechts twee honkslagen.In Dordrecht won Mampaey the Hawks met 6-3 vs. UVV. Met een 1-0 achterstand kwam The Hawks tot een rally van vier runs met twee uit in de tweede inning op starter Jurjen van Zijl. Met één uit sloeg Gregory Trinidad een tweehonkslag en werd Joris Naber geraakt door een worp. Met twee uit scoorden beiden na een honkslag van Thomas Soerderhuijsen, gevolgd door RBI-singles van Allard Lammerts van Bueren en Urving Kemp.

Twee runs werden gescoord in de vierde inning na een honkslag van Kemp en een opofferingsslag van Berend Ruben. UVV wist nog maar twee punten te scoren in het restant van het duel.

(8 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.