Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan opent Challenge Series vs. Taiwan met winst
English
NEW TAIPEI CITY (Taiwan) - Japan is de uit drie wedstrijden bestaande Baseball Challenge vs. Taiwan vrijdagavond (8 november) begonnen met een 4-2 overwinning. De twee nationale ploegen ontmoeten elkaar opnieuw op zaterdag en zondag. De eerste wedstrijd van de reeks, die in Taiwan wordt gespeeld, vond plaats in Xinzhuang Baseball Stadium in New Taipei City en werd bijgewoond door bijna 73000 toeschouwers.

De thuisploeg opende de score in de eerste inning op starter Yasuhiro Ogawa. Pin-chieh Chen begon met een honkslag, waarna Ogawa de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde. Hierna gooide hij vier wijd op Chun-hsiu Chen, gevolgd door een RBI-single van Chih-hsien Chiang, waardoor Chen scoorde, maar wat ook eindigde in de derde nul van deze slagbeurt.

Japan nam een 2-1 voorsprong in de eerste helft van de vijfde inning. Taiwan-starter Yao-lin Wang had de eerste zes slagmensen op rij uitgeschakeld en kreeg daarna een honkslag tegen in de derde en vierde inning, maar stond geen punten toe. In de vijfde kreeg Wang back-to-back tegen van Hideto Asamura en Shogo Akiyama, waardoor de stand in evenwicht kwam. Met één uit nam Japan een 2-1 voorsprong toen Motohiro Shima met een honkslag voor het volgende punt zorgde.

In de 2e8 kwam Taiwan langszij op nieuwe werper Yudai Ono. Hij begon met vier wijd voor openingsslagman Jin-de Jhang, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Tu-hsuan Lee, die op zijn beurt scoorde op een 2-out double van Guo-long Luo. In het restant van het dyel bereikte Taiwan nog maar twee keer het honk. In de achtste inning nam Shoichi Ino de pitching over voor Japan, begon met een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen van Wang-wei Lin, maar volgde daarna weer met twee strikeouts. Naoya Masuda gooide hierna de negende inning en zorgde voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.

In de eerste helft van de zesde inning hernam Japan de leiding via twee onverdiende punten. Guo-hua Luo, die de pitching in de vijfde had overgenomen na Shima's honkslag, zag Ginjiro Sumitami en Sho Nakata beiden het honk bereiken na een fout en werd vervangen door Hua-wi Lo. Die schakelde Sumitami gedwongen uit op het derde honk na een 'comeback-grounder' van Hideto Asamura, maar moest hierna een opofferingsslag van Shogo Akiyama en een RBI-double van pinch-hitter Ryosuke Hirata incasseren, waardoor respectievelijk Nakata en Asamura scoorden en Japan op een 4-2 voorsprong zetten. Japan bereikte in de laatste drie slagbeurten nog vijfmaal het honk, maar kwam niet meer tot scoren.

De Japanse ploeg, die luistert naar de bijnaam 'Samurai Japan', beslaat volledig uit spelers van de Nippon Professional Baseball. Alle profploegen zijn vertegenwoordigd in het 28-man roster, behalve Yomiuri Giants, dat afgelopen zondag de Japan Series verloor tegen Tohoku Rakuten Golden Eagles. Er was een aantal spelers uitgenodigd, maar de organisatie wil hun spelers rust geven na een lang seizoen. Deze spelers namen niet alleen met de Giants deel aan de Japan Series, maar speelden ook met Japan in de World Baseball Classic in maart.

(8 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.