Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Loek van Mil krijgt try-out in Japan
English
FUKOUOKA (Japan) - Fukuoka SoftBank Hawks geeft de Nederlandse werper Loek van Mil volgende week een try-out en dus zou de 2.15 m lange werper volgend seizoen mogelijk in Nippon Professional Baseball kunnen spelen. Maar als Free Agent wacht hij uiteraard ook op aanbiedingen vanuit andere Major League-organisaties.


...Loek van Mil tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
De Hawks maakten vandaag (vrijdag 8 november) bekend dat ze een try-out geven aan drie buitenlandse werpers van 13 tot en met 19 november. De andere werpers zijn Brandon Mann en Bruce Billings.

De Hawks, die in 2011 voor het laatst Japans kampioen werden, spelen in de Pacific League, dezelfde afdeling als waarin de Nederlandse outfielder Andruw Jones uitkomt voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. De tweede Nederlandse outfielder in Japan, Wladimir Balentien speelt in de Central League voor Yakult Swallows. Beiden hadden een succesvol seizoen. Balentien brak het all-time single-season Homerun-record, terwijl Jones de kampioenstitel veroverde met de Golden Eagles.

Van Mil koos er op 4 november voor om Free Agent te worden. Overigens koos op dezelfde dag ook werper Jair Jurrjens voor Free Agency.

In maart van dit jaar nam Van Mil met het Nederlands Honkbal Team deel aan de World Baseball Classic en gooide toen ondermee in de halve finale in San Francisco vs. de Dominicaanse Republiek.

Loek van Mil, die in september 29 werd, startte zijn profloopbaan in 2006 en debuteerde toen in het Rookie League-team van de Minnesota Twins. Hij klom naar Double-A bij de Twins in 2009. Tijdens het seizoen 2010 werd Van Mil geruild naar de Los Angeles Angels of Anaheim, waar hij in 2010 en 2011 op Double-A speelde. In 2012 volgde opnieuw een transfer, want hij ging van de Angels naar de Cleveland Indians. In 2012 debuteerde Van Mil op Triple-A niveau. Dit seizoen gooide Van Mil in de organisatie van de Cincinnati Reds in Double-A en Triple-A. In totaal gooide de rechtshander dit seizoen in 51 wedstrijden in relief en was 0-10 met acht saves.

De 29-jarige Brandon Mann gooide in Japan voor Yokohoma BayStars in 2011 en 2012. Daarvoor gooide de linkshander acht seizoenen in de Minor Leagues tussen Rookie Leage en Double-A. Hij speelde in de organisaties van de Tampa Bay Devil Rays (later Tampa Bay Rays) en Los Angeles Dodgers. In 2009 bereikte hij zijn hoogste niveau en gooide toen in 27 wedstrijden in Double-A, waar hij 7-9 was.

Bruce Billings, die volgende week 28 wordt, gooit professioneel sinds 2007. Hij startte in de organisatie van de Colorado Rockies, maar speelt sinds 2011 voor de Oakland Athletics. In dat seizoen bereikte hij Triple-A, waarin hij ook in 2012 en dit seizoen actief was. Dit jaar was hij 13-8 in 28 wedstrijden als werper van Sacramento River Cats.

(8 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.