Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Geen Triple Crown voor Balentien; Jones naar Play-Offs
English
TOKYO / SENDAI (Japan) - Wladimir Balentien heeft de reguliere competitie in Nippon Professional Baseball afgesloten met een .330 slaggemiddelde. Hiermee eindigde hij slechts .003 punten achter Tony Blanco, die de beste slagman van de Central League werd met een .333 gemiddelde.

Balentien sloeg dit seizoen 145-uit-439 voor Yakult Swallows en had uitzicht op de Triple Crown. Om die te winnen moet een speler beste slagman zijn, maar ook de meeste binnengeslagen punten en homeruns op zijn naam hebben staan. Maar, zoals gezegd, de outfielder eindigde net achter Blanco. De eerste honkman van Yokohama Bay Stars had met 136 ook de meeste binnengeslagen punten, terwijl Balentien tot 131 kwam. De Oranje-outfielder sloeg uiteraard met 60 wel de meeste homeruns, waarmee hij het 'all-time single-season' record brak in Japan, dat oorspronkelijk werd gerealiseerd in 1964 door de legendarische slagman Sadaharu Oh, die er toen 55 sloeg.

Met de Swallows sloot Balentien op dinsdag 8 oktober het seizoen af met een 4-3 nederlaag vs. Yomiuri Giants, de kampioen van de Central League. Balentien startte in het linksveld en sloeg 0-uit-1 met een vrije loop en een RBI. Na de eerste helft van de derde inning werd hij uit de wedstrijd gehaald. Hoewel hij nog een kleine kans had beste slagman te worden werd hij uit voorzorg gewisseld, omdat hij nog steeds herstellende is van een blessure aan zijn Achillespees. Op zondag werd Balentien ingezet als pinch-hitter en kreeg toen vier wijd.

De Swallows sloten het seizoen af met een 57-83 'record' en vier gelijke spelen, waarmee de ploeg op de laatste plaats eindigde in de Central League.

Yomiuri Giants won de titel in de Central League met een 84-58 'record' en drie gelijke spelen om zich te plaatsen voor de Tweede Ronde van de Climax Series, de Play-Offs op weg naar de Japan Series. In de Eerste Ronde ontmoeten Hanshin Tigers en Hiroshima Toyo Carp elkaar in een best-of-three, die aanstaande zaterdag begint.

Tohoku Rakuten Golden Eagles, de ploeg van Andruw Jones, won het kampioenschap in de Pacific League. Jones sloot het seizoen af met een .244 slaggemiddelde (115-uit-471), 93 RBI's en 26 homeruns. In de Eerste Ronde van de Pacific League Play-Offs staan Saitama Seibu Lions en China Lotte Marines tegenover elkaar. Als kampioen plaatsten de Golden Eagles zich automatisch voor de Tweede Ronde van de Climax Series, maar de ploeg uit Sendai komt ook in actie tijdens de Eerste Ronde. Op zaterdag en zondag, de eerste twee speeldagen van de Eerste Ronde, ontmoeten de Golden Eagles ORIX Buffaloes in twee inhaalwedstrijden uit de reguliere competitie.

De winnaar van de Eerste Ronde plaatsen zich voor de Tweede Ronde en ontmoeten dan de league-kampioenen in een 6-game series. De kampioen begint die reeks met een overwining.

De winnaars van de Tweede Ronde gaan naar de Japan Series.

(9 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.