Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


St. Louis schakelt Pittsburgh uit, ontmoet Dodgers in NLCS
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - Terug in Busch Stadium St. Louis en ver weg van het lawaai in PNC Park in Pittsburgh, gebruikte St. Louis Cardinals het thuisvoordeel om met 6-1 te winnen vs. Pittsburgh Pirates in Game 5 van de National League Division Series op woensdag (9 oktober). Hiermee wonnen de Cards de NLDS met 3-2 om zich voor het derde jaar op te plaatsen voor de National League Championship Series. In de NLCS ontmoet St. Louis Los Angeles Dodgers, dat zich maandag kwalificeerde. De Cardinals hoeven niet te reizen voor de eerste twee wedstrijden van de NLCS, want ze beginnen voor eigen publiek als het hoogsgeëindigde team in de National League. Game 1 van de best-of-seven wordt aanstaande vrijdag gespeeld.

Na op rij te zijn uitgeschakeld door Pittsburgh-starter Gerrit Cole in de eerste inning openden de Cardinals de score in de tweede inning. Met twee uit kreeg Jon Jay vier wijd, waarna David Freese volgde met een 2-run homerun.

De Cardinals gingen weer op rij uit in de derde, maar kwamen weer op de honken in de volgende slagbeurt. Met één uit sloegen Matt Adams en Yadier Molina een honkslag, waarna beiden opschoven toen een foute aangooi volgde. Hierna werd Adams op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Jon Jay, waarna David Freese drie slag kreeg om de inning af te sluiten.

In de vijfde inning zorgde Cole voor de derde keer voor drie nullen op rij, waarna hij werd opgevolgd door Justin Wilson in de zesde, nadat hij in de 1e5 aanvallend was vervangen door een pinch-hitter. De Cardinals voegden even later weer een punt toe. Met één uit sloeg Matt Holliday een honkslag en met twee uit kreeg Yadier Molina vier wijd. Holliday bracht de stand vervolgens op 3-0 toen hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Jon Jay. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel. Vin Mazzaro nam het over en maakte een einde aan de inning via drie slag voor Freese.

Adam Wainwright domineerde op de heuvel voor de Cardinals. Hij werd gesteund door een prima verdediging, want de Cards draaiden drie dubbelspelen. In de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op Neil Walker met één uit, maar hierna volgden een strikeout en een grounder, waardoor Walker strandde.

In de tweede kreeg Wainwright een lead-off single tegen van Marlon Byrd, maar hierna volgden een dubbelspel en een vangbal. Wainwright kwam vervolgens tot drie nullen op rij in de derde, vierde en vijfde inning. In de zesde opende Clint Barnes met een honkslag voor Pittsburgh. Pinch-hitter Garrett Jones sloeg vervolgens een vangbal, waarna de Cards hun tweede dubbelspel draaiden om de inning af te sluiten.

In de zevende inning wist Pittsburgh eindelijk een punt te scoren. Met twee uit sloegen Justin Morneau en Marlon Byrd beiden een honkslag, waarna ook Pedro Alvarez een honkslag sloeg om Morneau binnen te brengen. Maar een gedwongen nul maakte een einde aan de slagbeurt.

Nadat de Cardinals hun derde dubbelspel hadden gemaakt in de eerste helft van de achtste inning voegden ze drie 'insurance runs' toe in de 2e8. Nieuwe werper Mark Melancon schakelde de eerste slagman uit, maar kreeg toen een honkslag tegen van Matt Holliday, gevolgd door een 2-run homerun van Matt Adams, waardoor het 5-1 werd. Yadier Molina kreeg vervolgens vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Jon Jay. Daniel Descalso volgde met een honkslag, waarna Jason Grilli werd ingebracht als nieuwe werper. Hij werd begroet met een honkslag van Pete Kozma, die de stand op 6-1 bracht.

Adam Wainwright keerde terug op de heuvel in de negende inning en kreeg twee snelle nullen, maar moest toen honkslagen incasseren van Justin Morneau en Marlon Byrd. Het deerde de rechtshander niet, want hij volgde met drie slag voor Pedro Alvarez, waarmee hij de wedstrijd afsloot.

(9 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.