Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Andrelton Simmons wint Platinum Glove Award
English

...Andrelton Simmons...
...tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
NEW YORK, New York (USA) - Andrelton Simmons heeft de National League Rawlings Platinum Glove Award gewonnen, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste defensieve speler in elke league. Dit was Simmons' eerste volle seizoen in de Major League als korte stop van de Atlanta Braves. Manny Machado, derde honkman van de Baltimore Orioles won de Award in de American League. De winnaars werd op vrijdag (8 november) bekend gemaakt. De Platinum Glove Award wordt gekozen door de fans, maar dit jaar was de eerste keer dat ook sabermetrics deel uitmaakten van de stemprocedure.

Simmons eindigde op de eerste plaats, minder dan één procent boven Yadier Molina, de catcher van de St. Louis Cardinals.

Andrelton Simmons voerde de National League in verschillende verdedigende sabermetrische categoriën, die zijn samengesteld door de Society for American Baseball Research. Zo leidde Simmons de Defensive Index en zijn de 41 'defensive runs saved' het hoogste aantal sinds deze analytische categorie werd geïntroduceerd in 2003.

Na afloop van het seizoen won Simmons de Rawlings Gold Glove Award, die jaarlijkse wordt toegekend aan de beste verdedigende spelers per positie in elke league.

Tijdens en na afloop van het seizoen werd Simmons al geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten en hij werd en wordt regelmatig de beste verdedigende speler in de Major League genoemd.

In maart van dit jaar bereikte Simmons de halve finale van de World Baseball Classic met het Nederlands Honkbal Team.

(9 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.