Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan wint ook tweede duel Baseball Challenge
English
NEW TAIPEI CITY (Taiwan) - Japan heeft zaterdagavond (9 november) ook de tweede wedstrijd van de uit drie wedstrijden bestaande Baseball Challenge vs. Taiwan in winst omgezet. Net als in de eerste wedstrijd op vrijdag won Japan ook nu met 4-2. Game 3 van de reeks, die in Taiwan wordt gespeeld, staat voor zondag op de agenda.

Vandaag speelden de ploegen hun tweede duel in het Xinzhuang Baseball Stadium in New Taipei City, dat ook de locatie voor de openingswedstrijd van de reeks, die afgelopen week officiëel is goedgekeurd door de World Baseball Softball Confederation (WBSC). Bijna 9800 toeschouwers woonden het duel bij.

Net als in de openingswedstrijd had Taiwan kort de leiding. In de eerste slagbeurt opende Taiwan, dat vanavond de bezoekende ploeg was, de score. Starter Yusuke Nomura begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een homerun tegen van Dai-kang Yoh, de Taiwanese designated hitter.

Samurai Japan antwoordde met een 4-run rally in de tweede helft van de tweede inning. Met één uit kreeg starter Fu-te Ni vijf opeenvolgende honkslagen, waaronder een tweehonkslag en driehonkslag, tegen, resulterend in vier punten. Met één uit sloeg Hideto Asamura een honkslag en Ryosuke Hirata een tweehonkslag, waarna beiden scoorden toen Shogo Akiyama een honkslag sloeg. Hikaru Ito voegde een nieuwe honkslag toe, waarna Akiyama en Ito beiden scoorden toen Takayuki Kajitani volgde met een driehonkslag om de stand op 4-1 te brengen. Yu-xun Chen verving hierna Ni en sloot de inning af.

In de volgende zes innings sloeg Japan nog maar twee honkslagen op vier verschillende werpers.

Nadat hij het punt had toegestaan in de eerste inning schakelde Nomura negen van de volgende tien slagmensen uit, waarna hij werd afgelost. Daichi Osera nam het werpen over in de vijfde en zorgde voor drie nullen op rij. In de zesde moest hij een lead-off double incasseren van Po-ting Hsiao, waarna hij met twee uit vier wijd gooide, maar vervolgens afsloot met een strikeout.

Nadat Ryoma Matsuda voor drie nullen had gezorgd in de zevende inning werd Ban Takagi de vierde Japanse werper in de achtste inning. Hij kreeg twee snelle nullen, maar moest toen een tweehonkslag toestaan aan Che-hsuan Lin, die even later scoorde op een hierna volgende honkslag van Tu-hsuan Lee, waardoor het 4-2 werd.

Takahiro Matsunaga gooide de negende inning voor Japan en zag Taiwan alle honken in bezit krijgen. Hij begon met twee strikeouts, maar raakte hierna Jin-de Jhang met een worp, kreeg een honkslag tegen van pinch-hitter Guo-long Luo en gooide vier wijd op Fu-lin Kuo, ook een pinch-hitter. Maar volgende slagman Po-ting Hsiao werd vervolgens op fout gebied uitgevangen en dat betekende het einde van de wedstrijd.

(9 november)


...Xinzhuang Baseball Stadium in New Taipei City...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.