Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Ralph Milliard verzorgt clinic in Litouwen
English
VILNIUS (Litouwen) - Voormalig Nederlands Team korte stop Ralph Milliard heeft afgelopen week een clinic gehouden in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Milliard speelde in de Major League voor Florida Marlins en New York Mets. Voordat hij professioneel ging spelen en na zijn terugkeer uit de States speelde Milliard in de Hoofdklasse voor Mr. Cocker HCAW en hij wordt algemeen gezien als één van de beste Nederlandse korte stops ooit.


...Ralph Milliard spelend...
...voor HCAW in 2007...
(© Foto: Henk Seppen)
Diana Pupininkienè van Baseball Club Vilnius meldde dat ''Goed werk was verricht in vijf dagen''. Ze vervolgde: ,,Deze honkbal-clinic heeft geholpen de honkbal-handelingen ter verbeteren, maar nog belangrijker zorgde voor een memorabele ervaring voor jonge honkbalspelers die ze niet zullen vergeten''.

Het is de bedoeling dat Baseball Club Vilnius meer van dit soort honkbal-clinics gaat organiseren in de toekomst.

Milliard tekende een profcontract in juli 1992 bij de Florida Marlins. Na een aantal seizoenen in de Minor League debuteerde Milliard in de Major League op 12 mei 1996. Op die dag wonnen de Marlins met 7-5 vs. Colorado Rockies. Milliard werd in de eerste helft van de achtste inning defensief ingezet als tweede honkman. In zijn eerste slagbeurt in de tweede helft van de achtste inning kreeg Milliard vier wijd van werper Curt Leskanic, die ook een link heeft met Nederland. In 1986 nam Leskanic met Little Pirates deel aan de Amsterdam Baseball Series op het oude complex van Amsterdam Pirates. Dat evenement vond plaats kort voor het Wereldkampioenschap Honkbal, dat toen voor het eerst in Nederland werd gehouden. De Amsterdam Series vormde voor de nationale ploeg van Taiwan de laatste voorbereiding op het WK. Namens Nederland werd aan het toernooi deelgenomen door het Nederlands B-team.

Inclusief zijn debuut speelde Milliard in 1996 in 24 wedstrijden voor de Marlins en sloeg tien honkslagen. Hij kwam vervolgens in 1997 uit in acht wedstrijden voor de Marlins. In februari 1998 werd Milliard geruild naar de New York Mets, waar hij dat jaar deel uitmaakte van het 40-man Spring Training Major League-roster. Tijdens het seizoen 1998 werd Milliard weer opgeroepen en speelde in 10 wedstrijden voor de Mets.

Toen Milliard, die werd geboren in Curaçao, zijn Major League-debuut maakte in 1996 werd hij de vierde in Nederland opgegroeide speler die de Major League bereikte en trad in de voetsporen van Win Remmerswaal (1979), Rikkert Faneyte (1993) en Robert Eenhoorn (1994).

In februari 1999 werd Milliard opnieuw geruild, dit keer naar de Cincinnati Reds. Hij zou in 1999 op Double-A niveau uitkomen voor de Reds, waarna hij in het Triple-A team van de San Diego Padres speelde in 2000. Er volgde een nieuwe transfer, want in 2001 speelde Milliard in de organisatie van de Cleveland Indians, eveneens op Triple-A niveau. Hierna keerde Milliard terug naar Nederland en vervolgde zijn loopbaan bij Mr. Cocker HCAW, waar hij later ook coach was van het tweede team. In 2011 en 2012 was Milliard één van de coaches van Corendon Kinheim in de Hoofdklasse.

(9 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.