Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Monsterzege Pioniers
English
HOOFDDORP / HAARLEM / AMSTERDAM / DORDRECHT - Vaessen Pioniers brak zaterdag bijna het all-time record met het scoren van 27 punten in een 27-0 shutout tegen ADO Lakers. DOOR Neptunus had een extra inning nodig om met 2-1 te winnen bij Corendon Kinheim en L&D Amsterdam Pirates won met 3-2 na een walk-off single in de negende inning vs. Mr. Cocker HCAW. Mampaey The Hawks boekte de tweede zege op rij vs. UVV, 12-8.In Hoofddorp boekte Vaessen Pioniers zaterdag een monsterzege van 27-0 tegen ADO Lakers. Op 18 mei scoorde Pioniers 20 punten in hun eerste ontmoeting met ADO Lakers. Vandaag kwam Pioniers tot 24 honkslagen, waaronder vier van Mark Duursma, die drie doubles sloeg, viermaal scoorde en ook vier binnengeslagen punten had. Danny Rombley scoorde vijf punten.

Pioniers gebruikte 13 positiespelers in het duel van vandaag en allemaal sloegen ze minimaal één honkslag en hadden minimaal één binnengeslagen punt. 12 van deze spelers scoorden minimaal één keer.

Met een 3-0 voorsprong kwam Pioniers tot een rally van 19 (!) punten in de derde inning, goed voor een record. In de slagbeurt kwamen liefst 24 spelers aan slag, die samen 14 honkslagen sloegen. Mark Duursma zorgde in deze inning voor een record door drie tweehonkslagen te slaan. Mark-Jan Moorman sloeg twee doubles in de inning, Dè Flanegin sloeg er één, terwijl Vince Rooi en pinch-hitter Djewi Appelman een driehonkslag lieten noteren. Danny Rombley, Rooi en Duursma scoorden allemaal drie punten in de slagbeurt. 14 van de eerste 15 slagmensen bereikten veilig het honk. Elf verschillende spelers sloegen in deze inning, die allen minimaal één keer tot scoren kwamen. Allemaal, met uitzondering van Zerzinho Croes, sloegen minstens één honkslag.

ADO Lakers sloeg slechts drie honkslagen in het duel.In Haarlem won DOOR Neptunus met 2-1 in 10 innings vs. Corendon Kinheim. Neptunus opende de score in de derde inning toen Rudy Van Heydoorn begon met een homerun. Kinheim kwam langszij in de vijfde inning toen Mervin Gario vier wijd kreeg en scoorde op een opofferingslag van René Cremer.

Omdat het duel een gelijke stand kende na negen innings was de tie-break nodig om het duel te beslissen. In de tiende schoven Neptunus' tie-break lopers Daniel Fernandes en Shaldimar Daantji op na een opofferingsstootslag van Gianison Boekhoudt. Hierna sloeg Benjamin Dille een vangbal. Fernandes werd richting plaat gestuurd, maar leek te worden uitgegooid door rechtsvelder Dirk van 't Klooster, maar catcher Ramiro Balentina verloor controle over de bal. En zo kon Fernandes scoren en dat bleek het winnende punt te zijn. In de 2e10 verzuimde Kinheim hun tie-break lopers op te schuiven toen een stootslag van René Cremer werd gevangen door pitcher Brendan Wise. Hierna eindigde het duel toen Dirk van 't Klooster werd uitgevangen in het midveld en dat resulteerde in een dubbelspel omdat loper Roy Seltenrijch niet op tijd terug was op het tweede honk.In Amsterdam kwam L&D Amsterdam Pirates terug van een achterstand en won met 3-2 in de negende inning vs. Mr. Cocker HCAW.

In de eerste inning nam HCAW een 1-0 voorsprong via een 2-out double van Jesus Latte op starter Jos de Jong. In de tweede helft van de eerste inning kreeg Amsterdam de honken vol met één uit op linkshander Ivan Granados, die hierna de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde. Amsterdam kreeg een nieuwe scoringskans in de volgende slagbeurt, maar liet toen twee lopers in scoringspositie achter.

De Jong stond van de tweede tot en met vijfde inning slechts twee slagmensen tot de honken toe, waarna Pirates langszij kwam en de leiding nam in de 2e5. Rashid Gerard opende met een tweehonkslag, schoof op na een stootslag-honkslag van Roelie Henrique, waarna beiden scoorden op een one-out single van Kenny Berkenbosch, momenteeel de beste slagman in de Hoofdklasse.

HCAW kwam onmiddellijk langszij in de zesde inning. Met één uit sloeg Linoy Croes een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een mislukte pick-off. Even later scoorde hij na een opofferingsslag van Jorin van Amstel, maar HCAW liet ook de honken vol achter.

Amsterdam besliste het duel uiteindelijk in de 2e9. Met één uit sloegen Kevin Weijgertse en Bas Nooij een honkslag. Björn Hato kwam toen in het duel als pinch-runner voor Weijgertse en scoorde het winnende punt op een walk-off single van Rashid Gerard. Kevin Heijstek, die de laatste drie innings gooide, werd de winnende werper.


...Kevin Weijgertse duikt terug naar 1e honk in 9e inning...

...Winnende werper Kevin Heijstek...
(© Foto's: Henk Seppen)In Dordrecht kwam Mampaey The Hawks tot een rally van elf punten in de eerste inning, scoorde er daarna nog maar één, maar won met 12-8 vs. UVV.

In de eerste slagbeurt kwam The Hawks tot negen honkslagen, terwijl de UVV-verdediging drie fouten maakte, om een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong te nemen. De eerste ze slagmensen, waarvan er vier een honkslag sloeg, bereikten veilig het honk op starter Dennis Burgersdijk, waarna twee nullen volgden. Hierna bereikten de volgende zes slagmensen de honken en voegden nog eens vijf hits toe, waaronder een RBI-double van Erwin Bonis. Allard Lammerts van Bueren en Berry van Donselaar sloegen beiden 2-run singles. Van Donselaar sloeg ook een RBI-single in zijn eerste slagbeurt, terwijl ook Urving Kemp twee honkslagen sloeg in deze inning. Na de tweehonkslag van Bonis en met een 11-0 achterstand werd Burgersdijk eindelijk vervangen. Jeroen de Haas nam het werpen over en sloot de inning af met drie slag voor Joris Naber.

Maar in het restant van het duel scoorde The Hawks nog maar één extra punt en sloeg nog maar vijf hits, terwijl de ruime voorsprong zelfs in gevaar begon te komen. UVV begon in de tweede inning terug te komen met een eigen ruime rally door zesmaal te scoren op starter Elton Koeiman. Na tweemaal te hebben gescoord via een opofferingsslag en een grounder kreeg UVV de honken vol via drie honkslagen, waarna Daan Cornelissen volgde met een 3-run double en die scoorde zelf later na een honkslag van Ferd van Stekelenburg. En zo verkleinde UVV de achterstand naar 11-6.

In de vierde inning scoorde UVV nog eens twee runs op RBI-singles van Dennis De Quint en Van Stekelenburg. Met een voorsprong van nu slechts 11-8 halverwege het duel leek ineens weer alles mogelijk. Maar er werd hierna nog maar één punt gescoord en dat behoorde toe aan The Hawks. In de zesde inning sloeg Steven Wharwood een tweehonkslag met één uit en scoorde op een honkslag van Berry van Donselaar, die 3-uit-5 sloeg en vier RBI's had.

(10 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.