Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Diegomar Markwell opent Venezolaans seizoen met winst
English
CARACAS (Venezuela) - Oranje-werper Diegomar Markwell begon donderdagavond (10 oktober) aan het nieuwe seizoen in Venezuela met Leones del Caracas en het eerste duel eindigde in een overwinning. De Leones versloegen Bravos de Margarita met 8-1 op 15 honkslagen. Markwell kwam nog niet in actie in de eerste wedstrijd in Estadio Universitario in de Venezolaanse hoofdstad, die werd bijgewoond door bijna 15.000 toeschouwers. De Leones ontmoeten de Bravos vrijdagavond opnieuw.

Met 20 titels (waarvan de laatste in het seizoen 2009-2010) is Leones del Caracas de ploeg met de meeste kampioenschappen in de Liga Venezolana de Béisbol Profesional. Vorig seizoen ging de titel naar Navegantes del Magallanes.

Na half september kampioen te zijn geworden met DOOR Neptunus vertrok Markwell begin oktober om te beginnen aan een nieuw seizoen in Venezuela. De linkshander keert begin volgend jaar weer terug naar Neptunus om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. Tegen het einde van september werd bevestigd dat Markwell deze winter in Venezuela ging gooien.

In Venezuela is de rol van Markwell die van reliever. ,,Ik zal dus nog even moeten wachten op mijn kans om te gooien'', zei Markwell tegen Grand Slam * Stats & News na afloop van de eerste wedstrijd van het Venezolaanse seizoen. Markwell speelt met rugnummer 76 in plaats van zijn vertrouwde 35, dat hij draagt bij Neptunus, of 36 dat hij draagt in het Nederlands Honkbal Team.

Jesus Aguilar en Danny Dorn sloegen beiden drie honkslagen voor Caracas. Aguilar scoorde drie punten. Beiden homerden in het duel. Dorn sloeg een homerun met een loper op het honk in de vierde inning, waarna Aguilar een solo-homerun sloeg in de zesde slagbeurt.

Caracas opende score met één punt in de eerste inning en kwam tot een rally van vier runs in de derde met twee uit. Chad Huffman sloeg toen een 2-run single, Gregorio Petit voegde een RBI-double toe en een honkslag van Carlos Perez verhoogde de stand naar 5-0.

De homeruns van Dorn en Aguilar maakten er 8-0 van. De Bravos scoorden hun enige punt in de zevende inning.

Caracas-starter Yoanner Negrin kwam tot zeven strikeouts en stond twee hits toen in vijf innings om de winnende werper te worden. Drie relievers stonden hierna nog maar drie hits toe in het restant van de wedstrijd.

(10 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.